Tápszeres babák anyukái kinek mért lett a babája tápszeres?
Az első hónapban gond nélkül szoptattam, szépen gyarapodott a babám.
A második hónapban költöztünk (nem saját akaratunkból) + anyósom állandó mantrája, hogy mindent rosszul csinálok, biztos nem eszik eleget a gyerek, méricskéljül minden szopi előtt és után, ő se tudta szoptatni az övéit én is így fogok járni, ne szoktassam cicire, nem kell olyan sűrűn enni adni neki (ezt akkor mondta, amikor 2 óra múlva megéhezett a babám és én elvetemült meg akartam etetni, nem vártam meg a 3 óra leteltét)
Apadni kezdett a tejem, én görcsösen meg akartam tartani, fejtem, szoptattam és ez így körbe-körbe amíg bele nem őrültem.
A védőnő azt mondta, hogy adjunk pótlást, a gyerekorvos azt, hogy még véletlenül se, mert nem létezik olyan anya aki nem tud szoptatni, csak olyan, aki nem akar. (ez a kijelentése azóta is nagyon fáj).
Nyugtatót írt fel nekem és annyit mondott, hogy ne olvassam el a betegtájékoztatót, csak vegyem be és szoptassak. Pokoli hónapok voltak! Mindenki mást mondott, mindenki jobban tudta mi a jó nekünk.
Azóta már belátom, hogy egyértelműen én voltam a hibás. El kellett volna küldenem mindenkit a búsba. Ha lett volna elég eszem és akaratom, akkor minden látogatót elzavarok,hívok egy szoptatási tanácsadót és kettesben (pontosabban apával együtt hármasban) maradtunk volna addig, amíg be nem áll a rend a családunkban.
2 hónapos a babám 1 hete tápszert kap csak mert teljesen elment a tejem
Nagyon sokat idegeskedtem mostanában...
Bár fel hívtam a gyerek orvost első nap amikor adtam neki pótlást azóta nem hívtam hogy csak tápszert kap jövő hónap 14.-en megyünk hozzá de félek hogy mit fog mondani hogy csak tápszert kap
Védőnő holnap jön.. Szerintetek ha azt mondom neki hogy elapadt tejem tápszert kap ennyi elég? Rohadtul elegem van a magyarázkodásbol hogy mit miért teszek...
Igaza van az utolsónak!
Az ismerősöknek semmi köze ahhoz, hogy szoptatsz-e vagy sem, nem kell nekik magyarázkodni.
Az orvosnak, védőnőnek jelezd, de ennyi. Nekik se magyarázkodj és ha még is szólnak azért, amiért nem szoptatsz, engedd el a füled mellett.
Te érzed/te tudod, hogy mi a legjobb kettőtöknek.
Ha éhes a baba akkor enni kell neki és kész
Ha még nincs tejem akkor nincs lehet éjjel nappal cicin a gyerek ha be se akarja már kapni mert az éhségtől ordít..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!