8 hós babátoknak anyatej mellett 1 nap hányszor adtok más neki való ételt és mennyi plusz folyadékot?
reggeli: anyatej (hajnalban)
tízórai: gyümölcs gabonapéppel
ebéd: főzelék + utána szopi
uzsonna: anyatej
vacsi: anyatej
+éjjel 1x anyatej
Reggeli: anyatej
Tízórai: tejpép
Ebéd: főzelék
Uzsonna: tejpép gyümölccsel
Vacsora: főzelék+anyatej
Tehát összességében 4X eszik mást, már csak 1 étkezés maradt meg ami kizárólag anyatej. Plusz folyadék...hát ez nagyon probléma nálunk, 1 cumisüvegnyi (kb 2,5 dl) teát tudok nagy nehezen beleerőltetni egy nap. Emiatt minden egyéb kajáját jó sok folyadékkal készítem. Néha elérakok banándarabokat amiket ügyesen megeszeget önállóan.
7,5 hónapos jó étvágyú Kisfiú. Igény szerint szopott, 5,5 hós korában kezdtük a kóstolgatást, azóta sikerült ezt a rendszert kialakítani.
Reggeli (6-7 óra): szopik
Tízórai (9-10): gyümölcs babakeksszel
Ebéd (12-13): főzelék (krumplival sűrítek, pár napja csirkemellet is kap bele már) utána szopik (pedig jó adaggal tud enni a főzelékből is)
Uzsonna (15-16): tejpép (1 deci vízzel az adag)
Vacsi (18 körül): szopik
Este fürdés után, alvás előtt 8-9 körül szopik.
Éjjel éjfél és 3 körül kel szopizni.
7-es vagyok. Lemaradt, hogy babavizet iszik, többször kínálgatom, ha szomjas, iszik. Evés után mindig kér.
Meg 2-3 napja 1-1 korty teát is ivott a mi teánkból (Teekanne bodzás-citromos gyümölcstea).
Reggel: anyatej
Tízórai: gyümölcs+víz
Ebéd: főzelék+víz+anyatej
Uzsonna: margarinos kenyér+víz+anyatej, de ilyenkor már nem mindig van kedve szopizni, szóval lehet, hogy hamarosan ez is ki lesz váltva
Vacsi+anyatej
És éjjel még számtalanszor szopizik, nem is tudom követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!