Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit csinálnátok, ha teherbeesn...

Mit csinálnátok, ha teherbeesnétek és a párotok nem akarná a gyermeket?

Figyelt kérdés
Nem történt még ilyen velem, csak Anita kapcsán elgondolkoztam rajta. Röviden: én biztosan elvetetném. Szerintem fontos, hogy igazi családban nőjön fel a biológiai szülei mellett egy gyerek, akik mindketten mindent megadnak nekik, ami csak tőlük telik és nemcsak anyagi téren és a gyerek valóban érzi, hogy szeretik, bármikor fordulhat a legkisebb problémájával is a szüleihez. Ha az egyik fél (példában a férfi) ezt nem akarja, akkor én úgy érzem, hogy nem tehetem ki annak, hogy akarata ellenére megszülöm a gyermekünket. A nem kívánt gyerekhez sosem fog úgy viszonyulni, mint egy tervezett babához, aminek hosszú távon a gyerek inná meg a levét. Egy emiatti szakítás esetén pedig az egyedüli gyereknevelés mellett még gyerektartásdíjat is köteles lenne fizetni, olyan gyermek után, akit ő nem akart soha, hogy legyen. Továbbmenve ezen a gondolatmeneten, egy egyszülős családban nem lenne megfelelő apaképe a gyereknek, ami a szocializációja szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. Szélsőséges esetektől, mint egyik szülő elhalálozása vagy éppen agresszív, bántalmazó magatartása, most eltekintettem, merem remélni, hogy ez nem igazán jellemző. Ugyan nincs még gyermekem, de én így látom, kíváncsi vagyok, hogy ti is hasonlóképpen gondolkoztok-e.
2020. júl. 2. 20:12
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
81%
Én gondolkodás nélkül a gyerekem mellett döntenék.
2020. júl. 2. 20:16
 2/28 anonim ***** válasza:
76%
A logikádat folytatva, ha megszületett a gyerek és utána hagy el az apa, akkor a gyereket megölöd?
2020. júl. 2. 20:17
 3/28 anonim ***** válasza:
32%

abortusz

a gyereknek jár a normális család és a kettő azaz 2DB szülő!

2020. júl. 2. 20:23
 4/28 anonim ***** válasza:
85%
Aki meg elválik a férjétől az vigye a Taigetosra a gyereket, mert egy szülővel nem élet az élet. Nyilván...
2020. júl. 2. 20:30
 5/28 A kérdező kommentje:
Dehogy ölném meg, eleve úgy választok párt, hogy ennek az esélye minimálisra redukálódjon. Ha nem szűnik meg a nő társ is lenni az anyaság mellett, valóban töltenek minőségi időt együtt a felek (nemcsak szexuálisan), akkor nem fog ennek veszélye fennállni.
2020. júl. 2. 20:31
 6/28 anonim ***** válasza:
74%
A 2 db szülő ezek szerint feljebbvaló, mint az élet? Hát vannak furcsa gondolkodásmódok és akkor még finoman fogalmaztam.
2020. júl. 2. 20:32
 7/28 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon fiatalka lehetsz még...A veszély sajnos mindig fenn áll, soha nem hinnéd milyen meglepiket tartogathat az élet.
2020. júl. 2. 20:33
 8/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ennyire radikális, mint néhányan gondoljátok. Sosem ölnék meg senkit (lásd: Taigetosz), az emberi élet pedig a születéssel kezdődik a magazatot nem lehet megölni, csak abortálni. Írtam is, hogy előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy jobb a válás, mint a bántalmazó kapcsolat, de szerintem ennek bizonyos jelei az esetek 99%-ban már a gyerek megszületése előtt is megmutatkoznak, olyan emberrel pedig épeszű ember nemhogy gyereket nem vállal, hanem szakít.
2020. júl. 2. 20:36
 9/28 A kérdező kommentje:
29 éves vagyok, nem mondanám magam nagyon fiatalnak.
2020. júl. 2. 20:37
 10/28 anonim ***** válasza:
91%

Én ismerek olyan nagycsaládos apukát, aki az utolsó gyerek születése után 1 évvel jött rá hogy meleg. Pedig a feleség mindent megtett a jó házasságért....

Akkor ő mit csináljon a gyerekkel?

2020. júl. 2. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!