Vállaljam e a gyereket friss kapcsolatban?Párom nagyon szeretné , én is de én racionálisabb vagyok és az anyagiak miatt aggódom miatta.Én vagyok a nő.Neki már van egy fia az előző házasságából vele jól bánik nagyon szereti.
Nagy vágya ez és én is szeretném de nem állunk jól anyagilag.
Csak én már korban is ottvagyok ,hogy vagy most vagy soha 32 leszek !max 35 ig vállalnék idősebben már nem szeretném.
Tudom nem mindenki milliomos és vannak hozzánk hasonló àtlagos alkalmazottak is de mégis ez tart vissza legjobban.
20 Családban kell vállalni, most bárki úgy kezd a kapcsolatba,hogy már a végét tervezi,hogy mi lesz ha el hagy?
A saját lakás ami gond ,munkám van.Néha ez nagyon bánt,aztán rájövök,hogy sokaknak amit úgy mondanak,hogy sajàt az valójában a banké vagy a szülőké. Ezzel nem leszólni akarom őket,csak az sem jobb szerintem.Anyukám is segitene bár azt mondta nekem kell eldöntenem ő nem szól bele.
Paranoia?!
Álomvilágban élsz, ha szerinted nem kell magadat bebiztosítanod. Korai neked az a gyerek még. Agyilag biztos.
Sajnos ilyen szempontból egyetértek az utolsókkal.
Igen családban vállal az ember gyereket, de ha már a kifogásokat keresi az ember arra, hogy vállaljon e gyereket vagy sem, akkor nem az anyagiak a legjobb kifogás... hanem az, hogy, ha bármi történne az ember párjával, szakítás, baleset, halál, akkor is tudja e biztosítani az anyuka a gyermeknek, hogy legyen tető a feje fölött (akár, van e kényelmes lehetőség szülőkhöz menni). Nem butaság vagy paranoia előre látónak lenni. Gyerekkel is tervezni kell előre. Na ezt pl már értelmes indoknak találnám gyerek ellen, hogy ha a férjem eltávozik így vagy úgy, akkor jesszus, már nem tudom fizetni az albit, és nem tudok senkihez se menni a gyermekemmel, mert se barát, se család. NA ez indok.
Az anyagiak nem... hiszen nincs olyan, munkahely ami életfogytig tart. Bármikor elveszítheti az ember az állását. Na bumm, lesz másik... Saját lakás semmivel nem több egy gyermek számára mint egy albi... egy a lényeg tudd fizetni. Saját lakás mára már luxus, már sok családban örökség sincs, igen meg kell küzdeni a dolgokért, és bizony sokaknak hitellel lesz saját. De ha mindenki a sajátra várna senkinek nem lenne gyereke, pláne, ha hitel nélkül óhajtja intézni.
Ha pedig ezek ennyire izgatnak téged, akkor ez csak kifogás és még nem szeretnél gyereket. Ha valaki szeretne, akkor az a legnagyobb szegénységbe is bevállalja amíg etetni tudja és tető is van. Nyilván azért tervez az ember jobb körülményekbe gyereket, de na... én nem nevezném szar körülménynek azt, ha van munka van albi, kényelmesen kifizetem, eltudok évente egyszer menni egy hosszú hétvégre nyaralni (belföldön), tudok félre tenni pénzt mindne hónapba. Kit érdekel a saját? XD
Akarsz vagy sem gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!