Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 32 évesen új munkahely és...

32 évesen új munkahely és terhesség?

Figyelt kérdés
32 évesen várnátok a teherbe eséssel az új munkahely miatt? Férjem 36 éves. Volt már egy vetélésem és a teherbeesés sem megy könnyen. Tavaly teherbe estem egy év próbálkozás után, de missed ab lett a vége, most meg megint 7 hónapja próbálkozunk (egészséges vagyok, kivizsgáltattam magam, nőgyógyász szerint csak próbálkozni és várni kell). Egy hónapja van új munkahelyem, de attól félek, ha most szünetelünk a próbálkozással, hogy akkor később még nehezebb lesz teherbe esnem (én sem leszek fiatalabb). Barátnőm azt mondta, hogy ő ilyet nem tenne új munkahelyen, a barátja meg azt mondta, hogy főnökként ő sem tolerálná, ha az új munkavállalója teherbe esne és nem adná meg neki a határozatlan szerződést, hanem csak hagyná, hogy lejárjon a határozott szerződés, mert hogy az pénz, ha a terhes nő megkapná a határozatlan szerződést és nincs ott. Viszont új munkaerőt betanítani nem pénz? Náluk épp ezért nőket csak 40 éves kor felett alkalmaznak. Nekem ez diszkriminációnak tűnik. Viszont ha megmaradna a munkám és ha később nem sikerülne baba, csak a munkától nem leszek boldogabb az életben. Nekem nem a karrier a fő életcélom. Ti hogy vagytok ezzel a témával, mi a véleményetek? Várnátok vagy nem?

2020. aug. 15. 12:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
81%
Próbaidős vagy? Meddig? Mert,ha 3 hónapig,akkor azt a 2 hónapot ki lehet bírni még a kezedbe kapod a határozatlan idejű szerződést, aztán lehet tovább próbálkozni, aztán jön,amikor jön.
2020. aug. 15. 12:48
 2/22 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen egyetértek veled. 32 évesen úgy gondolom, tettél elég pénzt az eddigi munkáltatóid zsebébe. Jócskán benne vagytok a korban, engem nem érdekelne ebben az esetben, hogy ki mit gondol. Oké, ha rögtön sikerülne, az új főnököd nem örülne, na és? Munkahelyed kismillió lehet. Így sem jön sajnos könnyen ez nektek, felesleges lenne emiatt szünetelni. A nők totális diszkriminációban élnek a munkahelyeken, ami szerintem felháborító, mondom ezt szintén gyerekvállalás előtt álló nőként. De könyörgöm, ez az élet rendje. Amelyik munkáltatónak nem tetszik, alkalmazzon kizárólag férfiakat. Kíváncsi lennék, hogy a barátnőd pasija ugyanezen a véleményen lenne, ha a barátnője esne teherbe a közös babájukkal... Akkor is fel lenne-e háborodva.

(Azt jó ha tudod, hogy annyi ideig lehetsz táppénzen, amennyit az új munkahelyen ledolgozál.)

2020. aug. 15. 12:51
 3/22 anonim ***** válasza:
87%

Amíg nincs fix munkaszerzödésed, addig várjatok.

Egy-két hónapon nem múlik semmi, még akkor sem, ha nem könnyen esel teherbe. (Csak természetesen ne hormonális módszerrel védekezzetek)

Az meg, hogy valahol csak 40 fölötti nöket vesznek fel, elvileg diszkrimináció, de nem bizonyítható.

2020. aug. 15. 12:52
 4/22 A kérdező kommentje:
A határozatlan szerződést fél év után kapnám meg, úgyhogy 5 hónapot kéne várni. De arról felek, hogy ha akkor is egy évet vagy ki tudja mennyit kéne várni, már hány éves leszek, ha esetleg összejön?! Nekem ez az 5 hónap várakozás nem tűnik kevés időnek
2020. aug. 15. 12:56
 5/22 anonim ***** válasza:
81%
A próbaidőt várd meg, de utána álljatok neki. Munkahelyed lehet még évtizedekig, gyerekre viszont már csak néhány év esélyed van, ha amúgy is nehezen jön össze, nem szabad késlekedni.
2020. aug. 15. 12:57
 6/22 anonim ***** válasza:
84%
Tőled függ. Ha sok penzetek van, akkor hajrá. Ha kell a csed, GYED ahhoz, hogy ellegyetek, akkor muszaj megvárni a próbaidő végét.
2020. aug. 15. 13:07
 7/22 anonim ***** válasza:
27%

Én olyan munkahelyen dolgozom anyaként, ahol elég sok a személycsere, viszont nagyon összetett és sok a munka. Nőként, anyaként mondom, hogy kiugranék az ablakon, mikor valaki bejelenti, hogy elmegy szülni. És tudod miért? Mert nagyon nehéz, ha egy ilyen közegből kiesik egy ember. Netán valaki még beteg lesz. Akkor gyakorlatilag a többi végzi el az ugyanannyi munkát legalább 2 ember kiesésével. Mire felvesznek egy másik embert, újra betanítják, addig annyi ideget megeszünk, hogy az nem igaz. Nem könnyű. Nagyon nem. És mások is emberek, nekik is vannak céljaik, ők is elfáradnak. És itt vagyok mondjuk én anyaként, aki szívesen otthon lenne, ha beteg, vagy lenne otthon a beteg gyerekével, de még egy napot nem voltam vele táppénzem, mert megoldom, pedig már 6 éve dolgozom a munkahelyemen. De kell a pénz, így megoldom máshogy. Szóval más szemszögből meg pont az diszkriminatív, hogy más elmegy szülni és ott hagyja a sok gondot, munkát a többire. Szóval innen is meg lehet fogni.

Ettől még szívből kívánom, hogy legyen gyereked és boldog családod, de ne így állj hozzá a dolgokhoz. Ha egészséges vagy, akkor 5 hónap múlva is ugyanúgy lehet gyereked. De ha fair akarsz lenne a munkahelyeddel és nem gyest, meg családi pótlékot akarsz kapni, akkor szerintem bírd ki azt a pár hónapot. Nem 40 éves vagy. Még mire öregnek számítanál a szüléshez, de akár kockázatok szempontjából is annak mondható lennél, addig még legalább 2 gyereket is szülhetsz, de még akár 3-at is.

Én biztos várnék, míg határozatlan idejű szerződésem lenne. Vagy keresnék egy olyan munkahelyet, ahol nincs sok munka, és nem gond, ha kiesel.

2020. aug. 15. 13:18
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
32 évesen még kicsit sem vagy lekésve a gyerekröl, az 5 hónap már nem számit semmit.
2020. aug. 15. 13:24
 9/22 A kérdező kommentje:
7-es megértem a te érveid is, de mi van akkor, mikor valakit felvesznek, az illető meg aztán a próbaidőben még felmond. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem muszáj ahhoz teherbe esni, hogy valaki elmenjen a cégtől. Ami pedig a főnököt és a kollégákat illeti, a tavalyi terhességnél pont hogy az ő érdekeiket is figyelembe vettem. Elmondtam ott is a terhességet, stresszes volt a munkahely, de nem irattam ki magam sosem, sőt túlóráztam is, stb. és lehet, hogy ez is közrejátszott az akkori vetélésben. A túlórázást, nem megtartani az ebédszünetet mindenki természetes dolognak vette és egy köszönöm-öt nem kaptam érte. Vetéléskor pedig az első kérdés az volt, mikor megyek dolgozni és senki még egy "sajnálom-ot" sem mondott. Ott volt az a pont, mikor vetélés után eldöntöttem, hogy én már nem leszek tekintettel a kollégákra, főnökökre.
2020. aug. 15. 13:29
 10/22 A kérdező kommentje:
8-as ha csak 5 hónap után kezdünk el megint próbálkozni és ha még onnantól számolva még egy évet kéne várni, sőt ha még plussz 2 gyereket szeretnénk, akkor talán mégis. A férjemmel beszélgettünk sokat erről, ő jól keres, biztos munkahelye van és ő arra sarkall, hogy ne várjunk. Na meglátom, átgondolom, de köszönöm a ti érveiteket is.
2020. aug. 15. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!