Terhesség 18 évesen, lent kifejtem. (?)
Adott egy lány, most végzett a középiskolával, első barátja van. Védekeztek mindig, de becsúszott egy nem kívánt terhesség.
A lány szüleiről tudni kell, hogy mindig nagy családra vágytak, de a harmadik gyerekeük után csak vetélések jöttek (4-5 gyerekre vágytak). A lány nem akarja megtartani, egyetemre akar járni, majd külföldre költözni, eleve nem szereti a gyerekeket, sosem akart, a párja is ezen a véleményen van, hogy később sem (22 éves). Sem a fiú, sem a szülők nem tudnak a terhességről.
A lány bűntudat nélkül alávetné magát az abortusznak, viszont tudva, hogy a szülők pár éve még örökbefogadásért küzdöttek, felmerült benne a gondolat, hogy ők ezt hogy viselnék. Tudja, hogy burkoltan még örülnének is a babának, támogatnák, hogy szülje meg, nem hagynák cserben, mert nagyon jó szülők. De ez mégis csak a lány teste, döntése, ő pedig fixen azon a véleményen van, hogy ő magának nem akar gyereket. Ha megszülné, nem vállalná sem a szoptatást, se semmit, a nagyvárosba költözne, tanulna. A szülők kérdés nélkül magukhoz vennék a babát. Na de a párja is mit szólna ehhez?
A szülők egyébként 43-42 évesek, saját vállalkozással.
Ha a saját lelkiismeretemre gondolok, akkor megszülném.
Fiatal, jómódú szüleid vannak. Nem kell titkolni ki a gyerek anyja, nagyszülőként is felnevelhetik.
De nem azért tartanám meg, hogy a szüleim vágyát kielégítsem. Csak a saját lelkiismeretem miatt.
Még a gondolat is beteges számomra... Eszembe nem jutna egyébként. Ha én nem akarok gyereket, akkor nem akarok gyereket, ergo se terhes nem akarok lenni 9 hónapig, se az irtózatos fájdalmas szülést sem akarnám, kockázatva a saját testi és lelki épségemet.
Sajnálatos, hogy a szülőknek nem jött össze annyi gyerek, amennyit akartak, de ehhez semmi köze a lánynak, ez az ő élete, nem a szüleié.
megszülném és örökbe adnám, a szülőknek lehet hogy nem lehet hivatalosan. ha nekik akarnám adni, akkor simán nekik adnám de hivatalosan én lennék az anyja. meg persze közben lehet hogy megváltozik a gondolatom.
és mindenképpen beszélnék az apjával. ha erről nem, akkor később mire alapulna az a kapcsolat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!