Mit csináljak? Babát várok, sok hónap várakozás után. De közben munkanélküli lettem. Mit fogok így kapni gyesen kivül? Majdnem 3 évet dolgoztam.
Hasonló cipőben jártam én is.
Kiskaput megtaláltam, havi 72 ezer a GYED-em.
Törvényes, de természetesen nem túl ismert!
Ha érdekel, írj privát üzenetet!
Gyes és családi. Összesen 38.000 forint.
Ha jól tudom lehet igényelni segélyt ami 3-4 ezer forint szóval nem egy nagy összeg de több mindt a semmi.
Így hogy megszüntették a munkaviszonyod nmtudom hogy mennyire áll az egy éves munkaviszony utáni gyed.Érdeklődd meg.Talán ígyis megkaphatod.
A közvetlen főnököddel meg kell beszélni, hogy gyorsan küldjön betegállományba valamilyen indokkal, és akkor nem mondhatnak föl neked, így talán mire jön a baba megúszod és a munkáltatónak fizetnie kell. Nem mindenhol lehet ezt megcsinálni, de jobb hirtelen nem jutott eszembe.
Remélem van segítség!
ha kihúzod a munkanélkülivel a szülésig, vagy a tgyás-ig (nem tudom, mikor lehet leghamarabb igényelni), akkor gyedet is kaphatsz. az a lényeg, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél. (meg, hogy meglegyen az utóbbi 2 évben szintén nem tudom mennyi, x nap munkaviszonyod)
ja! és ha úgy lettél munkanélküli, hogy már terhes voltál (utolsó menstruáció első napja), akkor a munkáltatód KÖTELES visszavenni, mert így is vonatkozik rád a védelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!