Ha évek óta nem estem teherbe megszakításos szexszel, akkor vmi gond van?
Köszi a válaszokat!
"kedves" férjem közölte velem, hogy valószínűleg velem van a baj, mert ő már korábban egy alkalomtol teherbe ejtett egy nőt. Ezt úgy, hogy mióta megbeszéltük a babát, egy hónapban egyszer képes belemelvezni, azt is nagy küszködesek árán, és természetesen kevésbé a megfelelő időben. Egyszer volt talán h igazán esélyt adtunk...
Annyira lelkembe taposott, h nem tudom, h szeretnék-e tőle még gyereket. :(
Ha megszületik a baba minden sokkal nehezebb lesz, minden téren. A párkapcsolatot is erősen megviseli.Szóval ha már most így áll hozzá a párod a dologhoz, le kellene ülni és megbeszélni a dolgokat...
Hogy a kérdésre is válaszoljak mi 11 évig "védekeztünk" így de ahogy élesben csináltuk, pár hónap után teherbe estem. Szóval simán eshetsz teherbe, össze fog jönni. 🙂
Egyik barátnőmék azért lombikoztak most, mert a párjának a spermaképe csak azt tette lehetővé... úgy hogy a srácnak az előző házasságából van egy 9 és egy 5,5 éves lánya. Nem jelent semmit, hogy neki sikerült már...hacsak nem tegnap :D
Ettől függetlenül amit írsz, az iskolapéldája a sok férfit érintő érzelmi intelligencia hiányáról. Tudomásul kéne venni, hogy ez egy közös játék. És tök mindegy ki a "hibás", mert együtt vagyunk, ezt fogadtuk meg amikor összeházasodtunk és együtt küzdünk meg vele. Ha férfi oldal a hibás, akkor a nő támogatja, sőt teszi ki magát kezeléseknek, ha fordítva, akkor meg a férfi áll mellette és támogatja lelkileg. Nekünk másképp nem is sikerülhetett volna.
Ami biztos, hogy sok kapcsolat tud rámenni a meddőségre, illetve annak el nem fogadására, a végeláthatatlan küzdelmekre. De az a legrosszabb, ha a pasi fejét homokba dugva a nőre mutogat - mint a középkorban. Statisztikai adat, hogy a meddőségek 40%-a női oldalú, 40%-a férfi és a maradéknál mindkét oldalon probléma van.
Nem mondom, hogy nálatok meddőségről lenne szó, hisz se végigpróbálkozott min. 1 év nincs a hátatok mögött, se kivizsgálások. De az látszik, hogy az ellenállás hatalmas a férjed részéről. Ezt vagy meg tudjátok beszélni és támogató szerepben föllépni a másik oldalán, vagy átmentek vádlóba és akkor megjósolható a vége.
Sajnos unokatestvérem a példa, ahol a férje az első nehézségnél, ahol érezte hogy természetesen nem lehet gyerekük - az unokatesóm endometriózisa miatt - felállt és lelépett, 10 év után, egyik napról a másikra. Döbbenetes volt. Akkor értettem meg még jobban, hogy nekem mekkora szerencsém van a férjemmel, akinek a támogatása nélkül nem jutottunk volna túl ezen.
Remélem Ti is megtaláljátok a közös hangot, a közös utat. Sok beszélgetéssel. Anélkül, hogy vádaskodnátok. Lehet, hogy a férjednek több idő kell, hogy bizonyos gondolatok megérjenek benne. De segíts neki. Ha meg nem megy, akkor inkább menj - ha szeretnél családot.
Ezt beszéljétek meg még egyszer higgadtan. Mert a gyerekvállalás csak akkor lesz jó, ha mindkét fél 100 százalékig benne van.
Amúgy tudom, milyen érzés, két év próbálkozás után nekem is a férjem vetette fel, hogy most már vizsgáltassam ki magam. Így. Nem vizsgáltassuk ki magunkat, hanem én. Mikor kérdeztem, miért, az volt a válasz, h nekem egyszerűbb. Hát...
Nekünk volt már ekkor egy közös gyerekünk. És amíg nem beszéltük át a problémáinkat, nem is jött össze a második.
Kedves férjed gondolom nem tegnap ejtett teherbe egy nőt, hanem vagy 10 éve, nem? Azóta leromolhatott a spermaképe... nyugodtan mond meg neki.
Amúgy én sem estem teherbe megszakítás alatt, pedig nem lenne gond.
A férjed akar egyáltalán gyereket?
Fura az egész, kétszer meggondolnám, hogy vállaljak egy gyereket egy ilyen kapcsolatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!