Hogyan éltétek meg, hogy nem tudtatok szoptatni?
Volt bűntudatotok? Éreztétek úgy a szoptatás hiánya miatt, hogy nem kötődtök úgy a babához? Vagy hogy a baba nem kötődik annyira?
Ha ilyen érzéseim vannak, hogyan lehet ezen túllendülni?
Nekem már a kórházban tápszeres lett. Soha nem volt egy étkezésre elegendő tej. Természetesen sajnáltam.Bűntudatom nem volt, hiszen én mindent megtettem. 9.hónapos a kisfiam és hatalmas szeretetben vagyunk.
Te hogy vagy? Ilyeneket érzel?
Igen. 2 hónapos a kisfiam és kb 2 hete teljesen tápszeres, mert fogyott 200 grammot a 2. Hónapban.. Hívtunk szoptatási tanácsadót, de nagyon komplex a probléma, kevés a tej mirigyem, lassú a tejleadóreflexem, a fiam borzasztó lusta, már attól ordít, ha csak közeledek felé a mellemmel. Eddig azt hittem, hogy a hasfájás miatt ordít, de mióta tápszert kap azóta kiegyensúlyozott, így határozottan a szoptatás erőltetése miatt sírt. Fejni sem tudok, mert be sem indul a tejleadó reflexem a fejésre.
Úgy érzem nem kötődik hozzám, mert mikor beszélek hozzá egy pár másodpercre rám néz aztán mindenhova máshova, ilyenkor már vissza kéne mosolyognia, ha mosolygok, de azt sem csinálja. Ha felveszem tolja el magát tőlem. Annyira rossz :(
Én úgy fogtam fel, hogy a gyereknek ennie kell és kész. Barátnőmben viszont ugyan ezek az érzések volt és ő nem tudta feldolgozni sosem.
A kötődés részéhez:
9 hónapos a fiam, én úgy látom rajta itthon, hogy különösebben se nem anyás, se nem apás. Ennek ellenére múltkori babás programon megkérdezte egy nagymama, hogy még szoptatom a kisfiamat? Mondtam neki, hogy nem, tápszeres. Mert annyira bújt és nem akart elengedni, hogy ő azt hitte, hogy a cicit keresi a fiam.
Úgyhogy ne félj, a kötődés nem a táplálás módjától függ.
Hiszti a köbön, komolyan.
Te hülye vagy. A gyereked nem azért fog hozzád kötödni, mert szoptatod, hanem mert a biztonságot jelentő anyja vagy.
Ha úgy érzed keress fel szakembert aki helyre rázza a lelked. Egyértelmű hogy a tények erre nem voltak képesek.
A 3 éves fiam 4 hónapos korára lett teljesen tápszeres, addig küzdöttünk. Kb én érte ő ellene. A kapcsolatunkat a kötődést nem befolyásolta. A lányom most 4 hónapos iszsz.
A tápszer is lehet igény szerinti olvasgass utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!