Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Anyatej után/helyett mit...

Kamilla80 kérdése:

Anyatej után/helyett mit adhatok 14 hós babának?

Figyelt kérdés
14 hós babám van, aki még mindig anyatejes. Napi 4 alkalommal kap még anyatejet, reggel-délben-este és egyszer kéri még éjjel. Emellett persze próbálom minden más étellel megismertetni, de nem eszik mennyiségeket, továbbá inni is maximum 2 dl. vizet iszik, gondolom az anyatej oltja a szomját is. Nem erőltetem az elválasztást, de most pl. náthás vagyok és az orrcsepp használata mellett nem túl szerencsés szoptatni, Ezért kínáltam neki milumil tejitalt (tehéntejet talán mégsem). De elég csúnyán nézett rám, amikor megérezte az ízét. Mit lehetne ilyen alkalmakkor neki adni az anyatej helyett, ami ízlik is a babáknak? Köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 9. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:
én bevezettem a tehéntejet egy éves korában és imádja. tápszert is iszik mellette, azt is imádja. 1,5 éves.
2016. febr. 9. 13:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Milyen orrcseppet használsz?

Én rendszeresen szoptattam orcseppek mellett is.

2016. febr. 9. 14:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk bevált a Milumil tejital. Tegyél bele esetleg kakaóport.

1 éves elmúlt, azért már adhatsz neki mást is.

Vagy gyümölcslevet, ha szomjas.

Most már nem kell napi 500 ml "tejet" innia.

Ha kap joghurtot, túrót napközben, az is tejes. Enni már eheti, amit ti.

2016. febr. 9. 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Tejpépeket, azok nagyon finomak, összetétel alapján 100g kész pép felel meg 200g tápszernek. Illetve az én kislányom nagyon szereti a natúr joghurtot és kefírt, a tápszert ő sem itta meg amikor hirtelen abbahagyta a szopást.
2016. febr. 9. 14:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Nasivin orrcseppet használok.... Amit nem értek, terhesen lehet orrcseppet használni, szoptatás alatt mérlegelni kell.... Eszik már szinte mindent, de csak kis mennyiségeket, gondolom az anyatej elég neki... A vizet és a babateát is megissza, tejitalt tápszert nem... Akkor próbálkozom a tejpéppel, azt szereti :).
2016. febr. 9. 15:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Használd nyugodtan.

Szteroidosat nem lehet, de a Nasivin tök ártalmatlan...

2016. febr. 9. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!