Havi átlagosan hány együttlétet jelent amikor babát terveztek?
Hát basszus, nem irigylem a kolléganőidet.
Értem, hogy nektek ennyi elég, ez a ti dolgotok, viszont ha gyereket akartok, meg kell erőltetnetek magatokat, és legalább ovu idejében többször együtt lenni, különben nehéz és hosszú lesz a teherbeesés...
Na, megint itt van két okos, akiknek elsőre összejött, így úgy érzik, hogy most jól megmondják a tutit, hogy csak élvezzétek és szeressétek egymást és akkor egyből jönni fog a baba. Fúj már, milyen az, hogy valaki követi a ciklusát, esetleg időzít hozzá együttlétet, mert gyereket szeretnének és nem jött össze elsőre... Nektek szerencsétek volt, viszont honnan tudjátok, hogy a kérdezőék mióta próbálkoznak? Gondolom nem ez az első hónap, ha cikluskövetése volt.
Kérdező: sosem lehet tudni, lehet, hogy a mostani egyetlen alkalom is sikerrel járhat, viszont ha nem sikerül, gyúrjatok rá jobban szerintem is. Drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön! 😊
14, értem, hogy mit mondasz, ezért is írtam, hogy legyenek együtt többet. A mostani ovuja úgyis elmúlt, így mostmár mindegy. Attól függetlenül a havi egy alkalom tényleg kevés szerintem is.
Ha már itt tartunk, kérdező: nem tudtok, vagy nem is kívántok többet együtt lenni? Nézettél PM hormonokat? A libidócsökkenés tipikus jele az alulműködésnek.
5 év után ikrekkel lettem terhes. Kétszer sikerült együtt lennünk abban a hónapban, munka miatt párom nem nagyon volt otthon. Ebből egy alkalom volt ovu körül tehát egy alkalomból lettem terhes. Az más kérdés, hogy missed ab lett.
Mi se voltunk sokat együtt, de heti 1-2 alkalom megvolt, középidő tájt picit több is.
Én megértem az időzítést, főleg, ha munka miatt alapból ritkán van lehetőség együtt lenni....és igen a fáradtság nagy úr. Nálunk kisgyerek mellett aki rossz alvó is, bizony csodaszámba megy, ha össze tudunk bújni....pedig szeretnénk még egyet.
Szerintem ha biztosan tudod, mikor van az ovu, akkor az előtte levő 2-3 napban és pontban aznap elég együtt lenni. Utána már késő, a spermiumoknak ott kell lennie a petevezetőben, mire kiszabadul a petesejt, és ők sem egy másodperc alatt úsznak fel odáig, szóval ovu utáni napon már felesleges úgymond magatokra erőltetni a dolgot.
Egyébként nekünk a 9. próbálkozós hónapunk járt sikerrel, előtte ugyan próbáltam követni az ovumat (nem UH-val, csak sima tesztekkel meg naptárral), de nem igazán járt sikerrel, a 7. sikertelen hónap után mi beálltunk arra, hogy menstruáció végétől menstruáció kezdetéig kétnaponta voltunk együtt, és így végül is elég hamar sikerült. Gondolom sokat segített, hogy elengedtük az időzítés-kérdést, én legalábbis sokkal kevésbé stresszeltem rá a dologra.
De teljesen mindegy, milyen sűrűséggel vagytok együtt, a gyerek egy alkalomból fog foganni, szóval azt kell csak jól időzíteni. Ha az időzítés jó, de a baba mégsem jön, akkor ott akkor sem jönne, ha napi 5x lennétek együtt, mert akkor "rossz" sejtek találkoztak, amik valamilyen okból nem voltak életképesek/nem tudtak beágyazódni/akármi miatt félbeszakadt a folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!