Rugalmas hordozó tényleg tönkreteszi a gyerek csípőjét?
Én újonnan vettem ilyet, és a csomagolásán rajta volt hogy valamilyen külföldi hip dysplasia (ez a csípőficam) orvosi társaság ajánlásával.
Tehát pont, hogy ajánlják még az orvosok is.
A barátnőd rosszul tudja. Egy újszülöttnek egy jól megkötött kendő a legjobb.
Ha nyári baba lesz,akkor viszont a rugalmas nem a legjobb választás, mert a 3 réteg anyag miatt melegebb. Nyárra inkább a szövött kendő az ajánlott, mert csak egy réteg fedi a babát.
Köszönöm a válaszokat.
Most 3 hetes a babám.
De akkor inkább szövött kendőt vegyek? Abban kevésbé lesz melege? Főleg a késő délutáni órákban használnánk, olyankor már nyűgösebb szokott lenni.
5ös vagyok.
nekem a nyáron fog születni a babám, én rugalmassal készülök, hiába a 3 réteg. a legnagyobb melegekben amúgy sem ajánlott vele kimenni. ennek kedvezőbb volt az ára, mint a szövöttnek, bár a szovott tovább is használható, háton hordozásra is alkalmas, míg a rugalmas csak elől, 9kg-ig. de addigra én csatos hordozót fogok már használni tervek szerint, ezért nem is gondolkozom a szövöttben (abban nem merném a hátamra kötni a lurkót :)) persze ezek eladhatók egészen jó áron, szóval megérheti a szövött is igazából. keress rá, olvass utána melyiknek mik az előnyei, mennyibe kerül stb ..
4 hónapos koráig vittük rugalmasban.
Utána én karikásban, a férjem mei tai-ban. A karikás neki valahogy túl “nőies”, ő szívesebben veszi fel a meitai-t.
A baba szereti mindkettőt.
Egyébként az igaz, hogy a rugalmas 3 réteg, de a szövött és a karikás meg eleve vastagabb.
Mi is azért néztük a rugalmas kendőt, mert az árban majdnem fele. Nyilván nem sajnálom a pénzt, csak első körben az sem biztos, hogy a baba szeretni fogja. Mivel pici, nap közben nem nagyon fogunk tudni mászkálni vele úgysem. Meg tényleg olyan 6-7 óra felé szokott kezdődni nála a nyűglődés. Akkor lenne jó valami megoldás, mert leszakad a karom. :D
Egyébként a Lilliputi oldalán nem is rendelhető most a szövött kendő. Alapanyag hiány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!