Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért kell erőltetni a szoptat...

Miért kell erőltetni a szoptatást? (Ha NINCS tej)

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy miért erőltetik a szoptatást az anyukáknak? Tudom, hogy az anyatej az egészséges a babának, de itt olyan esetre gondolok, ahol az anyukának elapad a teje hamar. Miért van ez a "akkor is szoptassad ha nincs tejed"? Ha már tényleg mindent megtettél mégsincs, vagy nem eszi a gyerek, miért kell mégis ragaszkodni

ehhez a felfogáshoz? Persze jó hogy vannak ilyen ősanyák akik x ideig (hónapokig, évekig) tudják szoptatni a gyereket, ami nagyon jó dolog, de sajnos vannak akik erre nem képesek. Ezt miért nem lehet elfogadni? Szerintem tápszerrel sokkal macerásabb a helyzet és senki nem jó kedvéből választja.

2024. febr. 19. 06:30
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
38%
En meg 3 het utan szepen abbahagytam a szoptatast. Johetnek a lepontozasok! azert hagytam abba mert utalatosnak kenyelmetlennek talaltam es eszemben sem volt tonkretenni a szep melleimet. A gyerek rogton elfogadta a tapszert azon nott fel es szep egeszseges felnott lett belole. A menyem pedig egy percig se szoptatott mar a korhazban ugy indultak hogy megkerdeztek fog e szoptatni ? mondta hogy nem es elso naptol tapszeren voltak a gyerekei. a 3 gyerek utan ma is ugy nez ki mint egy topmodell es en tamogattam minden donteseben.
nov. 14. 03:18
 42/56 anonim ***** válasza:
28%
Utolso vagyok: bocs meg annyi hogy nem Mo on elunk. A menyem se magyar, naluk a csaladban senki sem szoptatta a gyereket kiveve a noveret aki 3 napig szoptatott.
nov. 14. 03:20
 43/56 anonim ***** válasza:
0%

41 én sem akartam szoptatni...meg se próbáltam.

A kórházban se szólt be emiatt senki.

Csak néhány ember mániája ez a mindenkit leszolunk, aki nem szoptat/ nem természetesen szült (pláne, ha programozott császár volt), stb...

Nem kell velük foglalkozni.

nov. 14. 04:16
 44/56 anonim ***** válasza:
0%
Én se szoptattam, nem akartam, aludni akartam éjjel meg nappal sem otthon ülni és szoptatni állandóan. Külföldön élünk, itt 90%ban nem szoptatnak az anyák. A kórházban megkérdezték. Nem? Hozzuk a tápszert akkor.
nov. 14. 07:43
 45/56 anonim ***** válasza:
0%

Aztamindenit!

Itt már lassan az lesz a ciki, ha valaki tud szoptatni…

A gond itt azzal van, hogy igen, elhisszük, hogy van olyan, akinek nincs, de azért a nem szoptató nők mondjuk legalább 60-70%nál lenne tej, csak az első kis nehézség után abbahagyják, aztán ráfogják, hogy nem volt tej. Mert igenis ezt csinálják, hiába fáj ezt olvasni.

Példa itt a 40-es hozzászóló. Nekem majdnem 2 hétig ki voltak repedve véresre a mellbimbóim, elmúlt szépen és ennek ellenére szoptattam… volt tejlázam, csomós mellekkel, de én akartam szoptatni és igen, meg kell érte küzdeni.

Lehet lepontozni

nov. 28. 22:04
 46/56 anonim ***** válasza:
És az neked miért fáj hogy egyesek abbahagyják a szoptatást x ok miatt? Nem értem. Én abbahagytam. PONT. Nem tartozom senkinek semmi elszámolással mintha kötelező lenne szoptatni, na én a kényelmet választottam, boldog mama boldog baba. #40 Örülök hogy neked ment, de nekem testileg lelkileg nem, és ezt tiszteletbe kell tartani. Én meg nem akartam szoptatni, sanyargatni magam, megbolondulni a fájdalomtól. Te szuper anya vagy, más meg szar..
nov. 28. 23:03
 47/56 anonim ***** válasza:
100%

45 de nem a szoptatni tudó, de nem akaró nők szokták bsztatni azt, aki szoptat.

Én pl meg se próbáltam, nem akartam és pont (minimális tejem volt és valószínűleg be is indult volna).

Sztm mindenki azt csinál és úgy táplálja és neveli a gyerekét, ahogy akarja.

Nem ezen múlik ki milyen szülő meg milyen lesz a kapcsolat.

nov. 28. 23:10
 48/56 anonim ***** válasza:

Ha nem akartatok szoptatni, akkor minek sírtok azon, hogy ki mit mond vagy gondol? Miért fáj nektek?

Megérteném, ha az lenne a baj, hogy akartok szoptatni, nincs tej de b.sztatnak. Így, hogy nem is akartok, akkor releváns ez egyáltalán?

Vagy az a baj, hogy nem dicsérnek meg érte titeket? Senki nem fogja azt mondani, hogy a tápszer jobb a gyereknek… de kinek ez fontosabb, kinek az

nov. 28. 23:17
 49/56 anonim ***** válasza:

45-ös, A gond itt azzal van, hogy igen, elhisszük, hogy van olyan, akinek nincs, de azért a nem szoptató nők mondjuk legalább 60-70%nál lenne tej, csak az első kis nehézség után abbahagyják, aztán ráfogják, hogy nem volt tej.

Honnan tudod, hogy ki melyik kategóriába tartozik amúgy? Honnan tudod, hogy én az elsőnél félév után nem azért mondtam, mert nem bírtam tovább vagy azért, mert direkt abbahagytam? Félévig küszködtem az elsőnél, hogy legyen, több szoptatási tanácsadó, stb. Ugye megengeded, hogy félév küzdés után és a 4. szoptatási sztrájknál nem folytattam a 10 ml-ért?Mindent ugyanúgy csináltam a másodiknál, ahol meg ömlött. Picit nézz magadba, mert szánalmas vagy. :( Tudom, hogy ennyi örömöd van az életben, de ez akkor is rosszindulatú. Én küzdöttem, de engem az se zavar ha más nem szeretné. Hol jövök én ehhez? Mindenki úgy táplálja a gyermekét ahogy tudja/akarja és mindegyik anya szuper. Szégyelld el magad, nagyon megkeseredett lehetsz.

nov. 28. 23:21
 50/56 anonim ***** válasza:
Egyébként szoptatni egy dolog, ugyanaz a végeredmény, a gyerek később ugyanúgy eszik. Na de emberileg ekkora agyhalottnak lenni és majd ezt táplálni át a gyerekedbe 45-48, na az kegyetlen. :( Írom úgy, hogy a másodikat sikerült, de sose vennék a számra senkit. Van életem, talán ezért.49# voltam.
nov. 28. 23:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!