Segítség téligumi választásban?
Sziasztok nem tudom eldönteni hogy mit tegyek. Szóval az van hogy szeretnék az autómra rendelni (Honda Civic Type R FK8 2018) téli gumit de most néztem az árakat és valami elképesztő. Ugye 245/30 R20 az eredeti gumiméret és ilyet is szerettem volna télire de 90 ezer ft körül kezdődik az ára egy darab guminak (Continental). És a második lehetőség ami adódik az a 235/40R18 gumiméret + felni. Szóval kéne 4 felni plusz 4 gumi. Így drágább lenne mintha a 20 as gumit venném csak de nem annyira borzasztóan drágább. És ha véletlen defekt és kukás lesz a gumi nem 90 ezret kell kifizetnem hanem mondjuk csak 65-75 ezer ft-ot egy gumiért. De persze így is drága és ráfizetés a felnik. Más méret sajnos nem megy rá szóval ez a kettő között gondolkozok. Illetve méretben szerintetek nagyon rossz lenne télen a 245/30 R20? Mármint hóban stb?
Előre is köszönöm!
Miért nem jó neked az olcsóbb gumi.
Te se tudsz gyorsabban menni mint a többi autós a hóban, jégen.
Most szerintem darázsfészekbe fogok nyúlni... Jobb esetben csak lel leszek pontozva, rosszabb esetben szájkaratéval én is jól megkapom a magamét! :D
Akik a kérdezőt fikázzák, ők hány millióért vettek téli gumit?
Csak mert itt az oldalon általában azt tapasztalom, hogy ha pl 15-20 évente egy autóra turbófelújításra 100.000Ft-ot ki kell adni, a többség már attól rosszul lesz. Ilyen 500-600eFt-okat meg elbagatellizáltok, hogy az aprópénz...
Nekem jóval olcsóbb volt az autóm, mint a kérdezőnek. (Szerencsére önerőből sikerült megvenni, eddig életemben 1Ft hitelt se vettem fel.) Viszont az én mosolyom sem volt őszinte, mikor bő négy kilót ki kellett adnom téli szettre. Nem esett jól. Igaz ez komplett szett, nem csak a gumi. A felnit csak egyszer kell megvenni. A nyomásszenzorok is bírják optimális esetben 8-10 évig. A gumi is kitart a következő 6-7 évre. Autóvásárlás előtt mondjuk ezt is célszerű figyelembe venni, hogy milyen plusz költségek várhatóak még és nem a már meglévő autónál szembesülni vele. Ez is igaz.
A gumin soha nem spórolnék! Nem vennék olcsó kínai, vagy pláne használt gumit. A gumi az autó egyik legfontosabb biztonsági eleme. Sokat megyek hosszú távon. A munkám miatt mennem kell ónos esőben és hóviharban is. Nem csak a szomszéd kerületbe megyek, hogy eldönthessem, hogy oké, aznap húsz perccel korábban indulok és inkább buszozok.
Küldök képet, hogy ti mit gondoltok:
Ez 20" al van fotózva ET60. Ahogy látni fent bőven van még hely 2-3 centi is de küszöbnél már kérdéses. Az új ET45 Lenne 18" ason 8" széles mindkettő felni.
Köszi
Csak az autót ne fotózd le kérlek :D
Hogy tudtad megvenni ezt az autót? Szerintem egy giccs, simán versenyezhetne a legrondább autók versenyén a BMW i3 mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!