Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segítség téligumi választásban?

Segítség téligumi választásban?

Figyelt kérdés

Sziasztok nem tudom eldönteni hogy mit tegyek. Szóval az van hogy szeretnék az autómra rendelni (Honda Civic Type R FK8 2018) téli gumit de most néztem az árakat és valami elképesztő. Ugye 245/30 R20 az eredeti gumiméret és ilyet is szerettem volna télire de 90 ezer ft körül kezdődik az ára egy darab guminak (Continental). És a második lehetőség ami adódik az a 235/40R18 gumiméret + felni. Szóval kéne 4 felni plusz 4 gumi. Így drágább lenne mintha a 20 as gumit venném csak de nem annyira borzasztóan drágább. És ha véletlen defekt és kukás lesz a gumi nem 90 ezret kell kifizetnem hanem mondjuk csak 65-75 ezer ft-ot egy gumiért. De persze így is drága és ráfizetés a felnik. Más méret sajnos nem megy rá szóval ez a kettő között gondolkozok. Illetve méretben szerintetek nagyon rossz lenne télen a 245/30 R20? Mármint hóban stb?

Előre is köszönöm!

2018. okt. 22. 16:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Sose adnék ki ennyi pénzt téli gumira...

Vennék valami hankookot és kész!

Alig van hó meg fagy, az idei tél is inkább tavaszias lesz!

Majd februárban lesznek mínuszok és kész, márciusban meg már lehet visszatenni a nyárit.

Én ezért nem vennék soha drága téli gumit.

Télen alapból lassabban kell menni.

2018. okt. 22. 17:06
 2/21 anonim ***** válasza:

Végül csak meg hozza az az árát ha nem kell évente kétszer leszedni , felrakni és centirozni, és ezekért fizetni mindig.

Most egyszer felszerelteted és aztán már magad is lecseréled egy óra alatt az egész garnitúrát.

Egyébként ha az a méret akkor miért lenne rossz téli gumival?

2018. okt. 22. 17:09
 3/21 A kérdező kommentje:

1.: Énis vennék valami olcsóbbat de sajnos ez a legolcsóbb "normális" márkából erre a méretre még van valami goodride de arról sajnos nincs infó hogy milyen de gondolom valami kínai egyébként még van pirelli 160-170 ezerért!! :D [link]

Ennyiért már inkább veszek egy használt autót téli gumival felszerelve..

2.: Hát azért gondoltam hogy 20 asból nem jó télre mivel széles peremes gumi és hóban nem akadnék el vele könnyebben mint a vékonyabb ballonosabb gumival? Olvastam tesztet hogy ez tévhit de ez tényleg eléggé peremes gumi. Bár az elsőnek igaza van hogy telek már egyre inkább gyengébbek és nincs olyan sűrűn magas hó.

2018. okt. 22. 17:26
 4/21 A kérdező kommentje:
És köszönöm mindkettőtöknek a választ. Bár azt vártam hogy minek vettem ilyen autót számíthattam volna erre stb. és köszönöm hogy ettől megkíméltetek. A nyári gumik nem annyira vészesen drágák rá ahogy nézem bár nemis olcsónak nevezném. De téli gumikról nem gondoltam volna hogy ennyire húzósak lesznek.
2018. okt. 22. 17:28
 5/21 anonim ***** válasza:
Azért én csak leírom, hogy van 12M kocsira és nincs 4 kiló gumikra, amik évekig jók? Azt már le se írom, hogy mit gondolok a kérdés valódiságáról.
2018. okt. 22. 18:15
 6/21 anonim ***** válasza:

Hát igen, 17" felett már aránytalanul drágábbak a gumik. A választék is kisebb belőlük, mert nem annyira gyakori méret.

Biztos vagy benne, hogy a Civicre nem megy fel 18-20"-osnál kisebb felni? Lehet valami spéci nagy féknyereg-féktárcsa van a Type R-en és az lehet az oka...

Az én autómra pl gyári méret van 16"-tól 19"-ig. A nyári szett 18"-os, ezzel jött ki a gyárból idén tavasszal. Télire pedig épp a héten intéztem 4db gyári 16"-os alufelnit + 4db nyomásszenzort (ezt se felejtsd ki!) + 4db Continental TS860-as gumit. Hát ez is volt annyi amennyiért már egy komplett használt autót adnak! Pedig ez csak 16-os szett...

Véleményem szerint jobb télre a kicsit keskenyebb, ballonosabb gumiszett. Nem részletezem hogy miért, ezek szerint olvastál róla.

Ha teheted javaslom mindenképp, hogy külön felnin legyen a téli szett. A kezdeti beruházás több, de minden évben kétszer 20"-os gumikat átszereltetni sem két fillér!

2018. okt. 22. 18:24
 7/21 anonim ***** válasza:
Ha jól olvasom a Goodride a Continental-nak a gyártmánya. Úgy hogy 96000 ft 4 db gumi , szerintem az is tökéletes.
2018. okt. 22. 18:25
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek ismét a választ. Megkérdeztem márkaszervízben még múlt héten és ők azt mondták hogy 18-20 között megy csak Type-R -re :/ Meg természetesen küldtek ajánlatot is 18 as kerekekre Continental-al szintén felszerelve. Kicsit több mint 600 ezer forint 4 komplett kerék. (Ezért már nem is olyan rossz használt autót...........)

Esetleg ha valaki jártasabb ebben ezek az eredeti gyártóilag előírt méretek:

245/30ZR20 90Y (20x8J ET60)

235/40R18 90Y (18x8J ET65)

És csak annyi lenne a kérdésem hogy felni méretbe ezt hogy keressem? Mert 20 asnál 5x120 van írva de gondolom 18 asnál ez a szám más és ezt nem találom sehol.

ui: most írtak vissza email-ben hogy a 20 as kerekekre való continental legközelebb kb 2 hónap múlva lesz egy webshopban elérhető szóval elég nehezen beszerezhető gumi.

2018. okt. 22. 19:04
 9/21 anonim ***** válasza:

5x120 valószínűleg az osztókör lesz. Az ugyan annyi kell legyen felnimérettől függetlenül.

A többi pedig meg van adva: 18" a felni átmérője, 8" a szélessége. Még a középfurat ami érdekes, és stimmelnie kellene.

2018. okt. 22. 19:46
 10/21 anonim ***** válasza:
Ja és ott az ET is. Az minimálisan ha eltér, nem tragédia.
2018. okt. 22. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!