Hogy lehet az, hogy a pasi ha megszakítással védekezik a kapcsolataiban, és mégsem csúszott be a gyerek soha senkinél?
Mi is megszakítással védekezünk, mert nem lenne baj abból, ha jönne még egy gyerek. A ciklosom elején és végén belém is szokott élvezni, mégse vagyok terhes így másfél év után. Az első és második baba korán jött.
De ellen példám is van: Sógorom első gyereke is így fogant, negyed évnyi párkapcsolat után. Csak a gyerek miatt van együtt a párjával, nagyon nem illenek össze, a korkülönbség is órási 22 éves fiatal lány és egy 35 éves férfi és most van egy lassan két éves gyerekük...
"2. [link]
Mint látható, a férfiak egy részének az előváladékában igen is jelentős mennyiségű spermium van."
A 23 vizsgált férfiből volt egy, akinek 35 millió, kettő, akinek 20 millió, egy, akinek 8 millió, a többinek maximum egy-két millió, de leginkább milliónál is kevesebb.
Összehasonlításképp: az ejakulátumban a normális spermiumszám alsó határa 39 millió per ejakulátum (a tipikus érték pedig több százmillió).
Ügyes számolás, ebben egyébként igazad van.
A valóság mégis az, hogy "tipikus használat" esetén megszakítással 100 nőből egy év alatt 27 esik teherbe, elvileg tökéletes használat mellett is 4. Hogy most mitől van az a 27, meg mitől van az a 4 terhesség, arról lehet vitatkozni meg okoskodni.
A saját véleményem meg az, hogy annak a 27 párnak a férfi tagja is azt gondolta, hogy ki tudja húzni időben. Ezek szerint csak nem tudta:)
34 A tökéletes használat melletti 100-ből 4, az valószínűleg pont az előváladékos bagázs. Ez nagyjából összhangban lenne a tanulmánnyal, ahol 23-ból 1 férfinek - a 35 milliósnak - volt az előváladékban közel a spermiumszám ahhoz, ami már sima ondó esetén is a normális alsó határa. Ennyi spermával egy egész éven át kitartóan próbálkozva szerintem azért már nem éppen kicsi a teherbe esés esélye.
A tipikus alkalmazás melleti huszon-akárhány, az meg szerintem is főleg azokból jön össze, akiknek egy év leforgása alatt egyszer besikerült egy "hopsz, egy kicsi belement"-típusú kihúzás.
Mi az, hogy tökéletes használat mellett?
Bocsi, de a statisztikába csak úgy kerül be, hogy megszakított közösülés. Úgy nem, kivette időben, nem vette ki időben.
És ez egy teljesen normál módszer. Ha naptár módszerrel keverik akkor még jobb.
Én is csak akkor lettem terhes, amikor akartam.
Egyébként, akinek ilyen magas volt az előváladékban a spermaszáma, az 99,9% hogy előtte nem sokkal elélvezett.
100 millió spermaszám alatt a megtermékenyítés elméletben lehetetlen.
Utolsó:
1. Le van írva a cikkben, hogy kinél hány nap önmegtartóztatás volt előtte. És bizony több nap után is volt akinek volt benne spermium.
2. Az alsó határ, ahogy írták, 39 millió, ami még normálisnak van elfogadva. Szóval bőven 100 alatt is lehetséges terhesség.
Ez orvosi képlet, nem én találtam ki.
Ez a hány nap önmegtartóztatás meg az éjszakai magömlés miatt gáz. Azt nem tudja befolyásolni.
"Mi az, hogy tökéletes használat mellett?"
Vizsgálnak olyan csoportokat, akiknél a vizsgált évben egyszer sem volt necces kihúzás, és az ejakulációt mindig követte vizelés, a húgycsőben maradt spermiumok kiöblítésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!