Miért kell erőltetni a szoptatást? (Ha NINCS tej)
Arra lennék kíváncsi, hogy miért erőltetik a szoptatást az anyukáknak? Tudom, hogy az anyatej az egészséges a babának, de itt olyan esetre gondolok, ahol az anyukának elapad a teje hamar. Miért van ez a "akkor is szoptassad ha nincs tejed"? Ha már tényleg mindent megtettél mégsincs, vagy nem eszi a gyerek, miért kell mégis ragaszkodni
ehhez a felfogáshoz? Persze jó hogy vannak ilyen ősanyák akik x ideig (hónapokig, évekig) tudják szoptatni a gyereket, ami nagyon jó dolog, de sajnos vannak akik erre nem képesek. Ezt miért nem lehet elfogadni? Szerintem tápszerrel sokkal macerásabb a helyzet és senki nem jó kedvéből választja.
41 én sem akartam szoptatni...meg se próbáltam.
A kórházban se szólt be emiatt senki.
Csak néhány ember mániája ez a mindenkit leszolunk, aki nem szoptat/ nem természetesen szült (pláne, ha programozott császár volt), stb...
Nem kell velük foglalkozni.
Aztamindenit!
Itt már lassan az lesz a ciki, ha valaki tud szoptatni…
A gond itt azzal van, hogy igen, elhisszük, hogy van olyan, akinek nincs, de azért a nem szoptató nők mondjuk legalább 60-70%nál lenne tej, csak az első kis nehézség után abbahagyják, aztán ráfogják, hogy nem volt tej. Mert igenis ezt csinálják, hiába fáj ezt olvasni.
Példa itt a 40-es hozzászóló. Nekem majdnem 2 hétig ki voltak repedve véresre a mellbimbóim, elmúlt szépen és ennek ellenére szoptattam… volt tejlázam, csomós mellekkel, de én akartam szoptatni és igen, meg kell érte küzdeni.
Lehet lepontozni
45 de nem a szoptatni tudó, de nem akaró nők szokták bsztatni azt, aki szoptat.
Én pl meg se próbáltam, nem akartam és pont (minimális tejem volt és valószínűleg be is indult volna).
Sztm mindenki azt csinál és úgy táplálja és neveli a gyerekét, ahogy akarja.
Nem ezen múlik ki milyen szülő meg milyen lesz a kapcsolat.
Ha nem akartatok szoptatni, akkor minek sírtok azon, hogy ki mit mond vagy gondol? Miért fáj nektek?
Megérteném, ha az lenne a baj, hogy akartok szoptatni, nincs tej de b.sztatnak. Így, hogy nem is akartok, akkor releváns ez egyáltalán?
Vagy az a baj, hogy nem dicsérnek meg érte titeket? Senki nem fogja azt mondani, hogy a tápszer jobb a gyereknek… de kinek ez fontosabb, kinek az
45-ös, A gond itt azzal van, hogy igen, elhisszük, hogy van olyan, akinek nincs, de azért a nem szoptató nők mondjuk legalább 60-70%nál lenne tej, csak az első kis nehézség után abbahagyják, aztán ráfogják, hogy nem volt tej.
Honnan tudod, hogy ki melyik kategóriába tartozik amúgy? Honnan tudod, hogy én az elsőnél félév után nem azért mondtam, mert nem bírtam tovább vagy azért, mert direkt abbahagytam? Félévig küszködtem az elsőnél, hogy legyen, több szoptatási tanácsadó, stb. Ugye megengeded, hogy félév küzdés után és a 4. szoptatási sztrájknál nem folytattam a 10 ml-ért?Mindent ugyanúgy csináltam a másodiknál, ahol meg ömlött. Picit nézz magadba, mert szánalmas vagy. :( Tudom, hogy ennyi örömöd van az életben, de ez akkor is rosszindulatú. Én küzdöttem, de engem az se zavar ha más nem szeretné. Hol jövök én ehhez? Mindenki úgy táplálja a gyermekét ahogy tudja/akarja és mindegyik anya szuper. Szégyelld el magad, nagyon megkeseredett lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!