Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ha nem jön meg egyből a...

Anonimusz00 kérdése:

Ha nem jön meg egyből a tejem,mit adjak enni az újszülött kislányomnak?

Figyelt kérdés
Lassan szülök,és hallottam hogy ahol szülni fogok ott nem igazán adnak tápszert,konkrétan megvárják hogy legyen teje az anyukának. De valamit enni kell a babámnak. Azt mondták ha tápszert viszek magammal,akkor cumizavaros lesz. Már nem tudom mit kellene tennem. Ne kövezzetek meg,első baba,a legjobbat akarom neki.

szept. 3. 18:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
82%
Az előtej az pár csepp,és elég a babádnak az első 3 napban.Azt szinte észre sem veszed,hogy van.3.-4.napra jön általában a tej mindenkinek,pontosan attól indul be,hogy a baba folyton mellén van,ingerli.Ha abszolút nem indul be, akkor adni fognak tápszert,nem hagyják éhen halni.Igen,a cumitól, cumisüvegtől lehet cumizsvaros,és mivel nem fogja a melledet ingerelmk nem is fog beindulni rendesen a tejed.
szept. 3. 18:10
 2/27 anonim ***** válasza:
86%
Valószínűleg lesz tejed hamar. Nekem nem volt és adtak neki tápszert. Nem kell semmit bevinni, nem hagyják éhen halni.
szept. 3. 18:23
 3/27 anonim ***** válasza:
85%

SENKINEK nem azonnal lesz teje. Ez egy folyamat, ami attól indul be, hogy mellre teszed és az üres melledet szopja.

Ha tápszert adsz egyből ahelyett, hogy mellre tennéd, az önbeteljesítő és nem lesz tejed.

szept. 3. 18:24
 4/27 anonim ***** válasza:
87%
Épp avval teszed a legjobbat a kicsidnek, ha kb. állandóan mellen lesz és ezzel ,,meghozza " a tejet. Az előtej pont elég a pici gyomrának. Van, akinek rõgtön szülés utàn van teje. Épp azért jönnek energiatartalékkal vilàgra a picik, (és ezèrt normális a súlyesés) hogy akinek nem indul meg azonnal bőven a teje ,annak a gyereke se éhezzen. Ha nagyon brutálisan úgy érzed, hogy nem jut elég gejhez, akkor pár kiskanállal lehet neki adni bármelyik másik anya tejèből. De ilyenkor vègig kell néznj a lehetsèges okokat. Lehet, hogy csak lassaban indul be a tej, de lehet hogy a baba nyelve le van tapadva, nincs eleget mellen, nem jó a mellrekapási technikája vagy az izomtónusa.
szept. 3. 18:26
 5/27 anonim ***** válasza:
89%

Nyugodtan keress fel egy szoptatasi tanacsadot meg szules elott es beszelgessetek!

Vagy vannak ilyen szoptatasra felkeszito tanfolyamok is.

Ha a megfelelo informaciok birtokaban lennel, akkor az nagy elony lenne, mar ha szoptatni tervezel. :)

szept. 3. 18:58
 6/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. Kedvesek vagytok.
szept. 3. 19:14
 7/27 anonim ***** válasza:
93%
Teljesen egyetértek a többi válasszal, de ha megnyugtat, hogy van nálad tápszer, akkor vigyél nyugodtan. Fecskendővel a legegyszerűbb adni, de lehet svéd itatópohárból is. Én anyatejet adtam így a babámnak, mert nagyon sárga volt, és nem bírtam rendesen felkelteni szopizgatni. De aztán 24 óra után rendbejött, és 1 évesen is még szopizik. :)
szept. 3. 19:22
 8/27 anonim ***** válasza:
75%
Születéskor nagyon apró a gyomruk, pár csepp előtej elég
szept. 3. 19:55
 9/27 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos az előtej nem biztos, hogy elég. A fiamnak legalábbis nem volt elég, folyton sírt. A kórházban azt mondták, adjak neki kis babavizet. Volt tea is, de én inkább vizet adtam neki. Tápszert nem igazán engedtek, de lehet, hogy vhol máshol más a protokoll.
szept. 3. 20:27
 10/27 anonim ***** válasza:
50%
Próbált volna meg bárki megállítani a kórházban amikor tápszert adtam a több mint 4 órája keservesen síró egyértelműen éhes gyerekemnek. Az első gyereknél még próbálják kihasználni hogy azt sem tudod mit csinálj, na ezt a többediknél már nem lehet eljátszani.
szept. 3. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!