Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért kell erőltetni a szoptat...

Miért kell erőltetni a szoptatást? (Ha NINCS tej)

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy miért erőltetik a szoptatást az anyukáknak? Tudom, hogy az anyatej az egészséges a babának, de itt olyan esetre gondolok, ahol az anyukának elapad a teje hamar. Miért van ez a "akkor is szoptassad ha nincs tejed"? Ha már tényleg mindent megtettél mégsincs, vagy nem eszi a gyerek, miért kell mégis ragaszkodni

ehhez a felfogáshoz? Persze jó hogy vannak ilyen ősanyák akik x ideig (hónapokig, évekig) tudják szoptatni a gyereket, ami nagyon jó dolog, de sajnos vannak akik erre nem képesek. Ezt miért nem lehet elfogadni? Szerintem tápszerrel sokkal macerásabb a helyzet és senki nem jó kedvéből választja.

2024. febr. 19. 06:30
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
0%

Nem én vagyok a megkeseredett, ha ennyire magadra veszed ezt…

Szövegértés ha menne, akkor feltűnt volna az is, hogy a te eseted nem igazán azokhoz tartozik, akiket említettem… “Legkisebb nehézség után feladják” ez pont nem a féléves kínlódást vonja magába…

Hihetetlen

nov. 28. 23:30
 52/56 anonim ***** válasza:
51, Azért vagy az, mert másokat ennyire magadra veszel. Miért számít neked, hogy kinek miért nem sikerül, miért hagyja abba? Miért fontos neked, hogy más mivel eteti a gyermekét? Igen, valahogy sose bírtam az ilyen rosszindulatú embereket.
nov. 28. 23:34
 53/56 anonim ***** válasza:
40%

"Ha nem akartatok szoptatni, akkor minek sírtok azon, hogy ki mit mond vagy gondol? Miért fáj nektek?"

Nekem nem fáj...csak kva irritáló, amikor valaki beleugat a dolgomba. Ezért rühelltem a többi anyával lenni... más téma nincsen csak ki meddig szoptatott (csak azok kerdeztek ilyet akik szoptattak), miért addig, császár volt vagy nem, mit eszik..."jé már azt is kap, stb...

Magánügy!

Dicsérni se kell, de kérdezni se úgy, hogy utánna les meg leszól, milyen jogon!?...a doki meg a védőnő nem kérte tőlem számon.

Engem csak az érdekel, hogy lányom egészséges.

nov. 28. 23:41
 54/56 anonim ***** válasza:

52-es. Zavar? Volt egy kérdés, amire jogom volt válaszolni, mint itt bárki másnak. Azért mert én nem olyan választ adtam, ami itt a legtöbb nő tetszését elnyeri, mint pl. “Én sem akartam sose szoptatni, elvolt nélküle a gyerek stb” stílusú választ persze mindenki felpontozta, mintha alapból ez lenne a standard.

Igen, érthető, ha valaki nem tud szoptatni vagy hónapokig küzd és inkább feladja, mert ezt látja jónak. Ezzel nincs gond. De a többség kb. kényelmi szempontokból veszi el a gyerektől az értékes anyatejet, ami az első hónapokban kiemelten fontos!! Persze mindenkinek maga döntése mit csinál, hogy neveli a gyerekét, de az biztos, hogy ha jót akarok a gyereknek és alapból tudnék neki tejet adni de mégsem adok, akkor én azt nem fogom agyondicsérni, hogy de jól tetted, nem adtál a gyereknek anyatejet, amire szüksége volna több szempontból is….

nov. 28. 23:49
 55/56 anonim ***** válasza:
100%
48. Nem is érdekel más véleménye nem sírok.. Nem értem miből gondolod hogy aki nem szoptat az siránkozik meg foglalkozik más ostoba véleményévél?
nov. 29. 07:14
 56/56 anonim ***** válasza:
52# vagyok. Az nem baj, ha valakinek van egy adott véleménye valamiről, de ha van mellé empátia is és tudja, hogy ez egy iszonyat trigger téma kb a nőknek valahol tök jogosan az nem nyomja bele senki arcába ezt így még ha ez a véleménye is. Nekem pl. mindig fura volt, hogy valaki még másfél-2 éves gyermeket szoptat, DE soha nem nyomnám így vagy a másik arcába vagy online, mert tudom, hogy aki szoptat még akkor annak ez lehet sértő. Meg őszintén? Mi közöm hozzá? Ha neki kényelmes a 15 kg-s szaladgáló gyereket szoptatni, akkor az, nekem sok lenne. Nem vagyunk egyformák. 53-al pedig egyetértek, hogy a gyerekorvos, védőnő kompetenciája ez, nem pedig Manci nénié a szomszédban. Eü-ben dolgozok gyerekekkel, elhiheted hogy ha bejött egy fulladó pici, besárgult gyermek vagy bármivel pár hetes-hónapos csecsemő és megkérdeztük mit eszik, mennyit? A válasz pedig az volt, hogy tápszert, melyiket, mennyit és 2 hetes volt éppen, akkor kapaszkodj meg(!) a lőtéri kutyát nem érdekelte, hogy miért tápszert eszik anyatej helyett. A lényegi kérdés-eszik-e, megfelelő-e a tápszer, bevált-e, megeszi-e az adagjait, hízik-e. Pedig ott gyerekorvos, ápolók, védőnők, mindenki IS van. A védőnő megkérdezte tud-e bármiben segíteni, van e kérdése. HA az volt, hogy ő nagyon szeretne szoptatni, de nem megy és kérne segítséget, akkor kerestek pluszba szoptatási tanácsadót is és jöttek naponta amíg bent voltak segíteni. Senki soha nem ítélkezett vagy kérdezte meg, hogy nem volt elég tej?Más miatt nem lehetett vagy nem akart? Tehát, tanult eü-s emberek sem pörögnek ezen, akkor most nem azért, de te-aki lehet épp a penny pénztárban ül-neked még is miért ekkora nehéz elfogadni? Sőt, nem is kell elfogadni, forrongj belül, de ne sértegesd a másikat. A pennysnél pedig tisztelet a kivétel, vannak művelt okos emberek bőven ott is, de azért nyilván egy szoptatáshoz nem ők fognak érdembe érteni. Hagyjuk ezt a szakemberre. Egyébként lehet aki tápszert ad még bőven jobb anya, mint az anyatejesé, mint itt is látható, hogy te mit fogsz közvetíteni a gyereknek majd. Azt meg ránézésre nem fogod tudni megmondani, hogy na vajon ő se akart szoptatni vagy nem tudott. :D
nov. 29. 08:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!