Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ennyire sok múlna a lelki...

Ennyire sok múlna a lelki dolgokon?

Figyelt kérdés
Fiatalok vagyunk, nagyon szerettünk volna babát, de csak nem akart összejönni. Én az első hónapokban annyira rá voltam az egészre görcsölve, hogy félidő előtt éjszakánként felriadtam és azon gondolkoztam, hogy jókor legyünk együtt. Félidő után pedig azon kattogtam, hogy terhes lehetek e?? Nem tudtam aludni sem. Állandóan ezen járt az eszem. Volt olyan, hogy a menstruációm is kimaradt. Több mint 20 tesztet rendeltem netről, 50 ezer ftért vettem vitaminokat. Éppen, hogy csak nem varázsoltam. Majd elmentem orvoshoz aki megállapította, hogy hormonzavarom van és valószínű csak évekkel később lehet gyerekem. Mondanom sem kell összetörtem. De úgy érzem ez kellett nekem. Másnap kidobtam az összes tesztet, vitamint mindent. Úgy voltam vele, ha 5 év múlva jön a baba akkor is csak 29 leszek. Elkezdtem élni az életem. Tényleg nem gondoltam rá. Elengedtem az egészet. Úgysem lehet nekem olyan könnyen gyerekem. Azt se tudtam mikor volt pém, azt meg főleg nem követtem mikor voltunk együtt. Október volt. 3 hete késett. Én nem foglalkoztam vele, mert volt, hogy ciklusok maradtak ki. Azután csináltam tesztet miután a munkahelyemen elhanytam magam. Majdnem rosszul lettem mikor meglattam, hogy a terhes csík majdnem erősebb a kontrollcsiknal. Veletek volt hasonló? Ennyi múlt volna azon, hogy elengedtem a témát?
2020. aug. 11. 08:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom miután kiderült a betegséged, máshogyan is éltél tovább nem?

Ez és az elengedés vezethetett oda hogy sikerült.

Milyen hormonzavarod volt? Hogy kezelted?

2020. aug. 11. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Én őszintén nem hiszek ebben a ne görcsölj rá-engedd el dologban. Görcsöltem az első gyereken, mégis 3. hónapban jött. Görcsöltem a másodikon, elengedtem, megint görcsöltem, megint elengedtem. 5 éve várom… Kivizsgálások, meddőségi megolt. Nem találnak okot.
2020. aug. 11. 08:55
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Mi az első babára 2 évet vártunk.A 2.évben már rágörcsöltem,ovuteszt,hőmérőzés, életmód váltás.Aztán terhes lett egy olyan ismerős akiknél folyamatosan mindenen vita veszekedés volt,meg fél percenként akartak szetmenni,na akkor mondtam hogy elég.Nekunk nem lehet gyerekünk,stb... Aztán következő hónapban terhes lettem.Nem gondolom, hogy a feladástól, inkább a megváltozott életmód gyümölcse ért be,főleg hogy kiderült IR vagyok.
2020. aug. 11. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
Igen, szerintem ennyit szamít.
2020. aug. 11. 09:54
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Én sem tudom, hogy emiatt volt-e, de leírom, nálunk hogy volt.

Az első baba viszonylag hamar, 5. próbálkozós hónapban összejött. Hamar akartunk kistesót, de nálam (valószínűleg) a szoptatás beleszólt a dologba. Persze ahog haladt az idő, egyre görcsösebben figyeltem minden jelet, szépen "kitanultam a trükköket", meg minden részletet, amire csak oda lehet figyelni, és egyre elkeseredettebb voltam.

Csak 2,5 éves korában estem újra teherbe, pont egy olyan 4 nap alatt, amikor (először a szülésem után) 4 napig kettesben voltunk, és akkor eshettünk egymásnak, amikor akartunk. Ugyan sejtettem a naptáram alapján, hogy pont jó az időpont, de egyáltalámn nem ezzel foglalkoztam, bő egy év után először csak élveztük, hogy nincsenek zavaró tényezők, és nem kell "jókor" együtt lennünk. Sajnos az a baba nem maradt velünk.

A vetélésem után nagyon rágörcsöltem a dologra, lerövidült a ciklusom, valószínűleg peteérésem sem volt, mindent figyeltem, amit csak lehetett, de semmi. Aztán elmentem nőgyógyászhoz, felírt Clostilbegytet, és ez a tény úgy megnyugtatott, hogy ha mást nem, de legalább rendbehozza a ciklusom, és újra lesz esélyem teherbe esni, hogy még abban a hónapban összejött a baba (még mielőtt elkezdtem volna a Closti-kúrát).

Igen, szerintem van, amikor ennyit számít. Persze nem mindenkinél, nem mindig, és egyáltalán nem helyettesíti az egészséget és az egészséges életmódot, de tapasztalatom alapján igenis, fontos. Persze azt is tudom, hogy könnyű azt mondani, parancsra nem lehet kikapcsolni az ember agyát, sajnos... Egyébként gratulálok! :) Boldog babavárást!

2020. aug. 11. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két terhességem volt, első sajnos missed-ab lett.

Első terhesség 5 év után második rá másfél évre.

Az első akkor jött össze, mikor egyszer voltunk együtt csak a ciklus alatt és az esélytelenek nyugalmával 5 év után először nem érdekelt, mert tudtam, hogy nem sikerülhetett. (elengedés pipa)

Második: itt már vizsgálatok után végre mekaptam a gyógyszert IR-re és mondta a doki, hogy fél év türelem még legyen utána már lesz esély. Na hát ezzel a tudattal úgy voltam, hogy juhú már csak fél év. Koncentráltam a diétára és az utolsó hónap volt amit hőmérőztem ovuteszteltem, meg abban a ciklusban volt 3. és 21. napi vérvétel nézve. Na a progim alapján meg a görbém alapján el is engedtem a témát, többet semmit nem akartam nézni, úgy gondoltam peteérésem sem volt, vagy nem repedt a tüsző sem, aztán bumm terhes maradtam (elengedés pipa)

Nálunk ilyen téren tényleg az elengedés, vagyis inkább a másra koncentrálás vált be. Szerintem közbeszólhatnak a lelki dolgok, már csak nézzük meg azt mikor valaki halálra stresszeli magát, mert nem akar babát, aztán egyből késik egy hetet a mensije. Mi nők furán vagyunk összerakva, elég egy kósza gondolat és zavar támad a ciklusban. Állandó ingadozó hormonjaink meg mindig megtréfálnak. Szóval biztos van benne valami.

2020. aug. 11. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!