Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi lehet a félelmem oka?

Mi lehet a félelmem oka?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Férjemmel 2 éve vagyunk házasok, 8 éve együtt. Ő nagyon nagyon vágyik egy kisbabára, én is nagyon szeretem a gyerekeket, sokat ábrándozok, hogy majd milyen szülők leszünk, mi lesz a nevük, elképzelem magam kismamaként, viszont mikor odaér a dolog, hogy élesben is próbálkozzunk a gyermekáldással, mindig megtorpanok. Előfordult már, hogy késett, akkor is remegő kézzel csináltam terhességi tesztet, miközben 99% volt, hogy nem várok babát. Olyannyira, hogy még attól is tartok, hogy a férjem párszor betegye óvszer nélkül. Én tudom, hogy ez nem normális, főleg, hogy gondolati síkon ábrándozok az egészről, aztán meg rettegek, hogy terhes leszek. Honnan eredhet ez a félelem? Egyébként a kapcsolatunk teljesen rendben van, jó anyagi háttérrel rendelkezünk, van szép otthonunk, autónk, minden adott lenne...

2021. máj. 31. 17:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A változástól való félelmed úgy tudod enyhíteni,vagy akár leküzdeni,ha gondolatban beleképzeled magad a helyzetben.Átéled milyen lesz az életed.Akár magadban,akár a pároddal közösen megbeszélve.Akár minden apró részletet.Ami változást eredményez.Megszűnik az éjszakai nyugodt alvás,a napi rutin,ami eddig volt.Új szokásokat kell kialakítani,kevesebb időtök lesz magatokra.Sokan nehezen viselik ezeket a változásokat,pedig csak párat említettem,és rossz változásként élik meg.De mielőtt azt mondanád hogy mégse akarod felborítani a jelenlegi kényelmes életedet,éld át azt is hogy milyen a gyereknevelés jó oldala,a szépségei.Hogy belőletek van,és folyamatosan tapasztalhatod majd meg az egyes korszakait,és tölthet el óriási büszkeséggel.Valamint az,hogy a pároddal ott vagytok egymásnak,és számíthattok egymásra.Esetleg a 2 nagyszülőre is számíthattok.

Azt kell tudnod meglátnod,hogy változni fog az életed,ami nem feltétlenül rossz.Csak másabb lesz.Éltél eddig úgy ahogy,most máshogy kell majd.Lezárul egy korszak,és új indul,amibe újra megtalálhatod közösen a pároddal,pontosabban együtt a kis családotokkal hogy hogy jó nektek,hogy kényelmes,ahogy boldogok lehessetek.

2021. máj. 31. 19:50
 12/12 anonim ***** válasza:
Vót má. Nem kaptál elég választ?
2021. máj. 31. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!