Sputnyikkal oltottak köztetek olyan aki azóta teherbe esett?
Nagyon kíváncsi lennék, hogy van e sputnyikos kismama..:)
Én azt kaptam most eléggé kicsinált, de úgy döntöttünk, hogy nem szüneteltetjük a babaprojektet. Érdekelne , hogy van e köztetek olyan, aki azóta teherbe esett.
Miért nem tudod kivárni azt a két hónapot, most komolyan? Egy gyerekről 18+ évig gondoskodsz, ennyin már semmi nem múlik.
Nincsenek infók hosszú távú hatásról, de még azt a minimális elővigyázatosságot se tartod. Borzasztó felelőtlen vagy.
Mutasd meg, hol oltanak külföldön szputnyikkal terhesen...
Te még csak az elsőt kaptad meg, ha most terhes leszel, a másodikat nem kaphatod, ugyanis az orosz két komponensű, magában nem ér semmit.
Első trimeszterben amúgy se oltanak SEMMIVEL, a mostani kismama oltásra is csak másodiktól hívtak be.
Itt válaszol a hasonló kérdésekre a szülész-nőgyógyász endokrinológus.
Hidd el alaposan utánanéztem a dolgoknak mielőtt így döntöttem.
ezt egészen konkrétan a sputnyikra írta..: nem, a friss szakmai javaslatok alapján ott sem kell várni a terhességgel.
Az első 12 hetes megszorítás sem egy általános nemzetközi ajánlás, hanem egy itthoni fokozott óvatosságból ered.
Oké, akkor idézek az általad linkelt úrtól.
"Mikor adható be és melyik oltás?
Az első oltás a betöltött 12. hét után adható be. A második oltást a szülés után kaphatják meg a várandósok. Jelenleg a Pfizer és a Moderna vakcinák adhatók be várandósság alatt."
HA MOST TERHES LESZEL, NEM KAPHATOD MEG A MÁSODIK OLTÁST. Ennél egyszerűbben nem tudom már leírni.
Szerintem nagyon veszélyes ha nem várod ki a 2 hónapot. Mi van ha teherbe esel és még nem mutatja ki teszt és ráoltják a 2. adagot? Ki tudja mit okoz és ha akkor is lesz lázad, terhesség során maga a lázas állapot is veszélyes!
Plusz ugye a Sputnik bekerül a vérbe!! Nem véletlen hogy kismamákat csakis Pfizer/Modernával oltanak és csak a 12.hét után, akkor is csak első oltás ami nem okoz lázat jó eséllyel!
Már most nagyon kellene vigyáznotok és kivárni ezt a kis időt, hogy egészségesen születhessen majd meg a baba ha már hamarosan sikerül a teherbeesés!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!