Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit csinálnátok, ha teherbeesn...

Mit csinálnátok, ha teherbeesnétek és a párotok nem akarná a gyermeket?

Figyelt kérdés
Nem történt még ilyen velem, csak Anita kapcsán elgondolkoztam rajta. Röviden: én biztosan elvetetném. Szerintem fontos, hogy igazi családban nőjön fel a biológiai szülei mellett egy gyerek, akik mindketten mindent megadnak nekik, ami csak tőlük telik és nemcsak anyagi téren és a gyerek valóban érzi, hogy szeretik, bármikor fordulhat a legkisebb problémájával is a szüleihez. Ha az egyik fél (példában a férfi) ezt nem akarja, akkor én úgy érzem, hogy nem tehetem ki annak, hogy akarata ellenére megszülöm a gyermekünket. A nem kívánt gyerekhez sosem fog úgy viszonyulni, mint egy tervezett babához, aminek hosszú távon a gyerek inná meg a levét. Egy emiatti szakítás esetén pedig az egyedüli gyereknevelés mellett még gyerektartásdíjat is köteles lenne fizetni, olyan gyermek után, akit ő nem akart soha, hogy legyen. Továbbmenve ezen a gondolatmeneten, egy egyszülős családban nem lenne megfelelő apaképe a gyereknek, ami a szocializációja szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. Szélsőséges esetektől, mint egyik szülő elhalálozása vagy éppen agresszív, bántalmazó magatartása, most eltekintettem, merem remélni, hogy ez nem igazán jellemző. Ugyan nincs még gyermekem, de én így látom, kíváncsi vagyok, hogy ti is hasonlóképpen gondolkoztok-e.
2020. júl. 2. 20:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%
Az egész kérdés értelmetlen, ha a férfi nem akar gyereket, akkor védekezzenek!
2020. júl. 3. 07:24
 22/28 A kérdező kommentje:

19-es én veled értek egyet. Egyetlen egyszer fordult elő velem, hogy kiszakadt a gumi, azonnal mentünk esemény utánit felíratni, így szerencsére nem lett nagyobb baj. Óvszernél ez viszonylag egyszerűen detektálható, de más módszernél nem is biztos, hogy feltűnik, hogy nem vagy megfelelően védve (elmozdul a spirál, nem szívódik fel a tabletta hatóanyaga stb.). Párommal 6,5 éve vagyunk együtt, az első szex előtt megbeszéltük, hogy hogyan viszonyulunk a gyerekvállalás kérdéséhez, így teherbeesés esetén sem gondolkoznék, hogy mitévő legyek, biztosan elvetetném és tudom, hogy ő is ezt szeretné. Ameddig nincs önálló lakásunk (az albérlet nem egy életbiztosítás), nincs meg a megfelelő összegű megtakarításunk (szerintem minimum 5 millió Ft kell), addig felelőtlenség lenne gyermeket vállalnunk. Inkább fogok körübelül 5 év múlva szülni picit idősebben, mint most szerényebb körülmények közé, hogy olyan családban nőjön fel a gyerekem, ahol valóban mindent megkaphat. Egyáltalán nem nyomja rá a kapcsolatunkra a bélyegét a gyerektelenség, számos programot csinálunk kettesben, gondolom gyerek mellett vissza is fogjuk sírni ezt az időszakot. Rég rossz, ha egy kapcsolatot csak a gyerek ment meg.

Utolsó, ez nem ennyire egyszerű, sajnos a mai napig nincs 100%-os védekezési mód, bármelyik módszer választásakor előfordulhat, hogy mégis teherbe esik a nő, igaz például az igazán drasztikus elkötés esetén ennek elenyésző esélye van, de mondjuk elég szigorú feltételekkel csinálják meg itthon.

2020. júl. 3. 07:52
 23/28 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező,

sajnos a halogatással csak megy az idő. Én is korábban azt gondoltam, hogy ha majd több pénzünk lesz, saját lakásunk lesz, stb... mi külföldön vagyunk, és jobban be tudjuk vállalni a gyereket, de otthon várhattunk volna az örökkévalóságig. És nem azért, mert nem volt munkánk, sőt, jó állásaink voltak, csak szülői támogatás nélkül fizetni még az albérletet is, élni, enni, ruházkodni, autót fenntartani, hát elég nehéz. Nem mondom, hogy lehetetlen.. inkább azt akarom sejtetni, hogy tökéletes alkalom nincsen.. jobb vagy kevésbé jobb helyzet.

Anita a kora miatt is megtartotta, és én egyet értek vele. Van olyan háttere, hogy nem lesz gondja anyagilag, és inkább neveli egyedül, mint hogy azzal a tudattal éljen, hogy megölt egy gyereket. Nekem missed ab-om volt, ami sajnos muszáj volt, de ezt a nők nagy része fel tudja dolgozni, de mindig ott lesz bennünk, hogy mi lett volna ha...

2020. júl. 3. 10:17
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
De ki a fene az az Anita?
2020. júl. 3. 20:58
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
20-as, átmeneti állapot? 😮 Lassan 10 évet annak tekintünk? Tudatos döntés, igen, hogy nem akarom kitenni a gyerekemet és magamat valami kreténnek... Mert senkinek ne legyenek illúziói, egy egyedülálló anyáért a normális, korban is passzoló férfiak nem kapkodnak. Szóval aki megtartja így is a gyereket, az jobb, ha belekalkulálja, hogy ha nem történik egy kisebb csoda, akkor egyedülálló marad, megszűnik létezni mint nő, és már csak anya lesz. Ez pedig a 20-30-as, de még a 40-es éveidben is elég kellemetlen. 😕
2020. júl. 4. 13:00
 26/28 anonim ***** válasza:
Kedves 24-es, Köböl Anita.
2020. júl. 4. 15:13
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
#22 es amikor mar minden adott, minden meg van, karrier, penz, haz, akkor meg a baba nem akar jonni. Millio pelda van erre.
2020. júl. 4. 16:07
 28/28 anonim ***** válasza:
#25 ott is leirtam, aki igy akarja, tudatos dontes eredmenye, kismillio pelda van aki nem igy akarta es addig keresett amig talalt egy ahogy te nevezed "nem kretent". Irhatnam az ismeroseimet de oket nem ismered, Abel Anita 1 gyerekkel, ez az ize Luxusvivi vagy ki 1gyerekkel majd 2 gyerekkel, Kobol Anita garantaltan fog 1 gyerekkel is, Koos Reka 2gyerekkel, Fiala Borcsa 2 gyerek, Havas Dora 2 gyerek stb. Fiatalok, tarsra vagynak, ha te egyedul szeretned, csinald ugy. De senki ne allitsa h gyerekkel megall az elet, plane a mai vilagban ahol lassan tobb az elvalt no, mint a hazas es tobb gyereknek van potapja mint ver szerinti akivel egyutt el. Sajnos.
2020. júl. 4. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!