Nem korai három hónapos babánál a hozzátáplálás az anyatej mellett?
Ismerősömnek nincs elég teje, de tápszert nem akar adni a babájának.Főtt krumplival és sárgarépával egészíti ki a szoptatásokat.Nem viseli meg a baba pociját ez a korai "evészet"?
Ti mikor kezdtétek el, és hány hónaposnak kell lennie minimum egy babának, hogy el lehessen kezdeni?
Ha ennyire meg van győződve a saját igazáról, akkor régen rossz. :( A babám 6 hónapos koráig tisztán anyatejes volt, utána kezdtem el kóstoltatni. 1 éves korára már csak napi 2 szopi maradt.
Olvasnivaló az ismerősödnek: [link]
Nekem sem volt elég tejem, csak nagyon kicsi (20-30 ml) két mellből. Nekünk már az elejétől volt tápszer kiegészítés, aztán 3 hónaposan végleg áttértünk a tápszerre, mert addigra már csak kínlódás volt a szoptatás mindkettőnknek. Nem tudom miért idegenkedik a tápszertől, 4 hónapos még elég pici....
Viszont mivel az enyém tápszeres lett, egészen pontosan 3,5 hónaposan kezdtük el az almapürét adni neki, a védőnő tanácsára. (Téli hónap volt akkor épp, és mondta, hogy adjunk neki a táp mellé egy kis "vitamint" is).
Szóval 4 hónaposan nem korai, ha tápszeres a gyerek. Emellé már mehet a hozzátáplálás (és nem a tápszer megvonása).
De, nagyon is korai. Az ismerős pedig végtelenül buta.
Nem értem mi a baj a tápszerrel egyébként, sokan kifogásolják, pedig csak azt tartalmazza, amire a babának szüksége van. De ha mégsem, akkor vegyen anyatejet. De hozzátáplálni 3 hósan?? És hiába mondják, hogy régen is... így meg úgy, azóta fejlődött a tudomány, milliószor bebizonyosodott, hogy igenis az anyatej, ha nincs, anyatejpótló tápszer a legjobb a babának fél éves koráig.
De a hozzátápi legalább négy hós korig várhat. Akkor is pici almalé, hogy szokja az ízeket. Ha elutasítja a baba, akkor pedig békén hagyni vele 1-2 hétig.
Hm.Igen hasznos a link, amit küldtél, köszi.
Sajna nem vagyok beszélőviszonyban az ismerősömmel, de egy nyakas - makacs nőszemély, mindig azzal jön, hogy régen nem voltak ilyen modern tápszerek, mégis felnőttek vhogy az olyan csecsemők is, akiket nem tudtak szoptatni....Okos(tojás)
Nem lesz tőle semmi baja. Minket is így etettek,és nem lett a gyomrunknak semmi baja. Sőt. Az unokaöcsémet a nagynéném nem tudta szoptatni,két hetes korában már tehéntejet és tejbegrízt evett. Ma egészséges,27 éves,198 cm-es fiatalember .Elég sok anyukát ismerek,akik ilyen korán kezdik el hozzátáplálni a babákat. Van aki meggyőződésből,de két ismerősöm is van,akinek nincs pénze a drága tápszerekre. Egyikük babája sem beteg.
Mindenkinek saját magának kell eldönteni,hogyan eteti a babáját.
22:44
Érdekes, amit írtál, én meg az indiai anyákról hallottam, hogy elvből nem szoptatják a babájukat, hanem rögtön tehéntejet adnak neki, és ismerek jópár olyan családot, ahol 4-5 gyerek is van, nagyon szegények, mikor kicsik voltak, nem volt pénzük tápszerre, így ugyanazt csinálják, amit itt sokan írtak, mégis kicsattannak az egészségtől.
Mielőtt megbotránkoztok, hogy akkor miért vállaltak be ennyi gyereket?Amúgy nagyon tiszták, rendesek, a gyerekeknek normális ruháik vannak, egymástól öröklik..Ja, és az anyuka ismét terhes.
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!