Miért van ez a nagy felháborodás a támogatások megszűnése miatt?
Kb. fele-fele arányban tápszeres a babám, így minket is érint, még is elkeseredek, ha anyukás facebook csoportokat olvasgatok. Itt is és mindenhol máshol is egymás torkának esnek anyukák, ha felelőtlenül vállaltak gyereket anyagi értelemben, de kérdem én. Az nem felelőtlenség, ha nem kalkuláljuk bele, hogy a dolgok drágulhatnak? Minden drágul a mai világban, ez is, pont. Nyilván előteremti rá az ember a pénzt, ennyi. Miért kell ezen hisztériázni?
Tudom, a kérdésem bicskanyitogató, de nem vitaindításnak szánom, tényleg nem értem. Sokan írják, hogy 4-5 ezer forint helyett 17-20 ezer forintokat kell majd a tápszerre fizetniük. Ez tényleg akkora érvágás kéne, hogy legyen? Akinek ez most gondot okoz, lemondásokkal jár, az egy év múlva mit fog adni a gyerekének enni, vagy hogy oldja meg a többi kiadást?
Nálunk pl az az említett 20 ezer ft, már 40ezer. Ami inkább több, mert ált többet esznek. A pelenka szintén dupla stb. Én meg csak 1 gyerek után kapom az ellátást (tehát egy csed/gyed) A gyed ugye maximalizálva van. Hiába kerestem marha jól, akkor is csak közel 200eft volt a gyedem.
Igen. Érvágás, ahhoz képest h mennyit adóztam be. Ahhoz képest hogy megszoktunk egy életszínvonalat.
Az árak az egekben, a férjem fizuja nem nőtt. Tehát kvázi a tartalékunkhoz kell minden hónapban hozzányúlni.
Nos. Aki ugyan nem minimálbérre vállalta be a gyereket/gyerekeket de nem is olyan szerencsés mint mi, annak nem csoda h ez bizony probléma.
A legtöbben nem csupaszse... szülnek, de az ilyen ütemben növekedő árak mellett már nem lehet lépést tartani
#5 Az én tbmből meg a te orvosi ellátásodat meg a pénztárosét fizetik, mert a közel 1milliós bruttóm után egy kicsit többet betettem a közösbe, mint egy kasszás....
A #6 kommentelőnek meg köszönjük ezt a hszt. Taps neki
A tápszer nem olyan dolog, hogy na nem baj veszek helyette mást. Aki nem teheti meg megint elkezdi adni a felezett tejet, és az ezzel járó egészség k@rosodást meg a tb fizeti lehet 10x vagy 20x annyiba kerül mont, hogy a tápszert biztosítaná.
6 hónapos korig ez jár a gyereknek, én szoptattam ingyen és bérmentve ez mért nem jár annak aki nem tehet arról, hogy nem tud szoptatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!