Hogy döntenétek a helyemben?
Az iszsz, 5 hónapos kislányunk még mindig minimum 3-szor kel éjszaka, de általában 5-ször. Emiatt még mindig velem alszik, pedig szeretnénk a gyerekszobába szoktatni a nagyobbikhoz. A stabil 3 átjárkálással ki is tudnék békülni, de mivel gyakran kétóránként megébred, a nagytesót is csak jól megszivatnánk vele.
A férjem vetette fel, hogy esetleg az esti lefekvéshez tápszert adjunk neki, hátha lenne egy hosszabb alvási ciklusa. Emellett szól az az érv is, hogy bárhogy kipihent/fáradt, estére mindig zaklatott lesz a kicsi, alig tudom megszoptatni (ha pedig nem szoptatom meg, fél órán belül megébred) és talán cumisüvegből pihentetőbb lenne az ivás. (Fejni sajnos nem megy, szoptatási tanácsadó is próbálkozott.)
Viszont szeretném fél éves koráig kizárólag szoptatni. Csak elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e ennyire kötnöm az ebet a karóhoz...
5 hónapos. 6 hónapos koráig akarod kizárólag szoptatni. Azt az egy hónapot már csak kibirjatok, ha tényleg ezt szeretnéd.
Ezt leszámítva semmi akadálya, hogy megpróbáld. Nagyon maximum nem azt az eredményt kapod, amit vársz.
Unokatesóm àtállította tápszerre..
Eleinte még többször kelt, majd beállt ugyanannyita.. később normalizálódott.
Szóval semmi köze nem volt az étkezés fajtájának az ébredések számához.
Tápszer ide vagy oda ugyanúgy kelne, a kettő között nincs összefüggés, sőt! Ha a cicizés fárasztóbb,akkor könnyebben kellene elaludni a, mint egy könnyed cumisüvegezés után, mert elfárad a gyerek. Szóval ez így logikátlan.
Idővel be fog állni az éjszakai alvás, csak ki kell várni.
Vállalom a lepontozást. A babám vegyes tápszeres-anyatejes. Az éjszakázást egyáltalán nem bírtam soha, és prioritás volt minél hamarabb tűrhetővé tenni. Ennek következtében, mivel nem félek a táptól már, megpróbálnám, legrosszabb esetben nem jön be és van pár rosszabb nap.
Az én babámnál korán pótolni kellett, főleg este, mert az éhség miatt csilliárdszor kelt, bár inkább le sem feküdt. Amikor a tápszert elkezdtük, fokozatosan, hétről hétre nőtt az átaludt órák száma. Nem volt kéthónapos, amikor egy keléssel ment az éjszaka. Nagyon hamar kialakult az a szokása, hogy az esti tápszerből betankol alaposan a nagy alvás előtt, és így kibírja.
Azonban fogalmam sincs arról, hogy egy cumit nem ismerő, már beállt rendszerű, kizárólag cicin szocializálódott öthónapos esetében ez járható út lenne. Simán benne van, hogy nem fog változni semmi, ahogy a többiek is írják.
Ohh igen.. Megérkeztek a bezzeg anyák akiknek nem volt teher éjjel 100x felkelni meg az iszsz mániákus pártolók 🤣
Kedves kérdező! Csak akkor fogod megtudni ha kipróbálod mennyire járjató ez az út.
Egy telipocakú gyerek meg nem kel fel éjszaka. Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!