Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS és mozgás? Heti hányszor...

PCOS és mozgás? Heti hányszor és milyen típusú edzést csináltok? Lett eredménye?

Figyelt kérdés
PCOS-em van, ezért életmódot kellett váltanom. A diétát elkezdtem és jelenleg heti legalább 4x 40 percet mozgok. Ez kardio és aerob edzés váltogatva. Rendesen elfáradok a végére. Nem voltam túl jó kondiban, amikor elkezdtem, mostanra már nem szenvedek annyira. Október eleje óta csinálom és fokozatosan növeltem az edzések időtartamát. Eddig leadtam 3 kilót és még 5 kilót kellene leadnom ahhoz, hogy elérjem a célomat (57 kiló). A közérzetem sokkal jobb lett, viszont egyelőre nem rövidültek a ciklusaim. Jelenleg is a ciklusom 60. napján tartok 😞. Általában 60-70 nap között jön meg. Aki hasonló gonddal küzdött milyen típusú edzést csinált, ami hatásos volt? Rendeződött a ciklus? Az orvos egyelőre nem javasolt gyógyszeres kezelést. Az Aviva tornáról hallottam, de sajnos ahol élek külföldön senki nem oktatja és nem ismerik, magamtól pedig nem hiszem, hogy el tudnám sajátítani. Köszönöm, ha válaszolsz!

2021. jan. 3. 02:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Péntek Enikő zona, Beyond the motion Sasa edzéseit csinálom, ez fizetős.

Előtte Fitnessblender videókra tornáztam itthon (ingyenes a youtubeon) és heti 2szer kangooztam (sajnos ezt ugye most tilos)

71 kg voltam 58 lettem a 168 centimhez, és amikor úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk első hónapban sikerült spontán, 29 éves koromban. Előtte 20 évesen diagnosztizáltak pcos-t nálam, bár menzeszem rendszeres volt, de kiszőrösödött az arcom, hatalmas aknéim voltak.

2021. jan. 3. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Jó amit csinálsz de gondolom amúgy sincs nagy túlsúlyod, a vékony PCOS sajnos nehezebb eset tud lenni, ahogy hallom. :(

Az életmódváltás, ahol élsz, mit jelent? Itthon a 160 gramm szénhidrát diétát mondják valamiért, külföldön (USA, UK, Dániában vagyok jártas) a lowcarb (<100g, csak tk gabona), keto a javasolt, esetleg időszakos böjttel (az inzulinszintet hivatott ugye mind kordában tartani, csökkenteni lehetőleg, mert ez az alapja az egész problémának).

Amiről még jókat hallottam, a tabata/HIIT, ez rövidebb, 20-30 perc, de nagyon intenzív. Inzulinérzékenyítőnek mondja a szakirodalom, egy ideig űztem és elég szuper volt.

Én bár egy év alatt lassan de biztosan edzegettem, ami a ciklusomat végül rendberakta bizony az Aviva torna volt, kb 2-3 hónap alatt. Esetleg Skypeon is el tudom képzelni hogy oktatnak most, a jelenlegi szitu fényében.

Arra készülj, hogy egy idő után majd nehezebb lesz a fogyás, egyrészt a PCOS miatt, másrészt mert izmosodsz, illetve hozzászokik a szervezeted a terheléshez. De mindenképp jó úton jársz! :)

2021. jan. 3. 10:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak 🙂. 2. Válaszoló, keto diéta a javaslat, sajnos a <100 h ch nem mindig jön össze, de igyekszem. Valóban így van, hogy 5 kg-ot nehéz leadni, nehezen mozdul még a mozgás és diéta ellenére is. Az időszakos böjtnek utána nézek, ez új nekem. Megpróbálok keresni online aviva oktatást. Remélem sikerül. 🤞
2021. jan. 3. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok: keto + időszakos böjt és inzulinrezisztencia témában Dr. Jason Fung irányban érdemes keresgélned, van több jó könyve is, nekünk az inzulinról szóló (The Diabetes Code) az érdekes. Maga a könyv is elég jó, én audiokönyvként hallgattam kertészkedés mellett, tökre emészthető, ám tudományos. PCOS és inzulinrezisztencia témában is vannak videói a dokinak, azok is hasznosak lehetnek.

Drukkolok!

Én 7 hónapja csinálom a böjtöt + egy éve az életmódváltást (sport, étkezés), előtte sokat Aviváztam, nyáron-ősszel ez kicsit kimaradt, de nemrég voltam kontrollvizsgálaton (a 2019-es vizsgálataim nagyon gyatrák lettek) - nincs petefészekcisztám, a ciklusom rendszeres, hőmérőzés alapján van peteérésem is, az inzulinom-cukrom csak kissé emelkedett, de megvan a görbe (azelőtt csak felfelé mutató egyenes volt), és a hormonértékeim is jók, azok se igazolják a PCOS-t, szóval a doki szerint, évek után, végre kigyógyultam. :o

Sajnos 8. hónapja várok így is, hogy terhes legyek, de remélem hamarosan sikerül, és Neked is drukkolok! :)

2021. jan. 3. 16:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Walkemergie, heti 2x 60 perc, lett eredmene
2021. jan. 3. 23:11
 6/9 A kérdező kommentje:
2-es, gratulálok az eredményeidhez! Utána fogok nézni a könyvnek és a videóknak is. Nagyon hasznos, amiket írtál. Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön minden, amit elterveztél 🙂.
2021. jan. 7. 00:44
 7/9 A kérdező kommentje:
2-es, azt szeretném megkérdezni, hogy a 16/8 típusú böjtöt csinálod? Utána olvastam külföldi oldalakon, ezt valóban ajánlják PCOS és IR mellett. Őszintén szólva ahogy egyre inkább beleásom magam a témába a 160 g ch diéta valóban nem tűnik egy hatásos módszernek. Folyamatosan fent tartja az inzulint a 2-3 óránkénti evéssel és kisebb súlyfeleslegnél nem igazán hatásos. Nálam pl. meg is állt a fogyás és ez a maradék 4-5 kiló nem akar mozdulni.
2021. jan. 7. 04:40
 8/9 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, nekem valamiért a 15 óra jött be, de igen, azt csinálom, és mellette egy alacsonyabb szénhidrát diétát.

A böjt kb az első 3-4 napban nehezebb, de rá lehet szoktatni a szervezetet fokozatosan, előbb 12 órával, majd fokozatosan emelve az időt. Vannak jó számlálóappok, pld. a Zero.

2021. jan. 7. 08:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Belevágok a böjtbe és jobban odafigyelek a ch bevitelre. Szuper dolgokat írtál 2-es, végre valami más javaslat a 160g ch diéták kívül és ez ad egy újabb löketet. Őszintén szólva néha elkeseredek. Közel a 34-hez ilyen hosszú ciklusokkal csak ábrándnak tűnik a teherbeesés. Most még várnak rám vizsgálatok és utána fog valamit javasolni az orvos. Jó lenne ezt mesterséges hormonok és kezelések nélkül leküzdeni. Nagyon szorítok én is neked ❤️.
2021. jan. 7. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!