Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért kell erőltetni a szoptat...

Miért kell erőltetni a szoptatást? (Ha NINCS tej)

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy miért erőltetik a szoptatást az anyukáknak? Tudom, hogy az anyatej az egészséges a babának, de itt olyan esetre gondolok, ahol az anyukának elapad a teje hamar. Miért van ez a "akkor is szoptassad ha nincs tejed"? Ha már tényleg mindent megtettél mégsincs, vagy nem eszi a gyerek, miért kell mégis ragaszkodni

ehhez a felfogáshoz? Persze jó hogy vannak ilyen ősanyák akik x ideig (hónapokig, évekig) tudják szoptatni a gyereket, ami nagyon jó dolog, de sajnos vannak akik erre nem képesek. Ezt miért nem lehet elfogadni? Szerintem tápszerrel sokkal macerásabb a helyzet és senki nem jó kedvéből választja.

2024. febr. 19. 06:30
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
76%

Már a kórházban elcseszték a dolgot nálam azzal, hogy ott egy "szoptatási szakember" minden anyával pattogott a csecsemőosztályon, megszégyenítette és erőszakoskodott több kismamával, akiknek nem ömlött rögtön a teje. Kiábrándító egy p...a volt, utólag már bánom, hogy hallgatni akartam rá. A babám lábát kék-zöldre csipkedte, mert aludt éppen, amikor őnaccságára rájött az ötperc, "márpedig szopni fog és kész".

Köszönöm neki a traumákat, a babám csakazért is tápszeres lett. Hazaérve egyik hülye rokonom dumált, szerinte nem anya, aki nem szoptat. Hamar el is takarítottam az életünkből. A nyanyák a faluban simán az arcodba teszik a kérdést szopik e a gyerek. Naná hogy elmondom. A menstruációm is érdekli őket? Hogy mik folynak ki más nemi jellegeimből is?

Méghogy nem erőltetik...

2024. febr. 19. 12:21
 22/56 anonim ***** válasza:
39%

"Gusztustalan itt az első oldalon jó pár ember,bár mit várunk... :D"

Az a durva, hogy olyan szinten fusztráltak vagytok amiatt, hogy nem ment nektek a szoptatás, hogy már azt is legusztustqlanozzátok, aki leírja az igazságot, hogy a többségnek menne a szoptatás, csak nem fogja fel, hogy ahhoz szoptatni KELL és nem bepánikolni, mert szülés után 1 nappal még nincs tej.

Senki nem azt írta, hogy nem létezik olyan, hogy valakinek nincs teje, nyilván van, 1000 éve is voltak szoptatós dajkák, de ettöl még a többségnek, mondjuk 90 %-nak menne a szoptatás, mert a női test erre van kalibrálva.

Ez puszta tény, ettől még mindenki akkor tápszerezik, mikor akar, azt csinál, amit akar, de a biológián ez nem változtat.

Csak annyira el vagytok már vakulva a fusztrácitótoktól, hogy nem is bírjátok értelmezni, hogy senki nem azt mondta, nincsenek kivételek. Menjetek pszichológushoz, ha nem bírtátok még feldolgozni

2024. febr. 19. 12:24
 23/56 anonim ***** válasza:
88%
Nekem volt elég tejem, de az első babánál elszúrtam, és cumizavaros lett. Onnantól kezdve megtettem mindent, de hiába, soha többé nem vette a mellem a számba. Engem is elmondtak mindennek a rokonok, borzasztó szarul esett. Valaki itt azt írta, hogy az anyák többsége tudja szoptatni, csak hasonlóan elszúrja, mint én. Ha őszintén megpróbála, és nem sikerült neki, akkor miért kell bántani azért, mert van elég tejtermelő mirigye, mégsem szoptat? Szerintem ez mindenkinek nagyon rosszul esik, aki akart szoptatni, de nem tud. (Az is rendben van, ha valaki nem akar, de gondolom azt kevésbé érdekli, hogy ki mit mondd, nem érzi annyira kudarcnak, hogy nem szoptat.)
2024. febr. 19. 12:33
 24/56 anonim ***** válasza:
86%
22# De attól vagy olyan szakember,hogy szültél és szoptattál?Mert úgy írod,hogy tény és társai,tehát gondolom valamit csak elvégeztél ezzel kapcsolatban. Mert az semmi,ha "csak" szoptattál és onnan jön némi tapasztalat. Én nem láttam még olyan embert a környezetembe,aki pánikolt volna szülés után 1 nappal,hogy nincs tej. Én sem,mert úgy indítottam,hogy úgy is lesz,miért ne lenne és hogy mindenképpen szoptatni szeretnék,szülés után 6. napon jött pár csepp(soha nem lövellt be,nem volt csomó,nem feszült,semmi nem volt soha,nem ömlött) majd fél évig küzdöttem...és még így is volt,aki a pofámba vágta a legvégén,hogy "biztos nem tettél meg mindent" meg hogy már feladom? Ezután már jó hogy frusztrált az ember és sértett. :D Hogy százszor többet letettem az asztalra,mint az egyből szoptató nők és még is én nem tettem meg mindent? Vicc. Igen,van akinek elsiklanak információk,nem tudja a növekedési ugrást mi is pontosan,stb.,de aki viszont leírja hogy nincs teje,sajnos és elmeséli,hogy éppen fejre nem állt már mindent megtett,az bizony igazat mond. Gyk-n tud mindenki szoptatni,csoportba meg hús-vér nőkkel beszélgetve,bizony nagyon sokan járnak úgy,mint én is voltam. Én nem 10%-ot mondanék,akinek nincs,hanem többet.
2024. febr. 19. 12:36
 25/56 anonim ***** válasza:
86%

Egyes emberek azt képzelik, akkora ászok, hogy belepofázhatnak más emberek életébe és lenyomhatja a véleményét a torkukon.

Egész addig, míg valaki nem áll a sarkára és nem segíti hozzá, hogy pár fogát elveszítse.

2024. febr. 19. 12:38
 26/56 anonim ***** válasza:
86%
24# vagyok. Egyébként meg mindenkinek saját magánügye,csak aki nagyon szeretne és úgy is készül és tényleg több tízezreket is rákölt tanácsadóra és mindenre és hónapokon át mindent megtesz még sem sikerül,annak igen,szarul esik. Egy védőnő-gyerekorvos-bárki nem ítélkezik,de anyák egymás között igen és ez vezetett ahhoz,hogy azt gondolom és érzem,hogy sokkal többre tartom azokat a nőket,akik vagy kudarcot vallottak vagy küszködtek és végül sikerült hetek után,sőt azokat is akik belátják a korlátaikat és alapból sem szeretnének,mint az olyan nőket,akik bár elérték genetikailag(!!),hogy tudnak szoptatni szinte egyből,cserébe osztogatják a lökött nézeteiket és bántanak másokat. Na őket semmire se tartom. Pedig nem szakemberek,szimplán szoptattak egyet-kettőt,de nem tudnak erről semmit sem. Van rutinjuk,de csak a saját gyerekükhöz. Ehhez nem kell pszichológus,mert letojom,különben nem állnék így a másodikhoz. :)Ahhoz mondjuk kellene pár anyatejes tanácsosztogatónak,hogy elfogadják,hogy másnak nem megy és befejezzék végleg ezt a témát. Legszívesebben azonnal tápszert adnék azok után a kínlódások után,ami az elsőnél ment. Most erre nem lesz időm mellette,hogy fél évig küszködjek és keressem a megoldókulcsot erre. Ha nem megy,nem fog.
2024. febr. 19. 12:44
 27/56 anonim ***** válasza:
68%
De a császár kontra hüvelyi szülésnél is ez megy amúgy. Ha ő leírja,hogy te nem szültél vagy itt leírja,hogy szerinte sokan direktbe meg se próbálják vagy bénák,rosszul csinálják és véletlen leírod a véleményed az ilyen embertípusról,akkor biztosan frusztrált vagy. :D Próbálja visszafordítani nyilván rád az egészet,holott arra reagálsz csak szimplán,amit ő idenyammog.
2024. febr. 19. 12:46
 28/56 anonim ***** válasza:
29%

"De attól vagy olyan szakember,hogy szültél és szoptattál"

Nem én vagyok a szakember, de maguk a szakemberek is ugyanezt mondják, mint én, ők talán csak jobban értenek hozzá, nem? :D

De józan paraszti ésszel is, a nők évezredekig szoptattak (kivéve azokat a társadalmi osztályokat, ahol ez illetlen volt), évezredekig nem létezett, hogy ennyi nőnek ne lett volna teje, most 30 év alatt még évezredek evolúciója is megváltozott? :D

De mondom, látszik, hogy fusztrált vagy a téma miatt, mert egy ember beszólt neked, de emiatt te is ugyanúgy mindenkit leszólsz, aki még tisztában van a szoptatás menetével, csak merz neked nem volt tejed.

2024. febr. 19. 12:48
 29/56 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként én barátnőmet sajnáltam nemrégen. Az elsőnél a lelkét is kilehelte,nem sikerült. A másodiknál úgy állt hozzá,hogy de akkor is,minden követ megmozgat. Sikerült szoptatni,mondta,hogy elrakta a mérleget is direkt-születéstől direkt nem mérte otthon 1x sem,mindent kizárt. Bár mondta nyűgös sokszor a pici,de nem gondolt semmire. Úszott a boldogságban,hogy végre sikerült neki is,folyamatosan mellen volt,minden. 2 hét múlva rámértek,fogyott a gyerek a hazahozatali súlyából is elég rendesen. Értetlenül állt,hogy de szopik,megnézték,jól csinálja,nyel is,stb,vizelet is van bár nem sok,de van. Komolyan a tapasztalt anyaként értetlenül állt. Nem adták még fel,de mikor 1 hét múlva sajnos tovább romlott,a gyerek meg már kb aludt csak,akkor viszont tápszert adott. Akkor elsírta magát. A tápszer mellett pedig elkezdett hízni szépen,most már mindjár 2 éves. Én még olyan csalódottnak nem láttam őt és rohadtul sajnáltam,hogy bántják is mellé az ilyenek,mint itt is,hogy de miért nem ment,meg ilyen duma? Az 1 hét alatt amíg még nem adott tápszert próbált utánajárni a hibaforrásoknak. Tehát nem kell megmondóember gyakoris,hanem szakembert hívott ki,szakemberrel beszélt plusz utánaolvasott ő is mit tudna még. De biztosan erre is találnának itt magyarázatot amúgy. :D Szakember nem talált,de a gyakoris megmondóember találna. Ezekért nem kéne feszegetni ezt a témát,mert nem tudjátok kinek mi húzódik ezek mögött,ami mondjuk bántja.
2024. febr. 19. 12:54
 30/56 anonim ***** válasza:
79%
28# Nem írtam,hogy nem volt egyáltalán tejem. :) És nem szóltam be mindenkinek,csak annak,aki gusztustalan. Nem a 28 válaszra vonatkozott,nagyon sok normális ember van itt bizony. Mások nem is vették magadra,csak te valamiért. :) Hát nem tudom...már anyukám idejében is volt,akinek nem volt. :) Neki nálam 3 hét után elapadt,tesómat meg szoptatta 3 évig úgy,hogy előtte hónapokig csak fejt,mert extrém koraszülött volt. De érdekes,minden ugyanúgy történt. Igen,te nem vagy szakember,viszont szakember is mondja,hogy bizony VAN ILYEN. Vagy akkor a gyerekorvos,védőnő,szoptatási tanácsó is akikkel beszéltem,mind hülyék egytől egyig. :D
2024. febr. 19. 12:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!