Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szavaz a császár és ki a...

Ki szavaz a császár és ki a természetes szülés mellett? Illetve miért?

Figyelt kérdés
Augusztusra várom az első babámat. Eddig határozottan a természetes szülés mellé tettem a voksom de most elkezdtem kicsit félni tőle. Kinek milyen tapasztalata volt? Mit tudna javasolni első babánál? Persze ha lesz választásom egyáltalán. Köszönöm szépen!
2019. máj. 21. 08:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

1x szültem, császároztak, mert nem tágultam sehová.

Természetes szülésnek indult, de ez lett belőle. Nem bánom, hogy így alakult. A kitolási szaktól nagyon féltem, de így nem is került rá sor. Nekem nem volt olyan borzasztó a császár utáni felépülés, de meg is tettem érte mindent, hogy minél előbb felépüljek. Nem estem bele az ágyba, hogy jajj, műtve vagyok. Egyetlen fájdalomcsillapítót nem kértem, pedig fájt a seb rendesen. Lehet szerencsés voltam, vagy jó orvosom volt, vagy mindkettő. De eü-s pályafutásom alatt megtapasztaltam, és saját magamon is, hogy nem mindegy kinek milyen a hozzáállása a saját gyógyulásához. Ha csak tesped az ember, síránkozik, jajgat, akkor a felépülése is jóval nehezebb lesz. Ez más műtétekre is vonatkozik. Kockázat mindenhol van és lesz is. A természetes szülésnél is.

Nekem ez így megfelelt, ha vállaltam volna még gyereket, akkor sem bántam volna, ha a következő is császár lesz.De ez már nem következik be. Több gyerekem nem lesz.

2019. máj. 21. 13:55
 22/25 anonim ***** válasza:
73%
Fogadott dokinál elsö babával választottam császárt. Nem bántam meg :) csodás emlék, semmi megdög...k fájdalom nem volt. Tutira nem lett oxigénhiányos a gyerekem, végig biztonságban volt (a megvagjak a babat blablabla annyira ritka h nagyobb annak is az eselye, hogy vákummal rángatják ki beloled stb stb) tolem egy szavazat a pcs-re. Ja és nem volt majomkodás a már nem még nem adok EDA-val stb. Meg a tultolt oxitocin miatt valo gyerekkieroltetes aminek sokszor vákum, fogo, surgossegi csaszar a vege mert a mwgterhelestol esik a baba szivhangja
2019. máj. 21. 14:21
 23/25 anonim ***** válasza:
49%
22-es vagyok. Spinális érzéstelenites volt, lattam ahogy megszuletik, betoltak az örzöbe és azonnal aranyóra volt. Még fekve egyböl szoptatni is probaltam. ;) Rogton szules utan 30 perccel mert ebren volt. :)
2019. máj. 21. 14:23
 24/25 anonim válasza:
0%

Természetes szülés, ha mindketten egészségesek.

Szerintem a mamának és a babának is szüksége van a szülés/születés élményre, ezzel teljes az életünk ha mégoly fájdalmas is.

2019. máj. 22. 17:00
 25/25 anonim ***** válasza:
Engem 2x császároztak. Én nem fogok érvelni sem a hüvelyi sem a császáros szülés mellett, mert mind a 2 császárom teljesen más volt és másként is éltem meg. Gyorsan épültem fel mindkettőből. Az elsőnél meg sem mutatták a gyerekem, a másodiknál, egyből a kezembe adták. Ennyit fejlődött szemléletben 3 év alatt a kórház. A második babám tápszert sem kaphatott az engedélyem nélkül, a császár napján 3 óránként hozták szopizni, másnap ott hagyták. Őszintén nem bántam, mert így tudtam pihenni.
2019. máj. 23. 04:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!