Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan szülhetnék másodjára...

Hogyan szülhetnék másodjára természetes úton, nem császármetszéssel? Ha az nst jó, nem akarok programozott császárt. Ki szeretném várni, hogy most magától induljon el a szülés mindenféle beavatkozás nélkül.

Figyelt kérdés
Sajnos több orvos is megerősítette, hogy indokolatlan volt az első császármetszés (burokrepesztés, oxitocininfúzió után, a magzat súlyát is túlbecsülték). Most gyakorlatilag ,,kötelező” a programcsászár a 40. hét betöltésekor. Mit tehetek ez ellen?

2019. júl. 3. 16:52
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kulturált “pinaból nyomd ki” stílusú válaszokat. Nyilván a kisbabám élete a legfontosabb, hogy ő egészséges legyen, normális ember szerintem csak így gondolkodhat. Mint ahogy írtam is, eddig többen megerősítették, hogy indokolatlan volt a császár és nem akarok még egy indokolatlan császármetszést, persze ha muszáj, akkor természetesen nem utasítom/utasíthatom vissza.
2019. júl. 3. 17:40
 12/33 A kérdező kommentje:
Az ilyen értelmes emberek miatt is olyan gyakori a császármetszés meg persze rengetegen örülnek, mint majom a farkának, hogy hú de jó nem kell rendesen szülni! Progi csaszi és társai meg vastag borítékok az orvos zsebébe! Gratulálok! Ha meg szeretnél rendesen szülni, és nem engedik, akkor te vagy a gyereke életét kockára tevő, a mindenható orvos véleményét felülbíráló nagyokos!
2019. júl. 3. 17:48
 13/33 A kérdező kommentje:
2019. júl. 3. 19:25
 14/33 anonim ***** válasza:
12%

Attól, hogy az első császárod indokolatlan volt, nem biztos, hogy a második is az lesz. (Mellesleg ki erősített meg? Pár hasonszőrű, mínuszos IQs barátnő? akik se nem orvosok, se nem voltak ott?)

Van ott egy heg, ami bármikor szétválhat, abba pedig akár mindketten belehalhattok. A túlhordásnál meg megállhat a szíve, ahogy már írták. Meg még ezer szövődmény lehet.

El kellene már ezt felejteni, hogy az orvosok a saját kényelmük érdekében császároznak. Keress olyan orvost, akiben megbízol.

Az első császárom hasonló volt, 8 órát vajúdtam 2perces fájásokkal, a gyerek meg nem indult el sehová. Egyszer sem kérdőjeleztem meg az orvosokat, nem is fogom, mert nem vagyok orvos. Most a másodiknál az orvosom felajánlotta a programcsászárt, ha akarom. De azt is, hogy megpróbálhatjuk hüvelyi úton. Én meg majd szépen eldöntöm, ilyen, ha az ember bízik az orvosában.

Szerintem nincs minőségi különbség a kettő között. A lényeg, hogy a baba egészségesen szülessen.

2019. júl. 3. 20:35
 15/33 A kérdező kommentje:
Már a műtőasztalon is mondta a doktornő, hogy nem is nagy a baba (3,3 kg), tehát mehetett volna rendesen is a dolog, utána még több orvos is megerősítette ugyanezt, de ezt a kérdésben is írtam. Nem tudom, hogy kire érted ezt a hasonszőrű iq-s dolgot. Nagyon sokan szeretnének vbac-et, akik nem az orvost akarják megkerülni vagy felülbírálni, csak szeretnének rendesen szülni, természetesen a ba bajuk életének kockáztatasa nélkül. Egész egyszerűen van egy nagyon rossz gyakorlat az orvosoknál, ami sajnos sok indokolatlan császárhoz vezet, és ebbe én is beleestem és nagy traumakent éltem meg.
2019. júl. 3. 21:03
 16/33 A kérdező kommentje:

Ki beszélt itt tulhordasrol egyébként? A 40. hét után terminustúllépésről beszélnek, a 42. hét után van túlhordás. A hegszétválás kockázata pedig minimális, a császáré, főleg az ismételt csaszare, sokkal magasabb. Még hogy nem csinálnak kényelemből császármetszést? Nézd már meg a videót, amit belinkeltem. De nem csak a kényelem miatt császároznak, se szeri se száma az indokolatlan császármetszések okainak (pl. hálapénz, stb)

Amúgy mi alapján kellene bárkiben is megbíznom egy ilyen rendszerben? Az semmire nem garancia, hogy egy vaskos borítékot nyomsz az orvos kezébe meg hogy az anyós/ barátnő mit mond.

Nincs minőségi különbség egy másodszorra elvégzett nagymutet meg egy természetes élettani folyamat között??? Atyavilág!

Egy dologban egyetértünk: a baba és a mama egészsége a legfontosabb, ha ehhez császár kell, akkor legyen császár, de ez tényleg maradjon meg életmentő műtétnek.

2019. júl. 3. 22:55
 17/33 A kérdező kommentje:
Szerintem az a minusz iq-s, aki vakon megbízik az orvosokban, és azt hiszi, hogy a magánorvos/ fizetett orvos garancia bármire is. Ja, a császármetszesre lehet, hogy garancia.
2019. júl. 3. 23:14
 18/33 anonim ***** válasza:
83%

Nyugi, sokan abszolút tájékozatlanok ezzel kapcsolatban. Az a szomorú, amikor a szülészeti erőszak túlélőinek azt nyomják a képébe, hogy örülj, hogy egészséges a gyerek... Na igen, csakhogy van egy k. nagy vágás a hasamon, volt egy nagyhasi műtétem, a gyereket órákig nem is láttam, nem volt meg a bőrkontaktus, nem ment a szoptatás, lecsúsztunk az aranyóráról/napról/hétről. Ezeknek a mindentudóknak FOGALMUK SINCS arról a hosszú listáról, milyen hátrányokkal indulhat egy császározott baba a bélflórától kezdve az immunrendszeren át a pszichés tényezőkig. Egészséges? Majd kiderül 30 éves korában, hogy az-e.

És ehhez jön a hazai egészségügy, ahol még egy mandulaműtétnél összeszedett kórházi fertőzésben is feldobhatod a talpad...

És igen, ez a nagy orvoskultusz egy csomó értelmetlen és kimondottan veszélyes gyakorlatot fenntart, mert a páciensnek kuss a neve és szándékosan nem írok "beteget", mert egy kismama nem beteg, a szülés pedig nem egy elhárítandó rendellenesség.

De utána lehet nézni világszinten, mert a császár folyamatosan terítéken van az orvostudományban, egyre több tudományos tanulmány születik a "kockázatairól és mellékhatásairól", egyre több országban tűzik ki célul a császárok számának csökkentését, eközben pedig nálunk a szülőszobán gyakorlatilag pszichológiai hadviselést folytatnak, hogy a fizikai fájdalmak alatt kimerült, vajúdó kismamát támogatás, emberi hangvétel és tisztességes informálás helyett etikátlanul és visszataszítóan stresszeljék ilyenekkel, hogy úristenveszélybenababa, mert jaj, valami nem úgy halad, ahogy az a 3 évtizede kiadott egyetemi tankönyvben le volt írva, ahogy igenis mindenkinek szülnie kell, kit érdekel, hogy nincs két egyforma nő. Már az egészségügyi dolgozók közlik vele, hogy felelőtlen, kockáztatja a gyereke életét és lenézően szólnak hozzá, ha informálódni akar esetleg arról, hogy mi is van pontosan. Amihez viszont vastagon joga lenne hivatalosan. Elhiszem, hogy a Te zsebedben is kinyitja a bicskát ez az egész, és a sok laikus, aki nulla szakismerettel bírál, meg okoskodik, hogy Te minek is örüljél.

Igenis, egy orvos felülbírálható, különösen ha azt látod, hogy egyáltalán nincs képben a saját szakterületének a legújabb tudományos eredményeiről és mániákusan ragaszkodik elavult protokollokhoz. Mi van azzal az orvossal, amelyik egy Lyme-kór kokárdával hazaküldi a beteget, hogy csak egy kis allergia, a beteg meg tartós egészségkárosodást szenved ettől (konkrétan az előző háziorvosomról van szó), vagy felír egyszerre köptetőt és köhögéscsillapítót, vagy nem veszi észre a röntgenképen a törést és az eltört végtagra gipsz helyett gyógytornát ír elő, vagy anafilaxiás sokkra kalciumot ad??? Mind a környezetemben vagy épp velem történt... Képzeld el, engem egyszer gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizáltak, elmentem másod-, harmadvéleményért is különböző orvosokhoz, mindenki megerősítette ugyanazt, csakhogy én inkább utánaolvastam a dolognak és ezek alapján a saját józan eszem szerint cselekedtem. Évekkel később azt diagnosztizálták, hogy elmúlt ez a gyógyíthatatlan betegség, pedig ja, felülbíráltam az orvost és nem szedtem a gyógyszereket sem.

Erre lehet persze érvelési hibákkal dobálózni, hogy menjünk a barlangba akkor és ne vegyük igénybe az orvosokat (ez a hamis dilemma nevű érvelési hiba, amikor a támadó fél megtévesztően, kisarkítva jeleníti meg a másik álláspontját), csak ettől némileg intelligensebb mód utánaolvasni a császár vs. hüvelyi szülés témának.

Szerintem érdemes a szakmai kérdéseken kívül a jogoknak is utánaolvasni ( [link] ), férjjel lebeszélni mindent, hogy ha esetleg már nagyon gyenge lennél, akkor ő érvényesítse az akaratodat, érdemes dúlát fogadni, aki szintén kiállhat melletted, ráadásul ő szakmailag is képben van alapból. És ha mégis császár lesz, fontos, hogy lehet enyhíteni a "mellékhatásain", de itt is fontos, hogy hol történik az egész, mennyire együttműködők a kórház dolgozói. Pár érdekes szempont: [link] Van ahol a császárral kiemelt gyermeket azonnal az édesapa meztelen mellkasára teszik, ez sokkal jobb, mint hogyha elvinnék, s letennék valahova, így a hüvelycsatornán való áthaladás hiányát leszámítva relatíve normálisan indul meg a bélflóra kiépülése is.

2019. júl. 4. 01:36
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

Nincs az ilyen orvosgyűlölőknek még vallása? Mert totál fanatikus idiótaként írtok.

Ha pedig szerinted "bízni az orvosban" egyet jelent borítékot adni, akkor nagyon hülye vagy. Úgy szülsz, ahogy akarsz, leszrom.

2019. júl. 4. 05:47
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha Pesten laksz, akkor az István kórházat tudom ajánlani.
2019. júl. 4. 07:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!