Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szórakozik velem az agyam,...

Szórakozik velem az agyam, pszichésen produkálom a terhesség tüneteit, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Öt napja, a ciklusom kilencedik napján voltunk együtt védekezés nélkül a férjemmel. (Tervezünk babát, de csak fél-egy év múlva kb, ez most egyszeri eset volt védekezés nélkül, egyszerűen csak így alakult.)

Természetesen nagyon örülnénk mindketten, ha ebből baba lenne. Ugyanakkor tisztában vagyok a biológiával, tudom hogy ennyire a ciklus elején (pláne az én 32 napos ciklusaim esetén) elég kicsi az esély a terhességre, és azt is tudom, hogy öt nappal az aktus után kizárt, hogy bármiféle tünetem is legyen, hisz még beágyazódás se lehetett.

Mégis produkálok minden ilyenkor szokásosat, szédülés, fáradtság, hányinger, hányás, mellfeszülés, stb.

Nem vagyok beteg és PMS tüneteknek is korai, szóval egészen biztos, hogy pszichés a dolog, mert annyira reménykedem, hogy összejött a baba. (Tudom, hogy általában nem ilyen egyszerű ez.)

Van ötletetek, hogyan állítsam le magam? Egyrészt mert hatalmas csalódás lesz, amikor megjön majd a menzeszem, másrészt meg mert tényleg rosszul vagyok és idegesít, hogy felnőtt, értelmes (vagy annak tűnő) nőként így becsapom magam és szórakozik velem az agyam.

2019. dec. 4. 11:17
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Én nem tudok megoldást a problémádra, de teljesen megértelek, pont ugyanígy vagyok. Mondhatni, hogy tönkreteszi a napjaim, szinte már belebolondulok ebbe.

Azért van ez, mert annyira nagyon akarjuk.

Az előző hónap volt az első próbálkozós hónapunk és amikor megjött a mezeszem, rettenetesen csalódtam, de egy kicsit magamhoz tértem. Azt hittem vége ennek a rástresszelős időszaknak, de most, hogy közeleg az ovuláció napja, újból kezdődik minden előlről.

Szóval nem vagy ezzel egyedül!

2019. dec. 4. 11:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Kicsit megnyugtat, hogy nem csak én vagyok így ezzel.

Szurkolok nektek, remélem minél hamarabb összejön a baba. :)

2019. dec. 4. 11:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok vele. Nincs jobb ötletem, mint hogy tereld el a figyelmedet valamivel. Nálunk a lakásfelújítás elég jó erre, bár az a baj, hogy az is stresszforrás. A karácsonyi készülődés időszakában szerintem bőven van mivel lekötni magunkat! A munkahelyeden nem tudsz valami plusz projektet elvállalni? Én elkezdtem egy kis közönségszervezést, az kibillentett. De persze 100% megoldást semmi nem ad, minden nap eszembe jut a dolog, de ez a tenyérizzadós ráfeszülés talán oldódott valamelyest. Ront a dolgon, hogy én már elég öreg vagyok, 35 és fél, és még nincs gyerekem, így nagy a tét. De hát ahogy lesz, úgy lesz :) Még csak 3 hónapja próbálkozunk.
2019. dec. 4. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnos én is nagyon rástresszelem magam, de egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel az érzéssel, gondolatokkal.

3 hónapja próbálkozunk a párommal. Eddig az első hónap volt a legkritikusabb, mert annyira reménykedtem, hogy mikor megjött a mensim, sírva közöltem a párommal...

A 3. hónap talán egy kicsit nyugodtabban telik. De egyenlőre még én sem találtam megoldást a probléma kezelésére😔

Próbálom elterelni a gondolataimat, lekötnj magam valamivel. De nekem annyiban is nehezebb hogy mindenki azzal nyaggat hogy na mikor jön már a baba?

2019. dec. 4. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Még annyi hogy nekem is vannak/voltak eddig terhességre utaló tünetek. De tudom hogy ezek lehetetlenek a nem várt előtt, de mégis játszanak velem is a hormonok

4-es voltam

2019. dec. 4. 20:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát lányok, a tegnapi napot végighánytam, brutál erősen érzek minden szagot és úgy általában pocsék a közérzetem.

Pedig nem vagyok beteg.

Nagyon durva, hogy ilyen megtörténhet.

Legalább nyugtassatok meg, hogy amikor megjön a menzeszem, az agyam is felfogja hogy nem vagyok terhes és elmúlnak a képzelt tünetek.

Kitartást mindenkinek, és sok sikert nektek a babához.

2019. dec. 5. 12:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ez lehet a stressztől is, vagy valami vírus...

De drukkolok hogy baba legyen, vannak csodák tényleg, van aki azt mondja már az első pillanattól kezdve érzi, még akkor is mikor abszolút nincs tünet.

Légyszi írd majd meg hogy mi lett🤞

2019. dec. 5. 15:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Megírom mindenképp, de tutira nem baba, nagyon kicsi rá az esély sajnos.
2019. dec. 5. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!