Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet, hogy császár? Mennyi...

Lehet, hogy császár? Mennyi az esélyem, hogy elkerüljem? Rossz helyen van a placenta! Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve! 13 hetes terhes vagyok második babámmal. Az elsőt spontán szültem 14 hónapja. Szülés után 1 órával már járkáltam (szülésznő felpattintott az ágyról), semmi problémám nem volt utána. Most várom a másodikat és ma voltam genetikai UH-n tarkómérésen Hajdu Krisztinánál (a legprofibb Budapesten). Mindent rendben talált, de aggasztotta, hogy rossz helyen van a baba. Jobban mondva a méhlepény. Azt mondta, nagyon lent van a placenta, de néha előfordul, hogy a terhesség előrehaladtával feljebb csúszik, de nem valószínű. És hogy általában jobban vérzik, akinek lent van a méhlepény. Lehet, hogy emiatt is szoktam görcsölni? Volt már valaki ilyen helyzetben? Feljebb került a placenta vagy nem és muszáj volt császározni? Mennyire valószínű, hogy ott marad és nem mozdul? Vérezni nem szoktam!
2010. jún. 29. 11:07
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és azt írták a leletemre, hogy lepény hátul. Ez még veszélyesebbé teszi az állapotot? Csak mert a lányomnál ezt írták másfél éve: "Lepény mellől" és ott nem is volt probléma, spontán szültem.
2010. jún. 29. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

Bocsi, de ha ez a "Hajdu Krisztina" akkora császárnő, akkor ezeket a kérdéseket miért nem neki tetted fel? Biztosan többet tud mondani, mint akik egyetlen tapasztalatról írnak, hisz ő több százat lát évente.

Szubjektíven a válaszom: pár centit talán még változhat a dolog, de a hátul tapadból nem lesz elöl tapadt. A császár valószínű, de nem teljesen biztos, attól függ, hogy mennyire takarja majd a méhszájat, tud-e tágulni tőle vagy veszélyes lenne.

L27

2010. jún. 29. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne legyél elkeseredve, még simán feljebb mehet!

Rengeteget olvastam ezzel kapcsolatban, a várandós kismamák nagy többségének feljebb ment!

Jelenleg 35 hetes kismama vagyok, placentám a hátsó falon,mélyen tapad, széle 2cm-el fedi a belső méhszájat.

Sajnos nekem nem ment feljebb....

Leírom, hogy eddig nálam mit okozott ez a helytelen tapadás.

20 hetes voltam amikor barnáztam, 24 és 29 hetesen pedig véreztem :-( Kétszer voltam kórházban,kaptam nagy dózisban magnéziumot, és tüdőérlelőt.

Nagyon oda kell figyelni, szinte nem csinálhatok semmit, a rengetek pihenésen kívül Az utcára hónapok óta ki sem tettem a lábam, csak amikor dokihoz mentünk.Nehéz megoldani, mert nekem is van egy kislányom, aki 2és fél éves....

Elvileg, ha nem jön közbe semmi, akkor két hét múlva kell befeküdnöm, addig amíg a baba meg nem születik.Nagyon esélyes a császár....

Nekem a napokat eddig megélni mondhatom, hogy szinte szenvedés volt, csak remélni tudom, hogy minden rendben lesz.

Viszont téged nem ijesztgetni akarlak, csak elmesélni, hogy nekem eddig ez így volt.

Ha meg tudod oldani, pihenj nagyon sokat, ne emelgess, ne cipekedj, ne erőltesd meg magad!

Nekem a szex is szigorúan tiltva van!

Ha bármiben tudok neked segíteni, írj nyugodtan, nagyon együtt érzek veled!!!

Ne aggódj semmi miatt!

Boldog babavárást!:-)

2010. jún. 29. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Az a "néha" a valóságban igen gyakori. A legtöbb esetben a méhlepény tényleg feljebb kúszik a terhesség előrehaladtával. Nem tudom, ezt miért nem mondta a dokiő. Aggódnod most még nem kell, csak a szexet kerüljétek.
2010. jún. 29. 13:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Már régóta nem vagyunk együtt, mert nem esett jól és később görcsölni is kezdtem, ezért eszünkbe sem jutott összebújni. A doktornőt azért nem tudtam megkérdezni, mert utánam a váróban még kb. 80 kismama volt, mivel a múlt héten mindegyik nap elmaradt a genetikai UH egy konferencia miatt. Azon csodálkoztam, hogy 10 percig ultrahangozott (ébresztgette a babát) és nyugodt volt, pedig rengetegen voltak még utánam. Az orvosom meg semmit se mondott erről, állandóan azzal van elfoglalva, hogy van egy 5 mm-es haematomám a 7 centis baba mellett.

Kedves második! Azért remélem, hogy ha tényleg nem lehet elkerülni a császárt, azért gyorsan felépülsz belőle! Gondolom már nincs sok esély így a vége felé, hogy feljebb csússzon, de hátha sikerül elkerülnöd a műtétet. A folyamatos fekvés pedig borzalmas. 14 hónapos kislányom mellett, segítség nélkül esetemben kivitelezhetetlen. :( Még ha be is feküdnék a kórházba, nem tudnám kire hagyni. Férjem, anyósom, szüleim dolgoznak. Jó lenne, ha megoldódna ez a probléma.

2010. jún. 29. 14:56
 6/7 anonim ***** válasza:
En vagyok az a "NEHA". A 18. hetig a mehlepeny rajta volt a mehszajon, nem kicsit, nem belogott, hanem teljesen rajta volt. A 24. heti UH-n mar csak ralogott a mehszajra, es a szules elotti utolso UH-n, valamikor a 36. heten meg mar "koze nem volt" a mehszajhoz. 37+3 hetesen folyt el a magzatviz es szuletett a babam....csaszarral, de mas okok miatt. A terhessegm alatt vegig semmi bajom nem volt, se barnazas, se verzes, se gorcsoles. Egyszoval nem olyan biztos meg a csaszarod, es a placenta is siman feljebb kuszhat, nyugi.
2010. jún. 30. 06:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Fú, hát remélem, hogy feljebb fog menni, mert bár kezdek beletörődni a műtétbe, jó lenne őt is hüvelyi úton szülni, mint a nagyobbat.

Sajnálom, hogy végül így is császár lett a dologból. :( Persze annyi minden miatt lehet mégis műtét: rossz szívhang, farfekvés, ha nincs tágulás stb. Szóval még bármi lehet és így meg azért van időm lelkileg felkészülni. Elsőnél valahogy tudtam, hogy spontán szülök akkor is, amikor fájásgyengeség mutatkozott, segítettek oxitocinnal. Talán most is elkerülöm a nyiszálást...

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 1. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!