Babatervezés időszakában szedtetek valami vitamint?
A vitminok nem a sikert fogják előmozdítani, hanem a létrejövő terhességet támogatják.
Most a védőnő szerint a terhesség előtti vitamin szedés annak javasolt, aki elve hektikusan vagy nem teljesértékűen étkezik/étkezett, ha ennek következtében valamilyen vitaminból hiány van a szervezetbe akkor azt jó feltölteni.
Ez kiegyensúlyozott táplálkozás esetén nem szükséges. Aminek bizonyítottan van jelentősége az a folsav. A magzatnál szignifikánsan csökkenti a velőcső elzáródási rendelleneség kialakulását, zerhesség előtt és a 12. hétig fejti ki ezt a hatást.
Én nem szedtem semmilyen vitamint, mert mire elkezdtünk próbálkozni, rögtön az első hónapba terhes is lettem.
Fiammal folsavat, c,d vitamint szedtem (3 hónappal próbálkozás elött kezdtem, első próbálkozós hónapban meg is fogant a fiam)
Utána tesó 9 hónappal fogant csak meg, 6hó próbálkozás után derült ki, hogy fiammal való terhesség, szoptatás durván lemerítette a szervezetem. (Pedig végig szedtem vitamint).3hó extra vitaminkúra után lettem terhes csak.
Jobban jársz egy komplett terhesvitaminnal.
Cink, vas, magnézium, B vitaminok, stb pl ugyan úgy fontosak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!