Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 16 évesen rám erőltetett...

16 évesen rám erőltetett terhesség. Ti mit tennétek a helyembe?

Figyelt kérdés
A családban mindenki korán szült. De nem ilyen 20-21. Hanem 15-16. Ez úgymond a romáknál hagyomány. És ezt nekem is így kéne. De én még nem állok erre készen. Még iskolába járok, szeretnék leérettségizni, egyetemre menni. Szeretném megmutatni az olyan embereknek, akik azt hiszik, hogy a romák maximum kapacitása a 8 általános. Szeretnék embereken segíteni. De ez az egész terhesség úgymond nem jönne jól. Mármint én is szeretnék gyereket, de nem most. Egy 10 év múlva. És ezt a szüleim nem értik meg. Mert szégyent hozok a családra. De miért? Azért mert nem szeretnék 16 évesen szülni? Mert többre szeretném vinni mint ők? A nagyobb testvéreim már mint szültek ill. terhesek, és nagyon nehéz nekik így legalább leérettségizni. És nem szeretném az ő példájukat követni. Ti az én helyemben mit tennétek? Nagyon össze vagyok zavarodva.

2019. júl. 25. 08:57
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Kíváncsi leszek mi lesz kedden. Várom a fejleményeket.
2019. júl. 28. 23:24
 32/39 A kérdező kommentje:
Mindenképp írok:) nagyon jól esik hogy így szurkoltok. Köszönjük😊
2019. júl. 29. 01:59
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Azt írod, van barátod és az Ő szüleinek is ua a véleménye. És a barátodnak mi a véleménye a korai babázásról? Ha mindketten úgy vagytok, hogy nem, akkor még mindig inkább "mondjátok azt", hogy hát sajnos nem jön össze stb (kegyes hazugság), mint hogy egy nem akart terhesség a család miatt. Ez tök butaság.... ha Ti nem akarjátok!!! Megértelek! Nagyon érett gondolkodásod van, tarts ki az elveid mellett! :)
2019. júl. 29. 07:44
 34/39 A kérdező kommentje:
Ő sem szeretne még babát.
2019. júl. 29. 16:53
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Én roma vagyok. Nem értem amit írsz. Anyukámék 12-en vannak testvérek, abból 8 nő. A legtöbben 14-17 éves koruk között már szültek. De! A lányaikat már úgy nevelték, hogy nehogy az én sorsomra kerülj kislányom, várj még azzal, tanulj,stb. Így nekem már 21 évesen lett az első gyermekem, és 14 éve vagyok házas. Az unokatestvéreim sem siették el, és a legtöbb gyermek egy helyen 4. De általában 1-2. Ismerem a szituációt amiben vagy, de ahogy felénk mondják ezt csak a "buta" romák csinálják, mert ugye nem kell dolgozni, nem kell semmihez érteni, csak szüljél már. Nem értik amit te írsz, hogy fel is kell nevelni, mert gondolják mindig volt valahogy nekik is, akkor majd lesz nektek is, csak azért már nem ők aggódnak, hanem te, de az már kit érdekel. És rád akarják erőltetni, nem érdekli a véleményed őket, önzők. Egyetlen egy dologgal tudsz ellene tenni, ha elmész. Mert! Ha nem ezzel, akkor mással tesznek tönkre. Mert a romák előadják , hogy a gyerekük a mindenük, igen, csak általában ha már te feljebb vagy, akkor add oda nekik, mert fel lettél nevelve. Azért mert megszültek, azért tartozol nekik. Ismerős? Ha nem maradsz a barátoddal, akkor már meg vagy szégyenítve, nem fogsz kelleni senkinek, stb. 34 éves koromra sikerült kinőnöm az elnyomásból. De te érzed, hogy nálatok ez mennyire súlyos. Légy jó ember, és ne más akaratának élj!
2019. júl. 29. 18:14
 36/39 A kérdező kommentje:
Kedvesn utolsó kommentelő! Ez igazán jól esett. Nyilván tisztelem a szüleimet, akárhogy is bánnak velem. Köszönettel tartozom azért, amiért nevelnek. Még ha úgy ahogy. És nem adom fel, harcolni fogok azért, amit szeretnék.
2019. júl. 29. 22:02
 37/39 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Tegnap voltunk Pécsen, nagy eséllyel felvesznek. Azt mondták ilyenkor már nem nagyon szoktak felvenni senki, de a helyzetünket látva kivételt tesznek. Augusztus 5-én megyünk felvételizni, ha ott elérjük a pontszámot bekerülünk☺️. A kollégiumot is megmutatták, nagyon szép, tiszta és rendezett. Igazán kellemes kis kollégium. Nagyon szimpatikus az egész. Köszönjük hogy ajánlottad kedves kommentelő:)

A szüleim hát, talán megértették.. de ki tudja.

2019. júl. 31. 18:11
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Na hogy ment? Mik a fejlemények? :)
2019. aug. 23. 04:46
 39/39 A kérdező kommentje:
Jól ment, köszönjük. Sikerült a bejutás😊
2019. aug. 25. 07:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!