Babatervezès előtt állók. Min változtattál,most ,hogy babát tervezel / terveztek? Étkezés ,sport ,fogyás előtte ,vitaminok. Hogyan készülsz a terhességre? Jobban odafigyelsz most "mindenre ", vagy minden marad a "régiben "?
Na ez az úgynevezett "rástresszelés".
Ne csináld, többet ártasz vele, mint azzal ha ha ugyanúgy megeszed a mekis hambid és iszol a görbe hétvégén a haverokkal.
(Egy dolgot tényleg abbahagynék ha csinálod, a dohányzást.)
Nem voltak káros szokásaim, függőségeim, hobbi szinten mozogtam, bár volt némi súlyfeleslegem, az étkezéseim mindig is változatosak, normálisak voltak, vitaminokat eleve szedtem... Szóval nem is változtattam semmit. A férjem eleve mindig is egészségtudatosabban élt, mint én, így nála sem volt indokolt ilyesmi. Első hónapban össze is jött a baba, heteken belül megszületik. Az első trimeszterben 4 kilót fogytam, azóta összesen +8 kilónál tartok a teherbeesési súlyomhoz képest. Problémamentes a terhességem, pedig a 30-as éveim derekán járok.
Szóval szerintem ha nem vagy dohányos, alkoholista, nem drogozol, nincs pl. inzulinrezisztenciád vagy más, komoly odafigyelést igénylő betegséged, illetve ha nem rendelkezel jelentős súlytöbblettel, akkor teljesen felesleges "készülnöd" a terhességre. Egyedül a babatervező vitaminnak látom némi értelmét - ezt én nem szedtem, mert álmodni sem mertem, hogy ilyen hamar összejön a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!