Miért kell erőltetni a szoptatást? (Ha NINCS tej)
Arra lennék kíváncsi, hogy miért erőltetik a szoptatást az anyukáknak? Tudom, hogy az anyatej az egészséges a babának, de itt olyan esetre gondolok, ahol az anyukának elapad a teje hamar. Miért van ez a "akkor is szoptassad ha nincs tejed"? Ha már tényleg mindent megtettél mégsincs, vagy nem eszi a gyerek, miért kell mégis ragaszkodni
ehhez a felfogáshoz? Persze jó hogy vannak ilyen ősanyák akik x ideig (hónapokig, évekig) tudják szoptatni a gyereket, ami nagyon jó dolog, de sajnos vannak akik erre nem képesek. Ezt miért nem lehet elfogadni? Szerintem tápszerrel sokkal macerásabb a helyzet és senki nem jó kedvéből választja.
Nem én vagyok a megkeseredett, ha ennyire magadra veszed ezt…
Szövegértés ha menne, akkor feltűnt volna az is, hogy a te eseted nem igazán azokhoz tartozik, akiket említettem… “Legkisebb nehézség után feladják” ez pont nem a féléves kínlódást vonja magába…
Hihetetlen
"Ha nem akartatok szoptatni, akkor minek sírtok azon, hogy ki mit mond vagy gondol? Miért fáj nektek?"
Nekem nem fáj...csak kva irritáló, amikor valaki beleugat a dolgomba. Ezért rühelltem a többi anyával lenni... más téma nincsen csak ki meddig szoptatott (csak azok kerdeztek ilyet akik szoptattak), miért addig, császár volt vagy nem, mit eszik..."jé már azt is kap, stb...
Magánügy!
Dicsérni se kell, de kérdezni se úgy, hogy utánna les meg leszól, milyen jogon!?...a doki meg a védőnő nem kérte tőlem számon.
Engem csak az érdekel, hogy lányom egészséges.
52-es. Zavar? Volt egy kérdés, amire jogom volt válaszolni, mint itt bárki másnak. Azért mert én nem olyan választ adtam, ami itt a legtöbb nő tetszését elnyeri, mint pl. “Én sem akartam sose szoptatni, elvolt nélküle a gyerek stb” stílusú választ persze mindenki felpontozta, mintha alapból ez lenne a standard.
Igen, érthető, ha valaki nem tud szoptatni vagy hónapokig küzd és inkább feladja, mert ezt látja jónak. Ezzel nincs gond. De a többség kb. kényelmi szempontokból veszi el a gyerektől az értékes anyatejet, ami az első hónapokban kiemelten fontos!! Persze mindenkinek maga döntése mit csinál, hogy neveli a gyerekét, de az biztos, hogy ha jót akarok a gyereknek és alapból tudnék neki tejet adni de mégsem adok, akkor én azt nem fogom agyondicsérni, hogy de jól tetted, nem adtál a gyereknek anyatejet, amire szüksége volna több szempontból is….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!