Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha kevés a sárgatesthormonom,...

Eszo kérdése:

Ha kevés a sárgatesthormonom, és emiatt vetéltem el, akkor azt mivel tudnám növelni, hogy elkerüljem a következő bajt?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy előző terhesség is barnázással kezdődött, majd elment..nem törődtek vele a dokik..

Azt mondják, hogy hormonkészítményt (pl: utrogestan és duphaston ) csak akkor írnak fel, ha már van embrió..de sajna én addig sem jutottam el..

szerintetek mit tehetek ezügyben?

2010. aug. 5. 13:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Figyi mit válaszolt a doki!!!!!

Tisztelt Doktor Úr!

Májusban végre pozitív lett a terhességi tesztem, de nem élvezhettem sokáig..pár nap után barnázni kezdtem. Voltam vele ügyeleten 2x!! is, de nem foglalkoztak vele, mert még nem láttak semmit a petezsákban.

Sajnos 5 és fél hetesen spontán elvetéltem.

később utánaolvastam a dolgoknak..persze lehet több variáció is, hogy miért történt, illetve miért maradt üres a petezsák, errő láttam egy Dr. Czeizel Endrével készült videofelvételt..

De tegyük fel, ha kevés a sárgatesthormonom, és emiatt vetéltem el, akkor azt mivel tudnám növelni, hogy elkerüljem a következő bajt?

Azt mondják, hogy hormonkészítményt (pl: utrogestan és duphaston ) csak akkor írnak fel, ha már van embrió..de sajnos én addig sem jutottam el..

Már újra próbálkozunk..a hétvégén lesz újra peteérésem..

Mit lehetne tennem ezügyben?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Kedves...! Ebben Önnek meglehetősen szoros együttműködésre van szüksége egy megfelelő szakemberrel, aki szívügyének tekinti az Ön problémáinak a megoldását. Ezt szakrendelőben sohasem fogja tudni megoldani. Bocsánat az őszinteségemért. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

2010. aug. 5. 17:08
 12/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Vizsgáltasd ki magad endokrinológussal. Ha hormonproblémád van, azt teherbeesés előtt érdemes rendezni, különben nem segítenek sem a tabik, sem a gyógynövények.

2010. aug. 5. 17:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Hát én is tettem már fel hasonló kérdéseket az interneten dokiknak és egy se válaszolt így.Ha ajánlhatom,próbáld meg a webbetegen.Nekem ott agyon szépen válaszoltak.

Meg azt hiszem a a Nők Lapja Cafén.

De a Webbeteg az tuti.

2010. aug. 6. 06:47
 14/20 A kérdező kommentje:

magyarul ez azt jelenti, hogy ha nem perkálok, akkor lesz*rnak!!neem?

Csak magándoki ír fel ilyen gyógyszereket??vagy mi van??

2010. aug. 7. 07:09
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekem az ügyeleten is írtak fel.Ez orvosfüggő.
2010. aug. 7. 07:34
 16/20 A kérdező kommentje:

Akkor én mindig szar orvosokat fogtam ki..

Különben csak kifejezetten hormonvizsgálattal derül fény a sárgatest hiányra? vagy esetleg uh-on is látni?

2010. aug. 7. 08:14
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem igen.Görbét vezetsz?

A sárgatest-elégtelenség tünetei lehetnek a rövidebb luteális fázis,a ciklusban a ovu utáni barnázgatás.

2010. aug. 7. 08:47
 18/20 anonim ***** válasza:
A "szerintem igen"-t úgy gondoltam,hogy hormonvizsgálat kell. :S
2010. aug. 7. 08:51
 19/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A webbetegen valakinek ugyanolyan eredményre, mint ami alapján nekem már írtak fel gyógyszert, azt írták, hogy az még jó....

Kicsit mintha el lenne maradva pár évvel. Ha nem akarsz magadon kísérletezni hónapokig, esetleg évekig, akkor inkább szánj rá némi pénzt, és vizsgáltasd ki magad rendesen. Lehet keseregni azon, hogy nem foglalkoznak az emberrel, csak magánrendelésen, sajnos én is ezt tapasztaltam, és dühöngök is rajta sokat, de ha ezt kell tenni, akkor ezt kell. Mielőtt szó érné a ház elejét, semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy rábeszéljelek a magándokikra, csak attól a kálváriától szeretnélek megkímélni, amin én átmentem.

2010. aug. 10. 09:21
 20/20 A kérdező kommentje:

köszi szépen!

most elkezdem szedni a barátcserjét, és kíváncsi leszek..még nincs fél éve sem, hogy próbálkozunk a babával..ezért még sehol sem vennék komolyan..meg tényleg nem nagy idő..csak attól félek, hogy esetleg a köv. terhességnél is gondok leszenek!

bár sok ellenpélda van, aki az 1.vetélés után simán egészséges babát szült mindenféle komplikáció nélkül..remélem én is ide tartozom majd!!

köszi a hozzászólásokat!

2010. aug. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!