Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért van ez a nagy felháborod...

Miért van ez a nagy felháborodás a támogatások megszűnése miatt?

Figyelt kérdés

Kb. fele-fele arányban tápszeres a babám, így minket is érint, még is elkeseredek, ha anyukás facebook csoportokat olvasgatok. Itt is és mindenhol máshol is egymás torkának esnek anyukák, ha felelőtlenül vállaltak gyereket anyagi értelemben, de kérdem én. Az nem felelőtlenség, ha nem kalkuláljuk bele, hogy a dolgok drágulhatnak? Minden drágul a mai világban, ez is, pont. Nyilván előteremti rá az ember a pénzt, ennyi. Miért kell ezen hisztériázni?

Tudom, a kérdésem bicskanyitogató, de nem vitaindításnak szánom, tényleg nem értem. Sokan írják, hogy 4-5 ezer forint helyett 17-20 ezer forintokat kell majd a tápszerre fizetniük. Ez tényleg akkora érvágás kéne, hogy legyen? Akinek ez most gondot okoz, lemondásokkal jár, az egy év múlva mit fog adni a gyerekének enni, vagy hogy oldja meg a többi kiadást?

2022. okt. 7. 12:09
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
83%

Eddig nem hallottam róla, hogy nőnek a tápszerek árai és nincs gyerekem (tervezünk), de most én is morgok miatta.

Ha már több százezret (milliót?) ráköltöttünk az adónkból arra, hogy az a gyerek megszülessen, akkor adjunk már neki normálisan enni, ha amúgy az anyjának nincs teje. Nem tudom, hogy mit érünk el vele, ha valamelyik gyerek éhen hal, mert nem kap tápszert, vagy beteg lesz, mert rosszabb minőségű tápszert kap.

A képviselők egy éves fizetéséből rengeteg tápszert lehet venni, csökkentsék a saját fizetésüket és adjunk helyette az újszülötteknek tápszert.

2022. okt. 7. 13:56
 22/31 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem az összes többi drágulás mellett sokallják, mert ez is a "muszáj megvenni" kategória. Mindennek nagyon elszállt az ára és hónapról hónapra jön mellé újabb valami.

nekem 1 anyatejes és egy tápszeres gyerekem volt, vagyis van, csak már nem aktuális, mert nagyobbak.

Nyilvánvaló volt, hogy az alapanyagárak drágulása miatt begyűrűzik erre a területre is, de 6 hónapig akkor a támogatást kellett volna hozzáigazítani, hisz a piaci árhoz nem nyúlhatnak, de mivel addig a tápszeres, anyatejes kizárólagos táplálás a javasolt, nem onnan kellett volna elvenni.

Mi nem vagyunk nagy "kenyeresek", egy fajta pékségbe járok, péksütiket nem igen eszünk, mert nem szeretjük, a fiaim nagy ritkán kérik, akkor sütök én, de hogy pont tegnap, mikor vettem kiflit egy olyan pékségbe ahova nemigen járok és csak pislogtam nagyokat, mikor láttam, hogy 700 ft. Nem vettem volna amúgy sem, mert nem eszi senki, de pont előttem volt és nagyon meglepett, ugyanitt anyukámnak rendszeresen vett kenyere lett 2 hónap alatt 460 ról 920 ft, és az fél kiló. Rá is szokott egy másik fajtára, másik pékségben.

Mindennel ez van, kész kabaré, hogyha bemegyek egy aldiba és otthagyok 25 ezer forintot, akkor pár nap után lehet újra menni, pedig mindig is tudatosan vásároltam, nem dobtunk ki élelmiszert és nem lazacon meg kaviáron éltünk, csak igyekeztem minőségien, egészségesen. Eddig még nem nagyon adtam lejjebb ebből, de dupla annyiba kerül és belefér, ám van pár dolog, amit már nem, vagy csak ritkábban veszek, mert már luxus, hogy mindig legyen parmezán is itthon, hiszen imádjuk és akkor nekünk még csak ilyenekről (vagyis a rendszeres fogyasztásukról) kellett lemondani, de sok családnak lassan már az alapvető élelmiszerek vásárlása is gondot okoz és pont ez a nagy bibi.

Én nem ítélkezem senki fölött sem, nyilván a panaszkodás nem sokat ér, mert olcsóbb nem lesz tőle, de ha így vezeti le a feszkót valahol, én megértem azt is, mindaddig, amíg senkibe nem köt bele.

2022. okt. 7. 14:31
 23/31 anonim ***** válasza:
76%
Oh, a lényeg maradt pont ki a példából, tehát a kakaós csigára írtam, hogy 700 forintért láttam.
2022. okt. 7. 14:33
 24/31 anonim ***** válasza:
68%

#20 és ez akkor miért nem háborít fel? Ők hőböröghetnek h drágulás van?

Csak annak nem szabad aki a tápszer miatt tenné?!

Az élelmiszer áremelés mindenkit érint (kit jobban, kit kevésbé) a tápszer nyilván nem. Akkor most kövezzük meg azt aki a tápszer miatt panaszkodik, mert "aki ezen hőbörög az minek szül a semmire?!"

Az egyik teljesen rendben van? A másikon meg már kiakadnak hogy hogy mit van úgy felháborodva rajta?

Érdekes

2022. okt. 7. 14:51
 25/31 anonim ***** válasza:
89%
#24 Most ez miért nekem lett címezve? Én pont azt írtam, hogy minden hőbörgőt megértek, a tápszerest is. Csak a kérdző írta, hogy nem látja, hogy az élelmiszerárak miatt is ekkora "hisztéria" lenne. Erre válaszoltam, hogy pedig attól még hogy nem látja, van.
2022. okt. 7. 15:09
 26/31 anonim ***** válasza:
96%

"Azért ha beteg gyereked születik, arra sok esetben már a terhesség alatt fel tudsz készülni,"

Főleg, ha szüléskor sérül...

" ha esetleg idegrendszeri alapon nem úgy fejlődik, mint kéne, akkor egy csomó fejlesztést meg kivizsgálást fizet az állam"

Benne vagy? Tudod?

Egyáltalán nem.

Állambácsi már 10 évvel ezelőtt is mindent csak papíron adott. Még covid, háború, minden előtt is óriási várólista volt. Anno 3 hetesen tudtuk hogy valami baj van. 5,5 hónapos korára jutottunk be az állami neurológushoz, ahol megkaptuk a diagnózist, hogy se járni, se beszélni nem fog ha nem kap intenzív fejlesztést.

Mikorra tudtak berakni a nem intenzív fejlesztésre?

13 hónapos korában kaptuk a hívást, hogy mehetünk.

Nyilván nem vártunk addig, de belegondolni is rossz, hogy mekkora hátrányt szenvednek azok akiknek nincs erre keret, mert erre nem lehet felkészülni.

2022. okt. 7. 15:27
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez csak egy újabb szegmens, ahol egymást gyűlölik és hergelik az emberek. Biztos vagyok benne, hogy az ellopott milliárdokból bőven lehetett volna támogatni tovább a tápszert, de sokkal egyszerűbb hagyni, hogy egymásnak feszüljön az, aki vesz meg aki nem vesz tápszert, ahelyett hogy máshova figyeljen, ahol a problémák igazi forrása található.
2022. okt. 7. 16:32
 28/31 anonim ***** válasza:
95%

A 26-os válaszomhoz pluszba: innen olvastam ezt először, most rákerestem a mi tápszerünkre, amit a 10 évesem (!) iszik.

Hát bizony arra is megszűnt. Eddig a heti adag roboráló gyógytápszere 1800 Ft volt. Most így 7000 Ft lesz. Havi szinten 28000 Ft, ami eddig 7200 volt.

Ki tudjunk fizetni, ahogy a havi szinten 80 ezer gyógytornát is, de nem örülök.

2022. okt. 7. 17:12
 29/31 anonim ***** válasza:
71%
Hálát adok a testemnek,hogy 2 évig szoptathattam.
2022. okt. 7. 21:36
 30/31 anonim ***** válasza:
19%
29. Arra semmi szükség nem volt.
2022. okt. 7. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!