Név választásban segitség?
Figyelt kérdés
Kisfiút várunk es nagyon nehez a név választás. Van egy 4 éves kifiam ö Dominik. ugyanitt talaltam meg a nevét a gyakorin, láttam egy kérdest - Mi a véleményetek a Dominik névröl és tudtam hogy ez az. egyböl. de mostmár lassan 28 hkm vagyok, egy névnél sem volt ilyen - szerelem elsö látásra mint az elözönél :))). egy hasonlo hangzásu nevet keresünk, eleg könyen hasznalhato külfoldön is. ? tippek? segitsetek kérlek! köszönöm. Erdélyben élünk, ezert is szeretnek egy ilyen stilusu nevet.2020. ápr. 9. 14:16
21/30 anonim válasza:
Ha az igekötőt nem sikerül az igével egybeírni, akkor hiàba adod a magyar nevet, kedves troll.
22/30 anonim válasza:
#20 Hadd ne kelljen már szegény gyereknek folyton magyarázkodni külföldön hogy ő nem "Kszilla" hanem Csilla. Mert az ilyen hagyományos nevek bizony nagy gondot tudnak okozni külföldön. És ha megtehetem, hogy elkerülöm ezeket a kényelmetlenségeket, akkor miért ne tenném meg?
23/30 anonim válasza:
Mert nekem még kellett tanulnom a külföldi barátaim nevét és ott bezzeg büszkén is viselte. Nem volt ebből gond, egy csak a szülő kényelméről szól, illetve nem kényelmetlen akkor vállalni a származását is, könnyebb beolvadni. Akkor itt mindenki troll hisz mindenkinek megvan a véleménye.😒
24/30 anonim válasza:
Senkit nem a neve tesz magyarrá. Egyébként a Csillán, Tündén, Emesén, Csabán, Leventén kívül nincs olyan sok magyar név. Amit rengetegen annak hisznek az nem az. Pl. Józsi, Mari, Erzsi héber, Kati és Pista görög, Laci szláv, Feri francia. Akkor nem mindegy, hogy mit ad az ember? Nem lehet mindenki Koppány. Az is ugyanúgy idegen eredetű név, ami valamivel megszokottabb, mint most a Dominik és társai.
25/30 anonim válasza:
22!
Külföldön élek. A nyelvtanfolyamon, ahova járok, kb minden nemzetség megfordul. A kínai, japán,illetve thai neveket egy európainak kb lehetetlenség helyesen ejteni, de eddig még egyikük se háborodott fel rajta, ha valaki nem pontosan úgy ejtette ki a nevet, ahogy eredetileg kellene. Értelmes embereknél ez nem probléma.
26/30 A kérdező kommentje:
Én azert adtam a Dominik nevet mert ugy éreztem ez az igazi,tudtam egyböl hogy ez kell nekünk, ugy ahogyan sokan tudjak kiskoruk ota valani regényböl a gyermek nevét. ha Csaba lett volna, akkor az lett volna. viszont látom mennyire illik rá. és ez a mi stilusi körünk. attol meg a gyermek magyar oktatást folytat, tudd csomo népdalt, verseket, gyonyöruen beszél magyarul korához képest. szoval szerintem ez szamit :). lehet Armándo is. nekem nem jonnek be a Jozsi, Feri, István, Szabi es tarsai, es amedig, nem tudnam igy szolitaniba gyermekemet nem is adnam neki ezt a nevet. ha kislányunk lett volna, o Veronika lett volna :)
2020. ápr. 10. 07:33
27/30 Réka.00 válasza:
Szintén 4 éves a fiam, ő is Dominik, a kisebbik fiam 1.5 éves ő Dorián. Ha lesz még fiam, akkor Donát lesz.
28/30 anonim válasza:
Nem azért vagy troll, mert vèleményed van, hanem mert a véleményed nem adekvát válasz a kérdésre.
Leírta a szempontjait a kérdező, nem a szempontokról kell vitatkozni. Meg főleg az ilyen komment, hogy minden modern név mennyire gáz, egyáltalán nem segítő jellegű.
Ízlésről kár amúgy is a vita.
29/30 anonim válasza:
Én nem azt mondtam, hogy a kérdező rossz amiért ilyen nevet ad neki. Csak előtte azt is írtam(de ez valamiért nem maradt meg az agyadban kedves válaszoló), hogy nem adnék mások kívánságaira, hogy nekik tetszik-e, ki tudja-e ejteni. Azt választanám ami nekem tetszik és a többi le lenne tojva, ha nem tudja kiejteni, majd megoldja, mert nem miatta fogok nevet választani,nem más véleménye lesz a döntő. Ennyi és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!