Magyarországon mely kórházakban lehet háborítatlanul, természetesen szülni?
Szent Imre alternatív szobája ilyen.
De nem mindegy, hogy ki az orvosod. Minimum egy választott szülésznő kell hozzá, aki mindenben támogat.
És persze szükséges, hogy problémamentes legyen minden. Egyik szülésemnél nem sikerült, kitolás közben kellett átmenni másik szülőszobába, mert az alternatívban SEMMILYEN mesterséges beavatkozáshoz nincs eszköz sem. (még CTG sincs)
Nekem nem alternatívban sem volt ilyesmi egy normál kórházban.
4,5 kilós babát sérülés, vágás és repedés nélkül szültem, igaz, fekve. A fenének sem volt kedve állni remegő lábakkal.
Én a Bajcsyban szültem a másodikat. Semmilyen beavatkozást nem kaptam. Igaz nem is kértem :)
Ott sok alternatív lehetőség is van (kád, labda, kötél stb.). És járkálhatsz, ülhetsz, vagy ahogy Neked jó, mert mindenben segítenek. Csak vizsgáltak óránként, de abszolút hagytak minket a Párommal, hogy úgy "vajúdjunk", ahogy szeretnénk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!