Hogy történik, hogy zajlik le, természetes szülés beavatkozás nélkül?
Több lefolyás is lehet
Kezdet:
Fájások majd idővel burokrepedés
Burokrepedès, majd fájások
Fájások rendszeresednek 30-20-10-8-5 stb percenként jönnek, 30-90 sec 1.. Össz ideje változó
Első szülés átlag 6-24 órát tart
A fájások méhszájtágulással járnak, majd eltűnik a mészáj... Kisimul..
Ezután jön a székelési ingerként jelentkező tolófájás
Szerencsések pár tolással 15 perc alatt megszülik a babát sérülés ( gát, hüvelyrepedés) nélkül..
/ nekem ez 2 óra volt/
Baba kijön..
2 kisebb fájás ( meg sem érezni) kijön a méhlepény
Tömören
A 2es elég jol leirta :)
Mondjuk nekem 3 óra volt a vajudas, kb 15 perc a kitolás.
Indítasos szülésem volt, először burokrepesztés, oxitocin...
Egyből 3 perces fájásaim voltak, ugyhogy örülök, hogy ilyen gyorsan túl lettem rajta :)
Nekem elfolyt a magzatvíz. Beöntést csináltak, megmosakodtam, felöltöztem, és a baba már indult is kifelé. Nagyon gyorsan lejátszódott. Viszont én nem éreztem fájást mikor a méhlepény jött volna ki vagy mi... Vártam, vártam, hátha jön a fájás, de semmi, így "kierőszakoltam" vagy nem is tudom hogy mondjam. Bocsi, ha zavarosan fogalmaztam. :D
Mindenkinek gyors, és fájdalommentes szülést kívánok! :)
1.nél fájások, magzatvíz elfolyt, aztán onnantól még kb 10 óra kínlódás, kitolás, (beavatkozás annyi volt, hogy az elsőnél volt gátmetszésem), és megvolt a baba.
(2.nál burokrepesztés volt, mert már teljesen kitágultam, magzatvíz meg sehol.
A 3.nál meg aztán indítástól kezdve EDA-n át, vérnyomás-fokozáson keresztül burokrepesztésig volt minden...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!