Mit adhatok este, éjszaka a 9 hónapos kisfiamnak? Anyatej már sajnos nincs. Bővebb lent.
2-3 hete szenvedünk az éjszakákkal...nappal már nagyon szépen eszik szilárd ételeket,viszont éjszaka állandóan szopizna.Én nagyon szívesen adnék neki,de 4 hónapos kismama vagyok.Eddig ilyen nem volt,de ma reggel (egész éjszakás szopizás után)görcsöltem.Megijedtem,de ezzel gondolom más is így lenne...SZóval a kérdésem az,hogy mivel pótoljam az anyatejet?semmilyen tápszert nem fogad el,(3 félét próbáltunk)baráti tanácsra már próbáltam neki adni a milumil tejitalt,de azt sem fogadta el.Anyukám a felforralt lehűtött feles tejet ajánlotta,de tejet még nem lehet ha jól tudom.Bár a vajtól,túrótól,joghurttól semmi baja nem volt...Régen jártam itt,mindig okos tanácsokat kaptam hátha most is:):)
Előre is köszönöm!
Hát szoptatni, így hogy babát vársz semmiképpen nem kéne.
(bár van aki így is szoptatott és ki tudta hordani a babát, de sokan nem)
Tejital,vagy valami tápszer kiegészítésnek vacsi /fürdés után.
OFF! Nem is értem miért kell ilyen gyorsan teherbe esni illetve kistesót vállalni,de persze biztos van okotok rá!
Szivem szakad meg hogy a 9hónaposod igényelné a szopizást de te nem engeded mert 4hónapos terhes vagy.. persze nem feltétlen lételeme már az anyatej,de látod,igény lenne rá! Persze hogy nem oadja el a tápszert ,az anyatej természetesebb számára,nyílván finomabb is! Kár hogy az értékes táplálék helyett táppal tömnéd mert túl korán lettél terhes újra,először az első gyereked igényeit ami jelen esetben a tejed,kellene ellátni,kielégíteni! Tejitalt nem véletlen 12hótól reklámozzák...9hónapos gyereknek nem kell sem feles tej sem tejital(mégha régen adtak is a babáknak tejet). Próbáld meg a humana baby fitt tápszert vagy a Nestle lactogen harmonyt.. bocsánat de kikívánkozott belőlem!
Köszönöm a válaszokat,még az utolsót is...Viszont ide meg jegyezném,hogy egyéni döntés mindenkinél hogy ki mikor vállal még egy babát.Az elsőszülöttömet is elválasztottam.de a kislányomnál könnyebb volt,mivel ő azonnal elfogadta a felkínált tápszert.Minden gyerek más.mint ahogy a szülők is.Valaki természetesnek érzi a 4-5 éves gyermek szoptatását is,míg nekem a lépegetni tudó foggal rendelkező gyereknél van a lélektani határ.
ami még nagyon bántja a szemem a "mert túl hamar lettél terhes"mondatrész.Nem terhes vagyok,hanem várandós.Felelősséggel vállaltuk ezt a gyermeket is,ugyanúgy mint az előző kettőt.És nem hiszem hogy bármilyen sérülése lenne a kisfiamnak,ha nem kapja meg azt a pár korty anyatejet,aminek már a tápértéke egyenlő a nullával.(számára)
De köszönöm a hozzászólást,építő jellegű volt mindegyik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!