Miért kell erőltetni a szoptatást? (Ha NINCS tej)
Arra lennék kíváncsi, hogy miért erőltetik a szoptatást az anyukáknak? Tudom, hogy az anyatej az egészséges a babának, de itt olyan esetre gondolok, ahol az anyukának elapad a teje hamar. Miért van ez a "akkor is szoptassad ha nincs tejed"? Ha már tényleg mindent megtettél mégsincs, vagy nem eszi a gyerek, miért kell mégis ragaszkodni
ehhez a felfogáshoz? Persze jó hogy vannak ilyen ősanyák akik x ideig (hónapokig, évekig) tudják szoptatni a gyereket, ami nagyon jó dolog, de sajnos vannak akik erre nem képesek. Ezt miért nem lehet elfogadni? Szerintem tápszerrel sokkal macerásabb a helyzet és senki nem jó kedvéből választja.
Már a kórházban elcseszték a dolgot nálam azzal, hogy ott egy "szoptatási szakember" minden anyával pattogott a csecsemőosztályon, megszégyenítette és erőszakoskodott több kismamával, akiknek nem ömlött rögtön a teje. Kiábrándító egy p...a volt, utólag már bánom, hogy hallgatni akartam rá. A babám lábát kék-zöldre csipkedte, mert aludt éppen, amikor őnaccságára rájött az ötperc, "márpedig szopni fog és kész".
Köszönöm neki a traumákat, a babám csakazért is tápszeres lett. Hazaérve egyik hülye rokonom dumált, szerinte nem anya, aki nem szoptat. Hamar el is takarítottam az életünkből. A nyanyák a faluban simán az arcodba teszik a kérdést szopik e a gyerek. Naná hogy elmondom. A menstruációm is érdekli őket? Hogy mik folynak ki más nemi jellegeimből is?
Méghogy nem erőltetik...
"Gusztustalan itt az első oldalon jó pár ember,bár mit várunk... :D"
Az a durva, hogy olyan szinten fusztráltak vagytok amiatt, hogy nem ment nektek a szoptatás, hogy már azt is legusztustqlanozzátok, aki leírja az igazságot, hogy a többségnek menne a szoptatás, csak nem fogja fel, hogy ahhoz szoptatni KELL és nem bepánikolni, mert szülés után 1 nappal még nincs tej.
Senki nem azt írta, hogy nem létezik olyan, hogy valakinek nincs teje, nyilván van, 1000 éve is voltak szoptatós dajkák, de ettöl még a többségnek, mondjuk 90 %-nak menne a szoptatás, mert a női test erre van kalibrálva.
Ez puszta tény, ettől még mindenki akkor tápszerezik, mikor akar, azt csinál, amit akar, de a biológián ez nem változtat.
Csak annyira el vagytok már vakulva a fusztrácitótoktól, hogy nem is bírjátok értelmezni, hogy senki nem azt mondta, nincsenek kivételek. Menjetek pszichológushoz, ha nem bírtátok még feldolgozni
Egyes emberek azt képzelik, akkora ászok, hogy belepofázhatnak más emberek életébe és lenyomhatja a véleményét a torkukon.
Egész addig, míg valaki nem áll a sarkára és nem segíti hozzá, hogy pár fogát elveszítse.
"De attól vagy olyan szakember,hogy szültél és szoptattál"
Nem én vagyok a szakember, de maguk a szakemberek is ugyanezt mondják, mint én, ők talán csak jobban értenek hozzá, nem? :D
De józan paraszti ésszel is, a nők évezredekig szoptattak (kivéve azokat a társadalmi osztályokat, ahol ez illetlen volt), évezredekig nem létezett, hogy ennyi nőnek ne lett volna teje, most 30 év alatt még évezredek evolúciója is megváltozott? :D
De mondom, látszik, hogy fusztrált vagy a téma miatt, mert egy ember beszólt neked, de emiatt te is ugyanúgy mindenkit leszólsz, aki még tisztában van a szoptatás menetével, csak merz neked nem volt tejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!