Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Normális, hogy rettegek?

Normális, hogy rettegek?

Figyelt kérdés

1 éve tervezzük a babát, így mondhatni úgy éreztem teljesen készenállok az anyaságra. Nem rég volt az esküvőnk, tudtuk, hogy utána elkezdünk ténylegesen is tenni az ügy érdekében. Úgy tűnik nagyjából azonnal sikerült és én sokkot kaptam. Egyik pillanatban hihetetlennek tűnik és szárnyalok a boldogságtól, a másikban zokogok, hogy én nem is akarom ezt és hogy fogok tudni gondoskodni egy babáról!?

Miért csinálja ezt velem az agyam/lelkem? Annyira akartuk és akarjuk őt, lélekben készültünk. Most itt van és hatalmas a sokk. Más is érzett így? Hogyan állt helyre a lelki béke?

2020. szept. 9. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Ugyanezt éreztem elsőnek,hogy biztos jó ötlet volt? Bírni fogom? De elmúlik ez az érzés. Holnap lesz 7 hónapos a fiam és imádom. A sokk elmúlik,a boldogság marad 😊
2020. szept. 9. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Én is éreztem így sokszor. Az elsőnél is és a másodiknál is. Mért ne tudnád ellátni? És szerettem vele lenni nonstop. Fura volt az elején persze, hogy van egy gyerekem. Nekem most kicsit rosszabb lesz mert a lányomat is elkell hordanom a suliba és érte is kell mennem. Már nem olyan egyszerű de megoldom. Ne aggódj szerintem mindenkinek megfordul a fejében egyszer.
2020. szept. 9. 09:58
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Amikor először teszteltem pozitívat, én is így voltam, pedig nagyon vágytam már egy gyermekre. Örültem, de ugyanakkor bepánikoltam, hogy ezentúl gyökeresen megváltozik az életem. Kémiai terhesség volt, úgy tűnt, nem készültem fel akkor teljes mértékben a gyermekvállalásra.
2020. szept. 9. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez tök normális. 4 hónap után jött össze, tök türelmetlen voltam, de amikor pozitívat teszteltem, hetekig a frász kitört. Szülés előtt pár nappal is voltak rossz érzéseim, hogy kellett ez nekem? Jó lesz ez így, menni fog?

Ja, és még így szülés után is van hogy elbizonytalanodom pár percre :)

2020. szept. 9. 10:02
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Az elsőre 6 évet vártunk. Amikor megláttam a pozitív tesztet, egyszerre bőgtem és nevettem, és a bőgés sokkal inkább rémület volt, mint öröm. Mire elmondtam a férjemnek este (személyesen akartam, dolgozott), már csak a boldogság maradt. 😊

A másodikat minél kisebb korkülönbséggel akartuk, 5 hónapos volt a nagy, amikor megfogant. Úristen, mi lesz itt 2 kicsivel, világvége hangulat vagy egy óráig. Aztán rájöttem, mennyire hülye vagyok. 🤣 Sosem bántam meg egy percre sem, hogy 13 hónap különbséggel születtek.

A harmadiknál és a negyediknél is kibuktam 1-1 órára, de mindig az lett a vége, hogy imádom a gyerekeimet és a kisgyerekes életünket. Sosem cserélnék gyermektelen ismerőssel, 1 napra sem.

Szóval jó lesz, nyugi. És hidd el, teljesen természetes az ijedtséged.

2020. szept. 9. 10:02
 6/10 anonim ***** válasza:
35. hétig kérdezgettem a férjem, hogy jól átgondoltuk mi ezt? :)
2020. szept. 9. 11:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha ez megnyugtat én most a negyediknél is ezt érzem 😃
2020. szept. 9. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi 7 évig vártunk a csodánkra, bármit megadtam volna érte. Aztán bumm pozi lett a teszt, szerintem a születéséig felváltva éreztem magam, hol boldog voltam, hol úgy éreztem, hogy én ezt bizony nem tudom végig csinálni :D Teljesen normális az érzés, hiszen egy új ismeretlen kaland veszi kezdetét. Sőt nálunk az első két hétbe szülés után a szánkat is elhagyta a mondtad, hogy mi ezt akartuk? Nem lesz több... persze azóta is imádjuk, már ovis, elrohant az idő és szeretnénk egy kistestvért neki. Bár a gondolattól is néha megijedek. Teljesen normális dolog, az ember tart az ismeretlentől. Hidd el ezen gondolatok mellett is imádni fogod :) Aggódni meg mostantól életed végéig fogsz. Ez így szép és így jó :)

Nagyon boldog babavárást kívánok és tudd, nem vagy egyedül, akármit is érzel, szinte minden anya átment rajta valamilyen formában :D

Jó egészséget :)

2020. szept. 9. 12:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is elsőre összejött és en is így voltam. “Hat hülye vagyok en?!” “Mi bajom van mégis?” Stb. De ne aggódj hamarosan minden a helyére kerül.
2020. szept. 9. 13:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egy kicsit megnyugodtam. Hullámszerűen jön rám a pánik, de nem is tudom mit vártam. Az esküvőnk előtt is pont így éreztem magam, mégis életem egyik legjobb élménye lett. :) A változástól bepánikolok, hatalmas felelősség egy ilyen döntés. Mindenesetre nagyon szerencsésnek tartom magunkat és reméljük a legjobbakat.
2020. szept. 9. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!