Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4 hónapos kisfiamat anyatej...

4 hónapos kisfiamat anyatej mellett hozzátáplálni szeretném, mert már nem elég a tejem. Naponta milyen mennyiségű bébiételeket adhatok neki?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 1. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem egészen így működik, hogy egyből adod neki a bébiételt szoptatás helyett. Első körben ha nem elég a tejed tápszert kell adni neki és ha ragaszkodsz hozzá elkezdheted kóstoltatni vele az életkorának megfelelő ételeket (pl.: alma).
2015. ápr. 1. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha most kezded, akkor még csak pár kanál almalé, baracklé, sütőtöklé, majd ezek püré változata, de ezzel nem tudsz még rögtön egy étkezésnyit adni, ahhoz azért kell pár hét, szerintem.

Ha nagyon kevés a tejcsid, akkor tápszer kell most még neki.

2015. ápr. 1. 13:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapos anyatejesnek nem olyan érett még a bélrendszere, mint egy 4 hónapos tápszeres babának.

Ha szeretnéd hozzátáplálni, ahogy az előttem szólók is írják, akkor is kell neki a tápszer, mivel legalább 500 mlt kell bevinnie a fehérje pótláshoz (hússal, joghurtal is be lehet vinni, de ezeket nem kapják a babák még 6 hónapos kor előtt sem).

Szóval először is irass fel a gyermekorvossal tápszert, add neki azt még 2-3 hétig, hiszen azt is meg kell hogy szokja a pocakja, aztán utána jöhetnek sorban: almalé, répalé, alma, répa, krumpli (de csak 1-1 kávéskanál mert az elején piszok meg tudja fogni a hasukat). 2-3 hét elteltével, ha mindent kóstoltattál már külön-külön 3-4 napig, akkor elkezdheted mixelni is a dolgokat, de akkor is először csak 50 ml-tkapjon (és mellette tápszer), aztán egy hónap elteltével már mehet a 100-120 ml, a babám most 8 hós, 2 hónapja hozzátáplált, mostanra értük el az üvegesnek megfelelő, 180 ml körüli mennyiséget.

És ha már nem szoptatod, itasd is, különben kemény lesz a széklete.

2015. ápr. 1. 13:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Természetesen tejet is adok neki, nem egyből csak bébiételt. Épp csak annyit, hogy egy étkezést kiváltanék vele, ennyi. :) Egyébként a védőnőm mondta, hogy lassanként lehet adni neki egy keveset ezekből.
2015. ápr. 1. 15:12
 5/8 anonim ***** válasza:
egy etkezest 3-4 hét alatt szoktak ki valtani foleg a legelsot..mellesleg miert nem probalsz szaporitani? még boven lenne ertelme rafekudni a tobv tejre.
2015. ápr. 1. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül több hét, mire kiváltod az étkezést. Te ismered a babádat, tudod, hogy jó evő, vagy nem. Én az enyémnél egy hét alatt kiváltottam egy étkezést. Nem lett tőle szorulása, vagy ilyesmi. Jó étkű, vidám, nagyon jól fejlett baba, 4 hónaposan kezdtem neki kanalas kaját adni, most 6 hónapos. Már a hozzátáplálás 7. napja óta megeszi az egész üveg bébiételt. Ha új dolgot kap, akkor azt vegyítem olyannal, amit már régóta eszik, de így is 3 nap alatt elfogy az üveg (ha nem húsos menüt eszik és nem nyúlkálsz nyálas kanállal az üvegbe, és egyszerre csak annyit melegítesz, amit megeszik, semmi baja sincs az üvegesnek 3 napig). :)
2015. ápr. 2. 08:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
nem csak a szorulás miatt fontos a fokozatosság, kedves utolsó. Sok féle allergia (gluténérzékenység, tejallergia, bogyós gyümölcsökre való érzékenység) nem mutat rögtön tüneteket, pl a glutén érzékenységet ki se tudják mutatni 2 éves kor alatt (védőnőm mondta most volt továbbképzésen e témában). Fontos, hogy egyfajta élelmiszerből egyszerre csak nagyon keveset adjunk a babának, és ne terheljük túl a bélbolyhait sem, mert az később emésztési zavarokhoz vezethet, még ha te most rögtön nem is látod ennek jelét.
2015. ápr. 2. 09:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudom, tisztában vagyok vele.

Ahogy azzal is, hogy nemcsak országonként, de Magyarországon területenként is más a protokoll, sőt, az én védőnőm mást mondott, mint ugyanabban a városban egy másik, egy barátnőmnek. Én a magam részéről a családom tanácsaira támaszkodom, soha senki nem volt allergiás semmire. És az sem biztos, hogy valaki azért lesz allergiás valamire, mert anno kisgyermekkorban egyszerre sokat kapott valamiből... mindenki máshogy csinálja, én is elmondtam a tanácsomat, a kérdező pedig azt fogadja meg, amelyiket szimpatikusnak találja.

:)

2015. ápr. 2. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!