Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány ciklus után kellene...

Hány ciklus után kellene aggódni, ha nem jön a baba időzített együttlétekkel?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy nem lesz ami lesz alapon, vaktában próbálkozunk. Figyelem a méhnyaknyák állagából a termékeny napokat (nálam elég feltűnő), és használok ovu tesztet is. Amikor pozitív az ovu teszt, mindenképp együtt vagyunk, és előtte is a termékeny napokon, amikor tudunk. Tehát nem marad ki egy ciklus sem a termékeny napokkal. Ha 6 hónap után így nincs baba, akkor már gond van, vagy még belefér?
2018. okt. 1. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
35 év alatt 1 éve után ajánlják a kivizsgálást, felette fél év után.Szerintem egy év után már el kell gondolkodni, orvoshoz menni,de ez sem jelenti azt, hogy bármi baj volna.Ha minden körülmény adott akkor is csak 25% körüli esélyt adnak egy egy hónapban a sikerre.
2018. okt. 1. 15:54
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépem. 31-32 évesek vagyunk, és nincsen még gyerekünk. Eddig 7 hónapja dolgozunk a babán, és 4 hónapja tudatosan a termékeny napokkal. Így én ezt a 4 ciklust könyveltem el igazi "próbálkozásnak", ami még nem jött be.
2018. okt. 1. 15:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha jókor vagytok együtt, akkor is csak 25% esély van a terhességre. 1 évig normális, utána sem biztos hogy gond van, de akkor már ajánlott kivizsgáltatni magatokat.
2018. okt. 1. 15:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ezek szerint még 8 ciklusig ki kellene tartani, de utána már orvos ajánlott. (Ha addig sem sikerülne.)
2018. okt. 1. 15:59
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Jobban járnátok, ha nem az időzítéssel foglalkoznátok, az még sok gondot okozhat.

Lehet, hogy már rég terhes lennél, ha nem így csináljátok. Az ilyen szintű rágörcsölés inkább árt, mint használ. A kapcsolatnak is...

2018. okt. 1. 16:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Sajnos én azt tapasztalom, hogy muszáj néznem tudatosan a termékeny napjaimat. Az első 3 hónapban nem agyaltam, nem görcsöltem, nem figyelgettem. Viszont egyáltalán nem is voltunk együtt a peteérésem környékén, mert napokra utaztam el vagy iskolába, vagy beteg szülőkhöz. Ha nem figyelek tudatosan, akkor szinte minden hónapunk kieshet ilyen okok miatt sajnos.
2018. okt. 1. 16:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. Én még a helyedben egy-két hónapot várnék és elmennék vérvételre. Nekem mint kiderült a prolaktinom volt magas, kaptam gyógyszert és most 8-9 hónap sikertelen próbálkozás után esélyes eleve a baba!
2018. okt. 1. 16:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
En belevennem az osszes nem vedekezos honapot is. Nemreg olvastam egy kutatast a spermak elettartamarol, ami nem 2-3 nap, hanem a megfelelo helyen (es a mehben van ilyen hely) akar 10, vagy tobb nap is lehet. Persze az esely csokken, de akkor is.
2018. okt. 1. 19:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Van barmi arra utalo jel, hogy hormonalisan nem oke valami nalad, vagy a parodnal? Mert akkor en nem varnek tul sokat.

Ilyen lehet a nem megfelelo testsuly, mozgasszegeny eletmod, ulomunka, barmelyikotoknel, nalad ilyen, ha barnazassal indul a ciklus, tul hosszu, vagy tul rovid, vagy ha a lutealis szak nincs min. 12 nap (~14 nap a pozitiv ovuteszt utan), pms tunetek, szorosodesre valo hajlam (pl sotetebb szorszalak a mellen, allon), falasi rohamok, kiszaradt szaj. A lista nem teljes, de ezek jutnak eszembe.

Ajanlom az aviva tornat, ferfiaknak is. jo meg nokek is, orvos, meg gyogyszeres kezeles nekkul koegyensulyozza a hormonokat, ha orvoshoz nem akartok meg menni.

2018. okt. 1. 20:02
 10/12 anonim ***** válasza:
61%
Én lassan már nézelődnék a helyetekben. nem elrettetntésképpen, de mire minden vizsgálatot megcsinálnak az nagoyn hosszú idő. Első fél évben miis csak folytattuk tovább, az akkor amikor kedvünk van dolgot, a kvetkező 6-8 hónapban már időzítettünk is, és csak utána mentünk orvoshoz. (hasonló korúak vagyunk). És már bánom hogy ennyit váttunk :(
2018. okt. 2. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!