Adnak hitelre tápszert a gyógyszertárban, ha csak a felét tudom kifizetni?
De még mindig nem írtad, amit fentebb kérdezett valaki hogy ez e az általános vagy hogy lehettek ilyen helyzetben? Én sem a zsebedben akarok turkálni, de egyedül vagy vele vagy mi? Nincs a férfi keresete sem? Te nem kapsz gyedet? Vagy arra vársz jövő hónapig? De miért nem a tápszer az első amit megveszel akkor belőle? Bocsi, de ezt nem teljesen értem.
Amúgy szerintem is kérdezd meg a védőnőt, hogy mit csinálj, biztosan tud megoldást, náluk is szokott leadott tápszer lenni eleve, vagy ha nincs akkor tanácsol valami mást.
Akkor leírom: terhesen egyedül maradtam, mivel nem akartam hogy a születésétől kezdve a veszekedést hallja a pici, albérletbe költöztem. Júliusban szültem, munkám a terhesség eleje óta nincs. Eddig anyukám segített, de már nem tud ő sem, szegény pedig ideadná az összes nyugdiját, de akkor meg ő halna éhen.
Megkérdezem holnap a vedőnőt, meg a gyerekorvost is, facebook csoportokba is jelentkeztem, bár az sem lesz kellemes kiírni, mit szeretnék...
Tényleg ne haragudj meg, de mik a hosszú távú terveid így vele? Mert most lehet szerzel tápszert, de minden hónapban ezt csinálni sem lehet.
Gondolom bölcsibe akarod adni és dolgozni? Hát tényleg kezdd el minél előbb intézni a dolgot, bölcsikben 6-7 hónapos várólisták is vannak ha nem több, én márciusban szóltam idén, és jövő márciusban kezdhet a lányom, bár nekem olyan téren nem volt sürgős,hogy anyagilag mindegy. Vagy anyukád tudja vállalni,amíg te dolgozol? Tudom hogy nem ez volt a kérdésed amiről most írok, de nagyon sajnálom hogy ebben a helyzetben vagy, vagyis főleg a picit.
Hát én mindenképp azzal kezdeném, hogy szólnék a bölcsiben, úgy tudom Magyarországon kb 6 hónapos kortól kezdhetik, szóval még pár hónapot várnod kell, de mindenképp szólni kellene kb azonnal hogy legyen neki hely. Nem tudom hol laksz, van e bölcsi a környezetedben egyáltalán. És elkezdeni munkát keresni, ezt már csak te tudod, hogy milyen munkákat tudsz vállalni, de nyilván nem válogatnék. Meg tényleg nem mindegy, hogy anyukád is pl tud e segíteni, írtad hogy nyugdíjas, de pl fiatalos még, tud vigyázni vagy ő már ilyen téren nem opció? Hétvégi munka pl addig is? Az egyik barátnőm heti 1 max 2 napot jár boltba dolgozni hétvégén gyed mellett, addig a nagyi van a gyerekkel, nem vészes, keres vele 30-50 ezret, attól függ hány napot vállal, de a semminél ez is több amíg nem talál főállást, ő is egyedül van picivel. De ugye nem mindegy merre laksz, mennyire van bölcsöde, mennyire van lehetőség hétvégi munkákra, stb.
Mi 15 ezres városban lakunk Bp mellett és minden pékség keres kb állandóan alkalmazottat, gondolom nem olyan jó a munka, de ki lehet bírni ha nagyon muszáj, aztán majd lesz jobb. Boltokban is sokszor van felvétel. Legalább valami alkalmi munkát kellene találnod. Én speciel olyan vagyok,hogy ha a gyerekem étkezéséről lenne szó, akkor az út szélére is kiállnék, persze nem akarlak erre biztatni, és ne is ez legyen a fő csapásirány, de ilyen helyzetben még ehhez is lenne gyomrom kb, sok mindenhez volt régen is, ahhoz hogy most úgy éljünk, ahogy.. Ilyet nem csináltam, de dolgoztam napi 18 órákat...Szóval az ember nagyon sok mindenre képes, ha muszáj van. Most messze állok a rossz anyagi helyzettől, mint Makó Jeruzsálemtől, de még fordulhat a kocka, és kerülhetek rossz helyzetbe, a gyerekemért képes lennék még pénzért férfiakat fogadni is...De ez legyen az utolsó, inkább intézz bölcsit és keress munkát. Bár tudom hogy ez nem ilyen egyszerű, de valami biztosan akad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!