Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi lehet a félelmem oka?

Mi lehet a félelmem oka?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Férjemmel 2 éve vagyunk házasok, 8 éve együtt. Ő nagyon nagyon vágyik egy kisbabára, én is nagyon szeretem a gyerekeket, sokat ábrándozok, hogy majd milyen szülők leszünk, mi lesz a nevük, elképzelem magam kismamaként, viszont mikor odaér a dolog, hogy élesben is próbálkozzunk a gyermekáldással, mindig megtorpanok. Előfordult már, hogy késett, akkor is remegő kézzel csináltam terhességi tesztet, miközben 99% volt, hogy nem várok babát. Olyannyira, hogy még attól is tartok, hogy a férjem párszor betegye óvszer nélkül. Én tudom, hogy ez nem normális, főleg, hogy gondolati síkon ábrándozok az egészről, aztán meg rettegek, hogy terhes leszek. Honnan eredhet ez a félelem? Egyébként a kapcsolatunk teljesen rendben van, jó anyagi háttérrel rendelkezünk, van szép otthonunk, autónk, minden adott lenne...

2021. máj. 31. 17:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Ne haragudj, de mi honnan tudjuk te miért félsz?

Nem vagyunk sem gondolatolvasók, sem a multadat ismerő pszichológusok 🤷‍♀️🤦‍♀️

Erre egyedül magadban keresd a választ...

2021. máj. 31. 17:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát végülis igazad van...
2021. máj. 31. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

Tudat alatt félsz esetleg, hogy a mostani tökéletes harmónia felborul.

Egyébként most ezt nem bunkóságból írom. De arra is gondolni kell, hogy mi van, ha nehezen fog összejönni. Akkor meg az lesz a baj, hogy miért nem hamarabb próbálkozatok.

2021. máj. 31. 17:26
 4/12 A kérdező kommentje:

Egyértelműen félek a harmónia felborulásától.

És igen... Ismerem már annyira magam, hogy ha nem jönne össze, akkor meg azon idegeskednék, hogy miért nem...

2021. máj. 31. 17:29
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a múltadban kellene keresgélni, olvasd el Orvos Tóth Noémi Örökölt Sors könyvét. Rengeteg transzgenerációs folyamat van amit nem is gondolnánk. Onnan kiindulva kellene a választ keresni.
2021. máj. 31. 17:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, elolvasom!
2021. máj. 31. 17:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem vagy felkészülve tovább lépni.
2021. máj. 31. 17:40
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Vagy nem értél meg még rá lelkileg.Vagy csak félsz a változástól.Mert tudod jól hogy változni fog az életetek,nem is kicsit.De ha ez a problémád tudat alatt,ne aggódj,gondolj arra hogy mennyi szép és jó dolgot fog nyújtani egy gyerek!

Ráadásul ahogy írod rendezett körülmények között éltek,minden adott hozzá...én mindig azt mondom hogy gyerek jó helyre szülessen csak.

Az szomorú mikor a putriba bevállalják a 6. gyereket.És az is pont ilyen szomorú,ahol adott minden,és jó helyre születhet egy gyermek,ott meg nem vállalják.

2021. máj. 31. 17:50
 9/12 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnám leküzdeni a változástól való félelmem?
2021. máj. 31. 18:52
 10/12 anonim ***** válasza:
50%

Szakember: Én is itt tártam fel a szorongásaim okát, és a hajlamot is valószínűleg örököltem

Pszichoterápiát javasolnék, neten úgysem kapsz személyreszabott választ a problémára. Azt gondolom gyerekvállalás előtt érdemes belevágnod, ne sajnáld rá az összeget, hiszen életre szóló felelősség egy gyerek, és feloldódás lesz utána

2021. máj. 31. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!