Szerintetek 30 éves kor körül nem késő gyereket
vállalni?
Figyelt kérdés
egészségügyi szempotból egy nőnek? vagy az már nagyon késő?
Sajnos jelenleg a kialakult helyzet miatt nem tudok gyereket vállalni de már most nagyon szeretnék.Csak ez a virus helyzet nagyon rosszkor jött és nem tudom mi lesz 30 éves koromra,lehet csak akkor fogok ugy állni anyagilag de az is lehet hogy soha nem fog elmulni a virus és ez miatt soha nem is lesz gyerekem.
A kerdesre egyebkent a valasz nincs keson egyaltalan 😊
Viszont 30 elott is mar idealis
Elozo voltam
2021. jan. 22. 22:08
22/36 anonim válasza:
Egyáltalán nem késő , 30 vagyok és most szeretnénk a második kisbabát. 28 évesen szültem a kislányunkat. Úgy gondolom, hogy a mai világban talán jobb is ha nem 18 évesen vállalják a nők az első babát. Persze , hogy a szervezet készen áll és talán könnyebb is a teherbeesés és szülés után a regenerálódás, de valljuk be , hogy a gyerekvállalásnak ez mindössze az 1/10-zedét teszi ki. A gyereknevelés nagyon nem könnyű ☺️ De minden percét imádom♥️ Mindenesetre örülök, hogy 18 évesen kiéltem magam és most nincs hiányérzetem . És minden flottul ment úgy is, hogy 27 évesen lettem terhes a kislányunkkal...
2021. jan. 23. 07:25
23/36 anonim válasza:
30 leszek idén, és most fog megszületni az első babánk februárban :) nem késő :)
2021. jan. 23. 14:56
24/36 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy felelőtlen az a nő, aki végzettség és egy-két év munkaviszony nélkül máris szül,független attól, hogy apuka el tudná e tartani a családot. Így már is ki lehet számolni, hogy hány éves egy nő, mire stabil munkahelye van, ahová visszavárják, van közös megtakarításuk, esetleg egy lakás ami nem albérlet. (persze hitelre, mert ha arra várunk, hogy hitel nélkül akkor sohanapján lesz gyerek). És itt nem karrieről beszélek.. Rosszul vagyok mikor ezzel jönnek. Szerintem a legtöbb nő nem karriert akar, csak egy normális munkahelyet. Ehhez viszont ma már nem elég egy érettségi.. Ez van.. És csak mennek az évek. És most csak magamról beszélek, aki fiatalon megtalalta azt az embert akivel le szeretné élni az életét, és akivel mer gyereket vállalni. Tehát igen, 30 éves vagyok és most értünk el oda, hogy gyereket vállaljunk. De nem mindeki ilyen szerencsés, van aki eleve csak később találkozik ilyen emberrel. Szóval nekem a tököm tele van, mikor azzal jönnek h divat lett későn gyereket vállalni...Nem, nem késő...
2021. jan. 24. 11:20
25/36 anonim válasza:
#24: pedig így van, mostanában divat későn szülni..
2021. jan. 24. 13:48
26/36 anonim válasza:
25#Ez nem divat kérdése.. látom nem sikerült felfognod a lényeget... Vagy csak nagyon ostobák vagytok, hogy ilyen szövegkörnyezetben használjátok. Ostoba közhelyekkel jöttök folyton. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy divat lett tovább tanulni. Wtf?? Nem divatból diplomáztam le, hanem mert anélkül szinte lehetetlen boldogulni. De ha nem fogod fel, kár pazarolnom az időmet rád.
2021. jan. 24. 16:25
27/36 anonim válasza:
Nem tudom a diploma hogy jön ide kifogásnak. 22-25 évesen van diploma, de igazából gyerek mellett is sokan diplomáznak.
Regen is voltak diplomas nők, mégse 35+ évesen szültek.
30 évesen amúgy még nem késő, de átlag feletti, ez tény.
Persze nyilván anyagilag és párkapcsolatilag is kinek hogy jön össze, nekünk is csak anya 28 év, apa 30 év jött az első babó.
De van ahol lehetne előbb csak ugye divat manapság ez az "éljük ki magunkat" trend.
Amúgy az anyagiakban turkálás kettős mércéjét sose értettem. Ha valaki 35-40 évesen akar gyereket senki nem kérdezi mégis mibűl de ha 25 évesen akkor már egyből fontos kérdés lesz. Holott számtalan eladósodott 35-40 éves is van.
2021. jan. 24. 16:41
28/36 anonim válasza:
27# nem tudom te hol élsz, de 30felett szülni egyeltalán nem átlag feletti. Inkább átlagos. Arra nem tudok mit mondani, h valaki 40 körül el van adósodva.. Ez van. Senki nem mondta h 30felett mindenki milliárdos megtakarítással rendelkezik, és azt sem mondta senki, hogy 30alatt mindeki csóró... Csupán "könnyű" azzal jönni, hogy régen 20-25 évesen szültek, mikor akkor egy érettségivel el lehetett helyezkedni.. Más világ volt, nem volt divat (ha már ezeknél a jól hangzó frázisoknál tartunk) elválni mondjuk, ha egy kalap szar volt a kapcsolat sem.. Jött a gyerek a nő meg meg maradt bármi van.. Ha nem éted, hogy jön ide a diploma akkor butább vagy, mint gondoltam. Nem bántani akarom azt, aki fiatalabban szül, de szerintem felelőtlen mikor épp lediplomázik, életébe nem dolgozott még,de szül egy- két gyereket, otthon van évekig, aztán nulla tapasztalattal elkezd munkát keresni.. És még van pofája azzal jönni h aki nem így tesz, az csak divatból teszi meg mert élni akart előbb... 😀 Gondolom magadra ismertél.
2021. jan. 24. 21:23
29/36 anonim válasza:
Nem ismertem magamra, írtam, hogy 28-30 évesek voltunk. Volt diploma, munka tapasztalat, megtakarítás. És már ezt is későinek éreztem.
Gyerek mellett, után is lehet dolgozni, pénzt gyűjteni.
És a 30 azért átlagon felüli mert 28 az átlag.
2021. jan. 25. 10:42
30/36 anonim válasza:
Csak egy pelda.. rossz, szomoru de pelda...
Anyuka 35 evesen szul, mire 50 eves a gyereke 'csak' 15 aki meg tenyleg gyerek...
Anyukam 50 evesen kapott storke ot, ugy hogy en 25 vagyok. Hala az egnem tulelte. En mar kulon elek toluk..
De mi van abba az esetbe amikor a gyerek 15 es netalantan a szulok fiatalon elmennek, mert manapsag sajnos az atlag eletkor nagyon alacsony es a kozepkorosztaly nagyon hullik...
En szeretnem felnevelni a gyerekem!!!!
Bar igy sem tudni meddig eleg, lehet 5 evig, lehet 25... minden benne van a pakliba...
Mielott leszavaznatom mint az elobb kicsit ebbe is bele kellene gondolni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!