Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Név választásban segitség?

Név választásban segitség?

Figyelt kérdés
Kisfiút várunk es nagyon nehez a név választás. Van egy 4 éves kifiam ö Dominik. ugyanitt talaltam meg a nevét a gyakorin, láttam egy kérdest - Mi a véleményetek a Dominik névröl és tudtam hogy ez az. egyböl. de mostmár lassan 28 hkm vagyok, egy névnél sem volt ilyen - szerelem elsö látásra mint az elözönél :))). egy hasonlo hangzásu nevet keresünk, eleg könyen hasznalhato külfoldön is. ? tippek? segitsetek kérlek! köszönöm. Erdélyben élünk, ezert is szeretnek egy ilyen stilusu nevet.
2020. ápr. 9. 14:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Benjamin, Patrik, Dorián,

Roderik (ezt most láttam meg a listán)

[link]

Itt tudsz részletesen keresni.

2020. ápr. 9. 16:34
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Krisztián
2020. ápr. 9. 16:37
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem külföldi, külföldön is élünk, így olyan nevet szeretnék majd adni, ami mindkét országban használható, vagy legalábbis egyikben sem nagyon kínos. Plusz azok a nevek kilőve, amik már előfordultak a családban.

Nálam jelenleg ezek listásak: Benjamin, Elliot, Florian, Martin, Valentin.

Valamelyik válaszadónak köszönöm a Benedikt ötletet, nagyon megtetszett.

2020. ápr. 9. 17:19
 14/30 anonim ***** válasza:
50%

Botond

Domi,Boti jól hangzik:)

2020. ápr. 9. 17:25
 15/30 anonim ***** válasza:

Erik, Emil, Ervin

Roland, Robert, Norbert

Martin, Milán

Ezek hasonló stílusúak, mint a Dominik.

2020. ápr. 9. 18:01
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

10!

A felsoroltak közül egészen pontosan melyik a modern név?

2020. ápr. 9. 18:04
 17/30 anonim ***** válasza:
53%
Albert?
2020. ápr. 9. 18:46
 18/30 anonim ***** válasza:
Patrik
2020. ápr. 9. 18:50
 19/30 anonim ***** válasza:

"borzalmasak ezek a mai modern nevek :P"

Szerintem ez a hozzáállás a borzalmas. Ismered azt a szót, hogy ízlés? Egyébként nagyanyám idejében az Annamária, Júlia, Csilla volt felháborító név, az államalapításnál meg a Józsi, Erzsi, stb. Ma ezek felháborító nevek? Nem, mert megszokták az emberek. Ahogy a Bennettet, Málnát és Zoét is meg fogják szokni. Az én kisfiam Noel, ha tetszik, ha nem. Egyrészt az apukája külföldi és ezt a nevet nemhogy mindkettőnk országában tudjuk használni, de szinte bárhol a világban. Ha magyar férjem lenne, akkor sem neveztem volna Ferencnek, Istvánnak vagy Gergelynek.

2020. ápr. 9. 19:24
 20/30 anonim ***** válasza:
33%
Attól még én a modern neveket nem szeretem. És csak mert külföldre költöznék igenis olyan nevet valasztanek amilyet akarok, nem olyat ami külföldön is kiejthető. Majd kiejtik a barátok családtagok idővel jól, ha fontos nekik a gyerekem. Le tojnám hogy a külföldinek nehéz, max a név angol verzióját mondja, de papíron hadd legyen magyar. Szánalmas máshoz igazodni, pont ezért a nevet sem mással választatnám ki ,akár régimódi akár modern.
2020. ápr. 9. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!