Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennetek ha a felesegetek...

Mit tennetek ha a felesegetek pszichesen lebetegedne a terhesseg miatt?

Figyelt kérdés
Ha mar van ket gyereketek spiral mellett terhes lesz. Ugy dontottetek hogy megtartjatok de azota a felesegetek belebetegedett ebbe. Annyira hogy megvagta az egyik karjat az orvos szerint azert jott ez ki rajta mert bekerult egy varatlan helyzetbe. Ugy tunik nem tud megbirkozni ezzel depresszios lett, odaig jutott hogy a gyerekek sem erdeklik. Azt a not aki ezelott egy jo,lelkiismeretes anya volt. Mit tennetek a ferj helyebe?
2014. dec. 4. 20:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
4%

Attyam ez szomoru!

Mennyi idos?

Ha en lenek ferje es ha ndm csuszot ki az idobol akkor abortusz.

Feleseged viselkedeserol meg nem halottam hogy megvagjavez miatt magat es meg van 2 gyerek is ez mellet.

depressziorol halottam de ez a vagdosas nekem tul lepte a hatart.

Gyerekek mennyi idosek?

2014. dec. 4. 20:54
 2/15 A kérdező kommentje:
32 eves a gyerekek 9 es 4 evesek.
2014. dec. 4. 20:56
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Támogatnám, elmennék vele orvoshoz.
2014. dec. 4. 20:59
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Pszichológussal beszéltetek már? Mindenképp kéne.
2014. dec. 4. 21:02
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

Mennyi idős a terhesség?

Egyébként pszichiáter minél előbb, valószínűleg valamilyen háttérben meghúzódó pszichés betegség jött ki a hormonok/élethelyzet miatt.

Az, hogy a váratlan helyzettől valaki megijed, sír, esetleg verbálisan kissé agresszív lesz, az normális. A depresszív, apatikus, öndestruktív viselkedés viszont komolyabb pszichés problémát jelez, ami most tört felszínre.

2014. dec. 4. 21:03
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló lehet a szülés utáni depresszióhoz. Valószínűleg egy ilyen hírre pont ugyanúgy előjöhet. Nem jelenti azt, hogy ezt a babát kevésbé fogja szeretni, gondolom ketten döntöttétek el, hogy vállaljátok. Viszont ami benne a hormonok mellett most lejátszódik, azt nem tudja kezelni. Beszéltem több olyan nővel, aki depressziós lett újszülött mellett: többnyire azt hozták fel, hogy nem látták értelmét az életnek úgy, hogy pontosan tudták, mivel fog járni a következő pár év, belefáradtak, nem akarták, mégis ott volt a kényszer, hogy a gyerekeiket nem hagyhatják el.. Szóval elég rossz lehet. Viszont ez 100%-ig gyógyítható, ha szakemberhez fordultok! Csak valakinek át kell segíteni ezen az időszakon..
2014. dec. 4. 21:07
 7/15 A kérdező kommentje:
11 hetes. Eddig orult mindig a terhessegeknek, a gyerekekert maximalisan megtett mindent. Miota kiderult a terhesseg fokozatosan romlott az egeszsege. El sem tudta volna kepzelni hogy a gyerekeknek nem keszit reggelit,mostanaban fekszik vagy elbambul orakig semmi nem erdekli.
2014. dec. 4. 21:08
 8/15 anonim ***** válasza:
11%

Koszi bocsi en fogalmaztam butan, mennyi idos terhes a feleseged? Mert azt hiszem 3 honapig lehet elvetettni csak a gyereket.

Egyebkent ha mar kort irtal lehet hogy a 2 gyerekel nagyon megszenvedet es 32 evesen mar nehezebben szulnek mint a fiatalok es ezert jott nala ennyire sulyosan elo a depresszio.

Egyebkent szerintem most fontos nagyon hogy te vedd at egy kis idore a gyerekekre valo felugyeletett elatast hogy meg ez is ne legyen a felesegednek teher

Besegithetsz a hazvezetesben is, ezek mind apro dolgok de a feleseged biztosan ertekelni fogja hanem is most egybol kesobb biztosan.

s sokat beszelges a felesegedel hogy mit erez, miaz amit szeretne? Mert ha megszuletik a baba nem biztos hogy szeretni is fogja 😕 ot fogja okolni a jellenlegi helyzeteert ertesd meg vele hogy te melete alsz mindenben, es hogy nagyon szereted erezze az oda figyelesedet torodesedet .es hat igen nagyon oda kell figyelni a felesegedremert 1x megvagta magat akkar ne adj isten ujra elofordulhatna igy legyel vele sokat.

Gyerekek ovis,iskolas, ez idoben probalj valami programot kitalalni, pl menjetek setalni, vagy csak pihenjetek egyutt,amit a feleseg szeret.

2014. dec. 4. 21:11
 9/15 anonim ***** válasza:
61%
Elgondolkodnék a terhességmegszakításon, és mindenképp pszichológushoz járnék vele, ill. igyekeznék megérteni, támogatni, kimutatni, hogy szeretem, és segíteni egy kicsit belátni, hogy miért is érdemes "élni".
2014. dec. 4. 21:19
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
Azért nagy kérdés, hogy a feleség önként döntött-e a gyerek megtartása mellett, és örömmel vagy kényszerből tette.. ha elvetetnétek, nagy az esélye, hogy később abba betegszik bele, hogy ő a felelős, amiért nem születhetett meg, holott egészséges lelkiállapotában nagyon is akarta. A depresszióból ki fog gyógyulni, eddig nagyon családcentrikus volt, az ő esetében nem biztos, hogy a terhességmegszakítással jót tennétek neki. Szakember azonnal!
2014. dec. 4. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!