Küzdött valaki állandó éhséggel a terhessége alatt? ( Nem kívánósság, lentebb kifejtem)
A rosszullétek elmúltával én mindennap egy lovat meg tudtam volna enni. Jó, azt nem, de egy ló méretű bármimást. Ez teljesen normális, a baba veszi el tőled a tápanyagokat, és a tested jelzi, hogy szükség van az utánpótlásra. Nekem egyébként is nagyobb a kalóriaszükségletem az átlagnál, a terhesség alatt gyakorlatilag állandóan éhes voltam, tömtem is magamba, amit lehetett, mégsem szedtem fel egyetlen plusz kilót sem.
Ne aggódj, egyél!
Ez a tested jelzi, hogy kell az utánpótlás azért eléggé átvágás.
A terhesség második harmadától is csak 200-300 (ha aktív vagy max. 300, ha csökkent az aktivitásod, akkor 200 is elég!) kalóriával van többre szüksége a szervezetednek, mint a terhességed előtt.
Az elejét végighánytam. Emlékszem, hogy a leghányósabb időszakban 2 hetet Máltán voltunk, halálra ettem magam sok finomsággal, mindent ettem, amit kívántam, olyan jól esett.:) Aztán be a vécébe, és mint a rómaiak...elölről az egész.
Ez a szokásom megmaradt még egy ideig azután is, sajnos, hogy elmúlt a hányás. De nem főételekben, hanem akkor jött be a szőlő és apám hozott egy barátjától kb. 3 kg famogyorót is, ami hogy hogy nem, eltűnt általam.:))
Akkor +10kg-ot mutatott már a mérleg, eldobtam ezt a kettőt a kezemből, és most +12kg-val fogom végezni a terhességet, jövő hétfőn szülök.
Én 0-s bmi-vel indultam, és biztosan megbánom majd ezt a +12kg-t, de kizárólag az én hibám és akkoriban úgy éreztem, hogy kellenek ezek. Nem a szervezetemnek kellett a töménytelen mennyiségű fruktóz és zsír, hanem az agyamnak...:/
Én is megpróbáltam sok vizet inni, iszom is a mai napig, de szerintem nem telít eléggé.
38hkm
"A terhesség második harmadától is csak 200-300 (ha aktív vagy max. 300, ha csökkent az aktivitásod, akkor 200 is elég!) kalóriával van többre szüksége a szervezetednek, mint a terhességed előtt."
Ez egy olyan általánosítás, ami szerintem nem állja meg a helyét minden esetben, ugyanis a kismamák nemcsak aktivitásukban, de anyagcseréjükben és a magzatuk igényeit tekintve is különbözőek. És akkor ott van még a koraterhességi hányás, ami nálam pl. félidőig tartott, hát éppenséggel volt mit pótolni a második félidőben, kevesebb kiló voltam négy-öthónapos terhesen, mint a terhesség elején.
Probléma akkor van, ha a kismama csak azért "zabál", mert neki kettő helyett kell ennie, és nem azért, mert valóban éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!