4 hónapos kisfiamat anyatej mellett hozzátáplálni szeretném, mert már nem elég a tejem. Naponta milyen mennyiségű bébiételeket adhatok neki?
Ha most kezded, akkor még csak pár kanál almalé, baracklé, sütőtöklé, majd ezek püré változata, de ezzel nem tudsz még rögtön egy étkezésnyit adni, ahhoz azért kell pár hét, szerintem.
Ha nagyon kevés a tejcsid, akkor tápszer kell most még neki.
4 hónapos anyatejesnek nem olyan érett még a bélrendszere, mint egy 4 hónapos tápszeres babának.
Ha szeretnéd hozzátáplálni, ahogy az előttem szólók is írják, akkor is kell neki a tápszer, mivel legalább 500 mlt kell bevinnie a fehérje pótláshoz (hússal, joghurtal is be lehet vinni, de ezeket nem kapják a babák még 6 hónapos kor előtt sem).
Szóval először is irass fel a gyermekorvossal tápszert, add neki azt még 2-3 hétig, hiszen azt is meg kell hogy szokja a pocakja, aztán utána jöhetnek sorban: almalé, répalé, alma, répa, krumpli (de csak 1-1 kávéskanál mert az elején piszok meg tudja fogni a hasukat). 2-3 hét elteltével, ha mindent kóstoltattál már külön-külön 3-4 napig, akkor elkezdheted mixelni is a dolgokat, de akkor is először csak 50 ml-tkapjon (és mellette tápszer), aztán egy hónap elteltével már mehet a 100-120 ml, a babám most 8 hós, 2 hónapja hozzátáplált, mostanra értük el az üvegesnek megfelelő, 180 ml körüli mennyiséget.
És ha már nem szoptatod, itasd is, különben kemény lesz a széklete.
Tudom, tisztában vagyok vele.
Ahogy azzal is, hogy nemcsak országonként, de Magyarországon területenként is más a protokoll, sőt, az én védőnőm mást mondott, mint ugyanabban a városban egy másik, egy barátnőmnek. Én a magam részéről a családom tanácsaira támaszkodom, soha senki nem volt allergiás semmire. És az sem biztos, hogy valaki azért lesz allergiás valamire, mert anno kisgyermekkorban egyszerre sokat kapott valamiből... mindenki máshogy csinálja, én is elmondtam a tanácsomat, a kérdező pedig azt fogadja meg, amelyiket szimpatikusnak találja.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!