Június végén születik a kislányom. Mire és hány darabra (kb) lesz szükség? Mindenhol mást írnak és semmi tapasztalatom nincs.
"Zoknikból is van 8-10 pár, azt azért ritkábban kell cserélni napközben."
Olyannyira, hogy egyáltalán nem kell újszülöttnek zokni. Kényelmetlen, lecsúszik.
"Sapik, kiskesztyűk"
Szintén a "minek?" kategória. Ráadásul júniusra?
1 db cérnasapka bőven sok.
Újszülöttnek a body-rugi kombó elég. Szoknyácska, ruhácska csak fotózásra, mert kényelmetlen. Ha nagyon meleg lesz, rövid body és kisnadrág elég, a talpas praktikusabb. Sokat ne vegyél, úgyis látod, miből kell több, bármikor tudod pótolni.
Amiből nekem a textilpelenkán kívül rengeteg kellett, az a kiskendő (bukós baba volt). Pepcos vékony, mintás pelenkát vágtam el négyfelé, beszegtem, nagyon praktikus volt, gyorsan szárad, nem túl nagy.
Jó babázást!
Praktikusan body + rugdalózó. Más nem kell.
Kényelmetlenül: póló, nadrág, zokni.
Kislányom most 4 hónapos, ezeket használtuk:
Kb. 10db talpas rugi, 10db hosszú ujjú body, cipzáros melegítő overál, 2 vékony sapi
Ez így bőven elég volt, mert eleinte alig bukott, kaki is kis mennyiség volt egyszerre, nem folyt ki
Volt kisnadrágja, harisnyája is, de csak kB. 2 hónapos kora óta hord ilyeneket. Eleinte nem kellett sokszor átöltöztetni, most van, hogy egy nap 4x5x bukás, nyálzás és kaki miatt...
Nekem is nyári babám van, olyan nagyon nem kell bevásárolni. Nyáron ugye gyorsan száradnak a ruhák akkor is ha panelben laksz az ablak alatt 2 óra alatt megszárad, úgyhogy nekem volt öt body, három rugdalózó egy vékony takaró, napozó, ez olyan mint a body csak olyan mintha rövidnadrágos lenne a szára. Törölköző, egy kicsi sapka. Kiskesztyűt azért szoktak valakit nagyon ellene volt, mert olyankor még nagyon puha a körmük , nem is lehet/ szabad vágni és , hogy ne karmolja szét az arcát, szemét, azért szokták a kesztyűt.
Emlékszem olvastam hogy vegyünk sok teszt textilpelenkát na én jól megjártam vettem 12-t, ebből 11-et portörlőnek használok ugyanis SOHA egy csepp tej nem folyt ki a szájából ( anyatejes volt ) soha nem bukott , soha nem kellett. Azt az egyet arra használtam hogy betakarom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!